Experis Executive

Datum: 6 dec, 2017
Företag: Experis Executive
Plats: Stockholms län, Järfälla
Sista ansökningsdag: 8 jan, 2018
Kategorier: Bygg, Anläggning, Teknik, Naturvetenskap

Ansök direkt

Avdelningschef kart och GIS till Järfälla kommun

På gång

Ny infrastruktur knyter Järfälla närmare hela Storstockholm. Delar av kommunen utvecklas nu till en regional stadskärna där den nya stadsdelen Barkarbystaden växer fram med bostäder, arbetsplatser och service. Utbyggnaden av tunnelbanan innebär att Järfälla kommer att bli en av Stockholms viktigaste kollektivtrafikpunkter. Målet är att skapa plats för 30 000 nya invånare och 10 000 nya arbetsplatser. – Det som i alla tider varit en förort ska nu bli en stad.

Bygg- och miljöförvaltningen

Bygg- och miljöförvaltningen, med ca 224 medarbetare, ansvarar för verksamheten under Tekniska nämnden och Miljö- och bygglovsnämnden. I verksamheten ingår Kvalitet och Verksamhetsstöd, Ekonomi, avdelningarna för VA och avfall, Fastighet, Projektledning, Park och gata, Kart- och GIS samt Miljö- och bygglov. Dessutom ingår Transport och Verkstad samt Fastighet med egenregiverksamhet inom de kommunaltekniska områdena. Bygg- och miljöförvaltningen omsätter ca 620 mkr totalt och har en investeringsbudget på ca 700 mkr. Bygg- och miljöförvaltningen arbetar för ett Järfälla med ekologisk, social och ekonomiskt långsiktig hållbarhet. I hela förvaltningen pågår ett miljö- och kvalitetsarbete av olika slag och den mångfacetterade verksamheten utvecklas snabbt. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en avdelningschef som vill anta utmaningen att leda Kart och GIS verksamheten i Järfälla in i framtiden – en av Sveriges mest expansiva kommuner!

Som Avdelningschef Kart och GIS ansvarar du för att utveckla verksamhet, budget och personal med ca 10 medarbetare. Avdelningens uppdrag är att tillgodose den kommunala verksamhetens behov av grundläggande geografisk information, både internt och externt. Du representerar även avdelningen gentemot nämnd, andra myndigheter och allmänheten.

Avdelning Kart och GIS ansvarar för att samla in, bearbeta, lagra och analysera grunddata samt göra informationen tillgänglig för intressenterna. Informationen som framställs på kart och GIS används inom många verksamheter både internt och externt, t. ex:

  • I samhällsbyggnadsprocessens olika led bidrar den geografiska informationen i plan-, bygg- och förvaltningsskedets samtliga delar
  • I enlighet med Plan- och Bygglagen, framställer Kart och GIS grundkartor och nybyggnadskartor samt genomför utstakning och lägeskontroll
  • I samarbete med Lantmäteriet utför Kart och GIS lantmäteritekniska arbeten i fastighetsbildningsärenden
  • Kart och GIS har genom avtal även ansvar för ajourhållning av nationella register för adresser, byggnader, topografi, lägenhetsregister och vägdatabas (NVDB)

Avdelningen sorterar under Tekniska Nämnden men uppdrag kommer även från Miljö- och bygglovsnämnden vilket innebär att utifrån lagstiftningens krav, ingångna avtal, politiska mål samt med givna resurser bedriva ett långsiktigt kunskapsbaserat arbete med jämn och hög kvalitet. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att leda och styra avdelningen samt ha budget-, personal- och resultatansvar och rapporterar direkt till Bygg-och miljödirektören. Du kommer även ingå i förvaltningens ledningsgrupp.

Vem är du?

Rollen som avdelningschef ställer höga krav på din förmåga att leda, inspirera och motivera dina medarbetare och vi ser att du har tidigare ledarerfarenhet inom relevant område. Det är en merit om du tidigare har haft ledarskap som inneburit fullt ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Vidare har du en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom lantmäteri, geomatik, samhällsbyggnad och GIS/GIT. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation och förhandlingsvana.

Du är modig i ditt tänk och kan självständigt initiera samt driva innovativa förändrings- och utvecklingsprocesser. Du har också en förmåga att, genom ett tydligt ledarskap lyfta både egnas och andras idéer om hur verksamheten kan utvecklas och förbättras. Du kommer med idéer och har ett nytänkande som helt enkelt kan omsättas i praktiken och som leder till resultat.

Du har en helhetssyn som gör att du kan se både avdelningens och den enskilde medarbetarens del i den stora bilden. Du har ett ledarskap som leder till att andra utvecklas utefter sina egna förutsättningar samtidigt som du också är lyhörd för behov i verksamheten.

Ditt arbetssätt är strukturerat och du har en god samarbetsförmåga samt är en bra och tydlig kommunikatör vilket är viktigt inte minst i mötet med brukare, kommuninvånare och andra samarbetspartners. Du uttrycker dig också väl i både tal och skrift. Du förblir lugn och kontrollerad i pressade situationer och gör sakliga och korrekta bedömningar.

Andra personliga egenskaper som är viktiga för arbetet är engagemang, lyhördhet och ett positivt förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Tjänsten gäller en tillsvidareanställning hos Järfälla kommun med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringen för tjänsten är i Kommunhuset, Järfälla kommun.

Fackliga representanter Järfälla Kommun

Kommunal: Peter Ulander

Vision: Marcela Ossandon,

SACO: Reza Soltani

Alla nås via kommunens växel, 08 580 285 00 .

Ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. För mer information, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Arborelius tel. 072 537 50 11.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt och senast 8 januari 2018. Välkommen med din ansökan!

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

logotype-top-2
Chefsjobb Publicerat 8 Dec 2017

Enhetschef Fastighetsbildning, Skåne-Blekinge

Lantmäteriet Fastighetsbildning söker en chef till enheten Skåne-Blekinge i region Sydöst. Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Hos oss […]
pbm_logo_web
Chefsjobb Publicerat 7 Dec 2017

PBM söker Regionchef Stockholm Executive

PBM förbättrar människors och organisationers välbefinnande och prestationsförmåga. Vi erbjuder beteendeinriktade produkter och tjänster – kognitiv beteendeterapi och beteendebaserat ledarskap – som långsiktigt förändrar, förebygger och utvecklar. Verksamheten är vetenskapligt förankrad. Läs mer på www.pbm.se PBM bidrar till människors välbefinnande, vi växer för att kunna hjälpa så många som möjligt med förebyggande och uppbyggande insatser […]
trafikverket
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2017

Enhetschef Byggnadsverk

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans […]
download-4
Chefsjobb Publicerat 6 Dec 2017

Chef till Avdelningen för partnerskap och innovation

Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen. Genom vårt arbete och tillsammans med andra bidrar vi till att genomföra Sveriges politik för global utveckling, PGU. Sida har över 700 anställda fördelade mellan tre kontor i Sverige, samt på […]
sll
Chefsjobb Publicerat 20 Nov 2017

HR-direktör till Stockholms läns landsting

Vill du ha en nyckelroll i förnyelsen och utvecklingen av en av Sveriges viktigaste arbetsgivare? På uppdrag av Stockholms läns landsting (SLL) söker Poolia Executive Search en erfaren och modig förändringsledare som vill bygga morgondagens HR-organisation. Som HR-direktör ingår du i landstingets koncernledning och du rapporterar direkt till landstingsdirektören. ARBETSUPPGIFTER Din främsta uppgift som HR-direktör […]
hoganas2
Chefsjobb Publicerat 20 Nov 2017

Plan och bygglovschef

Hög, höga, Höganäs. Är du vår nästa plan & bygglovschef? På Kullahalvön, en särdeles vacker del av Skåne, ligger Höganäs. Här, så längt västerut i Skåne man kan komma, speglar vi oss i det glittrande havet och spanar mot Danmark vid horisonten. Det är lätt att förstå höganäsbornas höga tankar om sin stad. Inte skrytsamma, […]

Chefsjobb

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Psykolog – produktspecialist/säljare av psykologiska test till Pearson

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Vi söker Supply Chain Coordinator till Stora Enso, Skoghall i sommar

Experis Finance
Publicerat 15 Dec 2017

Labeling Manager till Fresenius-Kabi AB

Experis Engineering
Publicerat 15 Dec 2017

Teknisk Projektledare rekryteras till FieldCore i Norrköping

Experis Engineering
Publicerat 15 Dec 2017

Projektchef till Moelven Byggmodul i Stockholm

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Marketing Manager till Smedbo i Helsingborg

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Vi söker Logistic Coordinator till Stora Enso Fors i sommar

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Affärsutvecklare/Projektledare till Innovatums Rymd-startup-projekt

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Program Manager additive manufacturing

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Vi söker Transport Coordinator till Stora Enso Skoghall i sommar

Experis Engineering
Publicerat 15 Dec 2017

Platschef till Moelven Byggmodul entreprenad i Stockholm

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Vi söker Supply Chain Coordinator till Stora Enso, Fors i sommar

Experis Finance
Publicerat 15 Dec 2017

Account Manager till Ty Nordic!

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Vi söker Sales Coordinator till Stora Enso, Skutskär i sommar

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Project Manager Mycronic

Experis Sverige
Publicerat 15 Dec 2017

Arbetsmiljöverket söker enhetschef för registratur och utlämnande

Experis Sverige
Publicerat 14 Dec 2017

Kvalificerad ekonom till internationellt företag i Eskilstuna

Experis Sverige
Publicerat 14 Dec 2017

HR – Specialist Employer Branding till Stora Enso

Experis Sverige
Publicerat 14 Dec 2017

Är du Experis nästa lönespecialist?

Experis Sverige
Publicerat 13 Dec 2017

HR-specialist med fokus på Health & Safety, Göteborg