Avdelningschef IT-styrning

Fora befinner sig i en spännande och utmanande förändringsresa med stora satsningar inom digitalisering och processeffektivisering. Målet är nöjdare kunder och en stärkt kundupplevelse. Framgången ligger i kraften och kunskapen hos våra medarbetare och i vår kultur som verkar för ständiga förbättringar och personlig utveckling.

Fora söker Avdelningschef IT-styrning

Vill du bli en av oss?
Som avdelningschef har du ansvar för att leda avdelningen IT-styrning. Detta omfattar huvudsakligen att utveckla och förvalta Foras riskhantering inom IT-området, att säkerställa att IT-området stödjer gällande regelverk, att välja IT-lösningar och teknologi som ger optimal affärsnytta samt utveckla och optimera styrningen av informationssäkerhet.

Din tjänst som avdelningschef …

är en bred roll, både strategiskt och operativt. Du leder arbetet inom avdelningen som utgörs av funktionerna säkerhet, arkitektur och ITs verksamhetsutveckling. Du kommer att delta i Foras IT-strategi och verksamhetsplanering i samverkan med IT-chef och ledningsgruppen, vilket inkluderar införande av taktisk och operativ styrning inom IT och riktlinjer för informationssäkerhet. Tillsammans med IT-ledningen och Foras risk- och compliancefunktioner ansvarar du också för hur vi hanterar företagets externa IT-leverantörer.

Tjänsten som avdelningschef innehåller en hel del utmaningar. Fora står inför att införa agila leveransmetoder, en process som kommer att kräva en stegvis anpassning av våra styrmodeller för att dessa ska harmoniera med de nya leveransmetoderna. Under de kommande åren planerar vi flera större systemskiften. Befintliga system ska under denna tid förvaltas parallellt med att nya införs. Detta kommer att ställa höga krav på området teknik, säkerhet och arkitektur i form av säkerställning av rätt teknologival och transformering av arkitektur.

Du kommer att leda ett engagerat och kunnigt specialistteam inom säkerhet, arkitektur och IT´s verksamhetsutveckling och genom ditt ledarskap skapar du förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och lyckas i sina respektive roller och som grupp.

För att lyckas…

krävs bra relationer och samarbete inom IT området och med Foras affärsverksamhet samt ledning. Du får gärna ha tidigare erfarenhet och intresse av att rulla ut olika typer av styrmodeller inom IT-området, till exempel ramverk för informationssäkerhet eller ITIL-processer. Vi ser helst att du har examen från universitet/högskola inom datavetenskap eller liknande och har arbetat i en liknande roll några år, företrädesvis med erfarenhet från ledningsgrupp. Det är meriterande om du tidigare har jobbat inom bank- eller försäkringsbranschen. Du har god vana att framgångsrikt leda och utveckla kvalificerade medarbetare i en kunskapsbaserad organisation.

Din personlighet …

är viktig för oss på Fora. I den här rollen ser vi en person som har lätt att samarbeta och är en god kommunikatör. Vidare ser vi gärna att du är uthållig, självgående och initiativrik med intresse för rationella och enkla lösningar. I din yrkesroll agerar du professionellt och har ett strukturerat arbetssätt med kvalitet i allt du gör. Som ledare är du affärsmässig, coachande och drivande.

Är du den vi söker?
Tveka då inte att skicka in din ansökan med CV och personligt brev snarast. Intervjuer kommer att ske löpande. I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Känner du för utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Staffan Heidenberg, 0708-59 33 98 alt. staffan.heidenberg@badenochandclark.se

Fackliga upplysningar lämnas av Isabelle Diegelmann FTF, telefon: 08-787 45 38

Om Fora

Fora är ett servicebolag som erbjuder administrativa lösningar för kollektivavtalade försäkringar och avgifter för parter på arbetsmarknaden. Vi finns för att erbjuda enkla och kostnadseffektiva lösningar som förenklar vardagen för uppdragsgivare, företag och anställda.

Vi administrerar kollektivavtalade försäkringar och andra trygghetslösningar som cirka 4 miljoner anställda omfattas av via sin anställning. Varje år förmedlar vi drygt 15 miljarder kronor i premier och avgifter från 214 000 företag till ett 40-tal försäkringsbolag, stiftelser och fonder. Dessutom sköter vi pensionsval och information för Avtalspension SAF-LO. Vi ägs av till lika delar av Svenskt Näringsliv och LO.

Hos oss arbetar ca 200 anställda i aktivitetsbaserade lokaler i Stockholms innerstad.

Filmen om Fora:

 

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.