img_5b50a5102a6d3-2

Datum: 6 sep, 2019
Företag: Falkenbergs Kommun
Plats: Falkenberg
Sista ansökningsdag: 29 sep, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Arbetsmarknadschef

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig.

Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och fler väljer att flytta hit. Det finns också goda möjligheter att pendla till Falkenberg.

Att vara anställd hos oss innebär många möjligheter med chans att kunna växa och utvecklas oberoende av yrkesval. Vi vill skapa en hållbar framtid för vår miljö, våra medarbetare, för våra barn, ungdomar och gamla.

Vi tycker att Falkenbergs kommun som arbetsplats blir bättre av mångfald och söker därför människor med olika bakgrund och erfarenhet.

Att människor som kan arbeta har ett arbete är avgörande för såväl individen som samhället. Arbetsmarknadsavdelningens uppdrag är att stödja personer i Falkenberg som står utanför arbetsmarknaden.

Målet är att de som kommer till oss så snart det är möjligt ska kunna försörja sig själva. Utifrån var och ens behov och resurser utformar vi stöd och insatser i samverkan med myndigheter, övrig offentlig sektor och näringsliv.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Arbetsbeskrivning

Du kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att utveckla våra arbetsmarknadsåtgärder för att möta arbetsmarknadens behov av arbetskraft. För att lyckas med detta är en nära samverkan med arbetsförmedling, vuxenutbildning, socialtjänst och det lokala näringslivet av största vikt.

Som chef för arbetsmarknadsavdelningen ansvarar du för att verksamheten bedrivs i enlighet med lagar, avtal, beslutade mål och riktlinjer inom givna budgetramar. Du kommer att ansvara för kvalitets- och utvecklingsarbetet inom avdelningen samt har personal- och arbetsmiljöansvar för de anställda inom avdelningen.

I rollen som arbetsmarknadschef arbetar du mycket nära chefen för stöd- och försörjningsenheten på socialförvaltningen. Tillsammans med näringslivschefen är du ansvarig tjänsteman för kommunstyrelsens näringslivs- och arbetsmarknadsutskott. Du är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunstyrelsens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du är en erfaren ledare och har en god kommunikations- och samarbetsförmåga ser vikten av och kan upprätthålla goda relationer med såväl kollegor som externa eller interna samarbetspartners.

Du tycker om och är van att bedriva verksamhetsutveckling och har en förmåga att motivera medarbetare till att vilja utvecklas inom vår organisation. Du kan fatta tydliga beslut och förmedla dessa till dina medarbetare.

Du är en person som gärna sätter höga mål, som är strategisk och som stimuleras av att hitta lösningar och tänka nytt.

Du har förmåga att analysera, prioritera, planera, organisera och följa upp verksamheten. Du bygger dina strategier utifrån omvärldsanalyser, kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på ett tydligt sätt.

Du har en relevant högskoleutbildning och har en mycket god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Du har även erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och har lätt att föra en konstruktiv dialog med politik och övriga förvaltningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Erfarenhet krävs

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Thérese Lundgren
Personalchef
076-848 37 32
0346-88 62 53

Kontaktperson

Lars Fröding
Kommunchef
0703464248
0346-88 6136
lars.froding@falkenberg.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare
nås via kommunens kontaktcenter
0346- 88 60 00

Kontaktperson

Per Synnes
Chefsrekryterare
070-299 15 30
per.synnes@falkenberg.se

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-29
Referensnummer: A899497 – 2019

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Falkenbergs kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Ansök direkt

Utvalda jobb

rvn-logotyp_farg_jpg
Chefsjobb Publicerat 19 Sep 2019

Enhetschef till BB/Förlossning

Arbetsplatsbeskrivning Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i […]
scb-002
Chefsjobb Publicerat 9 Sep 2019

Kommunikationschef

Arbetsbeskrivning Kommunikationschefen är direkt underställd generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Kommunikationsavdelningen består av 55 medarbetare och är organiserad i 3 enheter. Placering kan vara i Örebro eller Stockholm. Kommunikationsavdelningens uppdrag är en del av SCB:s kärnverksamhet. SCB:s vision är Vi ger samhället användbar statistik att lita på. Relevant statistik ska förmedlas till samhället på […]
uu_logo
Chefsjobb Publicerat 9 Sep 2019

HR-strateg chefsutveckling

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har […]
img_5b50a5102a6d3-2
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2019

Arbetsmarknadschef

Arbetsplatsbeskrivning Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig. Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och […]
img_5b50a5102a6d3-2
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2019

Förvaltningschef – Serviceförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig. Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och […]
lst-logo-centrerad
Chefsjobb Publicerat 4 Sep 2019

Avdelningschef för samhällsutveckling

Om arbetsplatsen Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling viktiga samhällsområden. Vår vision är Vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer. Avdelningen för […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 3 Sep 2019

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. […]
telge
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2019

Avdelningschef Försäljning och kundservice

Södertälje växer och det betyder många nya, spännande uppdrag och utmaningar för oss på Telge Återvinning. Nu söker vi en avdelningschef inom försäljning och kundservice som ska leda ett kunnigt och serviceinriktat gäng på tio medarbetare. Din dag på jobbet – avdelningschef Försäljning och kundservice Telge Återvinning Som chef inom försäljning och kundservice får du […]

Chefsjobb