Skellefteå Kraft

Datum: 29 jul, 2019
Företag: Skellefteå Kraft
Plats: Skellefteå
Sista ansökningsdag: 25 aug, 2019
Kategorier: Administrativ chef, Chefer och verksamhetsledare, Ledarskap / Management, Teknik, Naturvetenskap

Ansök direkt Tipsa en vän

Affärsenhetschef Vattenkraft

Skellefteå Kraft driver på utvecklingen av förnybar energi genom investeringar och forskning. Vi är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Målet är att vår egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar.

Skellefteå Kraft strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökande som breddar vår mångfald.

Vilka är vi
Affärsenhet Vattenkraft tillhör affärsområde Kraftsystem. På affärsenheten arbetar idag ett tjugotal personer med att förvalta och utveckla Skellefteå Krafts vattenkraft. Vi är en beställarorganisation med teknik- och stödresurser som upphandlar underhåll och investeringar via externa entreprenörer.

Med sin förnybara och stabila elproduktion spelar vattenkraften redan idag en viktig roll i Sveriges och världens energisystem. Genom vårt ständiga fokus på utvecklingen av vattenkraften arbetar vi för att den ska kunna bidra ännu mer till framtidens 100 % förnybara elsystem. Det gör vi bland annat genom utredningar, analyser och ett processorienterat arbetssätt.

Vi söker nu en affärsenhetschef som vill följa med på denna spännande och utmanande resa.

Vem är du
Du är driven, motiverar din arbetsgrupp och tar tillvara på dina medarbetares kompetenser för att nå uppsatta mål. Du ser både affärsenhets behov och utmaningar och kan, tack vare din analytiska förmåga, snabbt fatta beslut utifrån verksamhetens förutsättningar.

Du är kommunikativ, engagerad och samarbetar bra med andra människor, både kollegor på företaget och externa parter.

Dina kvalifikationer
Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot befattningens ansvarsområde samt relevant arbetserfarenhet.

Du är affärsmässig och har goda ledaregenskaper. Du har också goda kunskaper inom vattenkraftproduktion och svensk energiförsörjning.

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av vattenkraftförvaltning, ISO 55000 och/eller förändringsledning.

B-körkort är ett krav.

Vårt erbjudande
I rollen som affärsenhetschef blir du en del av de satsningar och investeringar som Skellefteå Kraft gör på vattenkraften, med syftet att bidra till framtidens energilösningar.

Ditt huvudsakliga ansvar är att leda och motivera affärsenheten mot de mål, förväntningar och utmaningar som finns. Med hjälp av de kompetenser din grupp besitter förvaltar och optimerar vi den befintliga vattenkraften. Du är samtidigt drivande i utbyggnaden och effektiviseringen av vattenkraften.

Du har verksamhets-, budget- och personalansvar samt ansvar för att operativt säkerställa dammsäkerheten. Du coachar och inspirerar din personal till ett mer processorienterat arbetssätt där alla medarbetare vet vad som förväntas av dem i sina roller.

I din roll ingår ansvar för kritiska händelser.

Intresserad?
Stationeringsort är Skellefteå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Skellefteå Kraft arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är denna tjänst säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav. 

Vid frågor kontakta:

Stefan Forsgren, tf. Affärsområdeschef Kraftsystem, 0910-77 26 24

Roger Östman, Unionen, 0910-77 26 43
Veronica Lindström, Akademikerföreningen, 0910-77 27 71

Robert Ingberg, SEKO, 0910-77 26 62

Örjan Karlsson, Ledarna, 0910-71 66 40

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansök direkt