sfr-logo-cmyk_red

Datum: 2 nov, 2018
Företag: Studiefrämjandets riksförbund
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 30 nov, 2018
Kategorier: Administrativ chef, Chefer och verksamhetsledare, Chefer, grund- o gymnasieskola o vuxenutbildning

Ansök direkt Tipsa en vän

Administrativ chef/CFO till Studiefrämjandets riksförbund

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet in i framtiden? Genom att förbättra stödet och servicen till våra avdelningar och distrikt och genom att öka takten i vårt utvecklingsarbete vill vi rusta Studiefrämjandet för att vara med och bidra till lösningen av vår tids stora utmaningar – exempelvis hotande klimatförändringar, ökande extremism, framväxande antidemokratiska rörelser och destruktiva normer! Vi söker nu en administrativ chef till vår riksorganisation!

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund och är partipolitiskt och religiöst obundet. Studiefrämjandet strävar efter att vara det hållbara studieförbundet som gör det möjligt för människor att uppfylla sina drömmar. Vi har 19 medlemsorganisationer inom områdena djur, natur, miljö och kultur. Studiefrämjandet verkar i hela Sverige och har över 90 lokalkontor. Varje år når vi över 200 000 deltagare.

Studiefrämjandet är en organisation med riksförbund och 18 distrikt och avdelningar. Riksförbundet består av fyra enheter; HR, kommunikation, utveckling och administration.

Studiefrämjandets riksförbund är i en spännande utvecklingsfas med målet att bland annat ge hela organisationen bättre stöd och service för att därigenom nå fler människor och utveckla vår verksamhet. Därför skapar riksförbundet nu en ny organisation och söker till den en administrativ chef.

Den administrativa chefens huvuduppgift är att utveckla och effektivisera de centraliserade stödfunktionerna inom ekonomi och IT. Därtill ansvarar den för vårt ledningssystem och våra interna uppföljnings- och granskningsprocesser. Administrativa chefen arbetar dessutom med upphandling, avtal, styrdokument samt att utveckla vårt arbetssätt med ny finansiering.

Din bakgrund och personliga egenskaper

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi/management och minst 5-8 års chefserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet som administrativ chef, CFO eller liknande och har gedigen erfarenhet av samtliga ekonomiska processer och ekonomistyrning.

Du har även erfarenhet av IT, upphandling och projektledning. Du är en god kommunikatör och skribent.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete eller engagemang i en ideell organisation/ civilsamhället och med erfarenhet med/inom externa bidragsgivare/finansiärer och projektmedel.

Som ledare är du jämställd, tydlig, entusiasmerande och lyhörd i ditt ledarskap. Du är analytisk, proaktiv och lösningsorienterad. Struktur och tydlighet är något du uppskattar och är bra på att skapa. Din förmåga att prioritera utifrån övergripande strategi och målsättningar är mycket god och du har stor förmåga att snabbt sätta dig in i nya situationer och frågeställningar. Du tar initiativ och arbetar organiserat. Du är ansvarstagande och resultatorienterad samt prestigelös och självgående, och har lätt för att samarbeta.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Vi utgår ifrån att du delar folkbildningens/Studiefrämjandets värderingar.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som administrativ chef/CFO ingår i Studiefrämjandets riksförbunds ledningsgrupp som totalt består av Förbundschef samt fyra chefer. Den administrativa chefen arbetsleder och har personalansvar för ca 15 medarbetare inom administrationsenheten.

Tjänsten är placerad i Stockholm, men innebär resor inom Sverige till exempelvis distrikt, avdelningar och medlemsorganisationer. I dina arbetsuppgifter ingår också att:

  • Övergripande ansvara för ekonomiska processer, uppföljning och ekonomistyrning
  • Ansvara för interngranskning, verksamhetsuppföljning, etik- och gränsdragningsarbete i relation till statsbidraget
  • Ansvara för ISO-certifieringar och ledningssystem
  • Ansvara för upphandlingar, avtalsfrågor, interna styrdokument, IT samt riksförbundets kanslisupportfunktion och fastighetsfrågor
  • Ansvara för riksförbundets egna och organisationens gemensamma försäkringar 

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wave Executive. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta våra rekryteringskonsulter Ulla-Maria Nilsson, 073-398 68 68 eller Lars Weiler, 070-999 03 00.

Vi ser fram emot att få din ansökan till ulla-maria.nilsson@waveexecutive.se

Intervjuer och urval sker löpande och sista ansökningsdag är 30:e november.

Facklig kontaktperson för Unionen: Agneta Fleischer 070-605 96 29 eller agneta.fleischer@studieframjandet.se

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. Ansökningshandlingar kommer att sparas under pågående rekryteringsprocess och raderas efter avslutad rekrytering.

Vi undanbeder oss kontakt med mediasäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst.

Ansök direkt

Utvalda jobb

sfr-logo-cmyk_red
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Utvecklingschef till Studiefrämjandets riksförbund

Utvecklingschef till Studiefrämjandets riksförbund Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet in i framtiden? Genom att förbättra stödet och servicen till våra avdelningar och distrikt och genom att öka takten i vårt utvecklingsarbete vill vi rusta Studiefrämjandet för att vara med och bidra till lösningen av vår tids stora utmaningar – exempelvis hotande […]
sfr-logo-cmyk_red
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Administrativ chef/CFO till Studiefrämjandets riksförbund

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet in i framtiden? Genom att förbättra stödet och servicen till våra avdelningar och distrikt och genom att öka takten i vårt utvecklingsarbete vill vi rusta Studiefrämjandet för att vara med och bidra till lösningen av vår tids stora utmaningar – exempelvis hotande klimatförändringar, ökande extremism, framväxande […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 2 Nov 2018

Enhetschefer till VO Anestesi, Operation och Intensivvård i Kristianstad

Om arbetsplatsen Gör skillnad. Varje dag. Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett av regionens akutsjukhus och här finns anestesi- och operationsavdelningen, där det årligen utförs mer än 10 000 operationer varav mer än 1000 barnanestesier. Utöver detta finns en intensivvårdsavdelning, postoperativ och dagkirurgisk verksamhet samt anestesi- och smärtmottagning. Sterilcentraler finns vid sjukhusen i Kristianstad, Hässleholm och […]
gbgoperan
Chefsjobb Publicerat 29 okt 2018

Projektledare, GöteborgsOperan

Vill du bli vår nya projektledare och ha en nyckelroll i ett modernt operahus? GöteborgsOperan är ett operahus med engagerade medarbetare, avancerad teknik, komplex organisation och ett effektivt projektorienterat arbetssätt. Grunden i verksamheten är opera, dans och musikal, där du som projektledare ansvarar för och driver de produktioner som spelas på våra scener i huset, […]

Chefsjobb

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden