Datum: 3 sep, 2018
Plats: Danderyd
Sista ansökningsdag: 23 sep, 2018
Kategorier: Chefer och verksamhetsledare

Ansök direkt Tipsa en vän

Administrativ chef till bildnings- och omsorgsförvaltningen

Välkommen till Danderyds kommun! Vi har en ny vision som säger att Danderyd ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i. Vill du vara med på vår resa dit?

Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet och bidra till kommunens utveckling.

Bildnings- och omsorgsförvaltningen (BOF) ansvarar för Danderyds kommunala skolor, förskolor, bibliotek, fritidsgårdar, idrottsanläggningar samt boenden och tjänster inom vård och omsorg. BOF har även ett myndighetsansvar där bland annat tillgång till utbildningsplatser, tillsyn av kommunens fristående förskolor, bevakning av skolplikt samt administration av barn- och elevpeng ingår.

Förvaltningen arbetar på uppdrag av kommunstyrelsens produktionsutskott, utbildningsnämnden samt kultur- och fritidsnämnden. Inom BOF arbetar totalt ca 1 400 personer, varav 40 på kontoret vid Djursholms slott. Förvaltningens budget utgör 50 procent av kommunens omsättning.

Chef för Bildnings- och omsorgsförvaltningen är bildningsdirektör Johan Harryson.

Vi söker nu:

Administrativ chef med ekonomiansvar till bildnings- och omsorgsförvaltningen på Danderyds kommun

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med utmärkta ledaregenskaper som kan stödja bildnings- och omsorgsförvaltningens samtliga verksamheter. Du har personal-, budget och verksamhetsansvar för de ca 15 medarbetare som ingår i förvaltningens administrativa avdelning. Dessa utgörs av bl. a ekonomer, nämndsekreterare, registratur, utredare och koststrateg. Tjänsten som administrativ chef med ekonomiansvar är ny inom förvaltningen.

I rollen ingår att leda avdelningen mot uppsatta mål samt svara för att hålla samman förvaltningens ekonomiska och administrativa processer. Du kommer upprätta en sammanhållen budgetprocess, prognoser, bokslut och verksamhetsberättelse. Då förvaltningen spänner över skilda verksamhetsområden, är det viktigt att verka för att vi är en förvaltning och att de gemensamma processerna hålls samman. Du arbetar såväl strategiskt som operativt med stort fokus på utveckling av rutiner och arbetsprocesser.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen, bildningsdirektören.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande och har minst 3 års chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Då kontoret arbetar mot två nämnder och ett produktionsutskott med olika budgetar är det meriterande om du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Vi ser det som en självklarhet att du har ett intresse för förvaltningens olika verksamhetsområden.

Du har ett tydligt och delegerande ledarskap som entusiasmerar och samlar dina medarbetare mot gemensamma mål. Du har förmågan att fatta beslut, är mycket strukturerad samtidigt som du är flexibel och snabbt anpassar dig till nya förutsättningar i din omgivning. Du behöver också vara initiativrik och lösningsorienterad samt ha en stark drivkraft och kompetens att nå uppsatta mål.

Som en del av ledningsgruppen är det viktigt att du har ett helikopterperspektiv och en förmåga att implementera beslut som krävs för organisationens bästa. Du tänker strategiskt och kritiskt och är van att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis Executive. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Anna Arborelius eller Rutger Carlheim-Gyllenskiöld, se kontaktuppgifter i separat inforuta.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontakter:

Fackförbundet Vision Danderyd: E-mail: , kontaktperson: Pelle Bengtsson 08-568 912 76

Fackförbundet SACO: E-mail: , kontaktperson: Carina Asp 08-56891206

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

download-10
Chefsjobb Publicerat 17 Sep 2018

Chef Fastighetsbildning

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan? Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och […]
ki_platsannons
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Enhetschef för student- och karriärservice, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning. Avdelning Enheten för student- och karriärservice ansvarar för allmän studie- och karriärservice till sökande och studenter samt karriärservice för doktorander och postdocs/forskare. Vi jobbar med att marknadsföra KI:s utbildningar […]
sk_logo_cmyk
Chefsjobb Publicerat 14 Sep 2018

Kyrkoherde, Svenska kyrkan i Umeå

Vill du vara med och leda Svenska kyrkan i en av Sveriges mest attraktiva och expansiva städer? Nu söker vi en kyrkoherde som vill bidra till mera himmel i Umeå. Umeå är en stad med ung befolkning och storslagna drömmar. Här finns ett myllrande student- och kulturliv, Sveriges högst rankade sjukhus och världens bästa designhögskola. […]
nodra-logo_2rad_blapng
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2018

Chef avfallsinsamling

Ref ABV 2018/0136 Nodra AB vill göra det enkelt att leva i Norrköping. Vår affärsidé är att i ett klimatsmart Norrköping erbjuda alla invånare prisvärda avfalls-, bredbands- och vattentjänster med hög miljöambition och god service. Vi ansvarar för att hushåll och företag i Norrköpings kommun har tillgång till rent dricksvatten och att avloppsvattnet renas innan det […]
01360ab1e794bb68e59f2d790eeab18c
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2018

Vårdenhetschef till infektions- och lungavdelningen

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss! Om oss Infektions- och lungkliniken är en länsklinik med verksamhet inom infektionssjukdomar, lungsjukdomar och specialiserad vuxenallergi. Förutom infektions- och lungavdelningen har vi tre öppenvårdsmottagningar; infektion, lunga/allergi och sprututbyte. Vi står nu inför en omorganisation där vårdenhetschefsansvaret delas upp mellan två personer, en som ansvarar för slutenvården […]

Chefsjobb