logga-kau

Datum: 9 okt, 2019
Företag: Karlstads universitet
Plats: Karlstad
Sista ansökningsdag: 31 okt, 2019
Kategorier: Administrativ chef, Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Administrativ chef

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens.

Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet.

Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet https://www.kau.se/jobba-hos-oss

Brinner du för ledarskap och utveckling av effektiva processer och inspireras av att jobba i en internationell miljö?

Karlstads universitet söker en administrativ chef till den administrativa och tekniska avdelningen vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap.

Beskrivning

Som administrativ chef ansvarar du för att tillgodose behovet av ett ändamålsenligt och effektivt administrativt och tekniskt stöd åt verksamheterna inom fakulteten, inklusive ett aktivt och professionellt stöd till fakultetens chefer, nämnder och studenter.

Ditt arbete innebär till stor del att samordna, leda och utveckla fakultetens administrativa rutiner, arbetsmetoder och processer, tillsammans med medarbetarna vid den administrativa och tekniska avdelningen. Avdelningen består av cirka 45 medarbetare, både administratörer och ingenjörer.

Du ansvarar även för att analyser, rapporter och beslutsunderlag av olika slag arbetas fram, bereds, implementeras och följs upp, samt beredning av olika ärenden till rektor och till fakultetsnämnd.

Uppdrag på delegation från dekan, till exempel att utföra vissa uppgifter gällande personal och ekonomi eller företräda fakulteten i interna och externa sammanhang ingår också.

Du arbetar nära dekan, som är chef för fakulteten, och prodekan. Du ingår i fakultetens ledningsgrupp. Ditt arbete innebär även ett nära samarbete med övriga administrativa avdelningar inom universitetets centrala förvaltning, där du också ingår i deras chefsgrupp.

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap har cirka 7000 studenter, cirka 380 anställda och 460 mkr i omsättning. Utbildningsprogrammen på fakulteten omfattar bland annat utbildningar inom hälsa och vård, naturvetenskap och ingenjörsvetenskap.

Fakulteten är organiserad i fem institutioner vilka leds av respektive prefekt, samt en administrativ och teknisk avdelning, vilken leds av den administrativa chefen. Karlstads universitet har ytterligare en fakultet samt ett lärarutbildningskansli, som har sina respektive administrativa chefer.

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen som administrativ chef behöver du vara kommunikativ, handlingskraftig, uthållig och målinriktad.

Du trivs med både strategiskt och operativt arbete. Du är kvalitetsmedveten, strukturerad och har god administrativ förmåga. Att du har en väl utvecklad förmåga att tänka långsiktigt och se helheter är andra värdefulla egenskaper.

Som ledare har du förmågan att entusiasmera och motivera medarbetare, i såväl det dagliga arbetet som i förändrings- och utvecklingsarbete. Vidare är du lyhörd, engagerad, serviceinriktad och har lätt att bygga goda relationer med personer i din omgivning.

Vi söker dig som har relevant utbildning från universitet/högskola, gärna med inriktning inom fakultetens vetenskapsområden, alternativt med t.ex. ekonomi-, juridik- eller personalinriktning. Du har dokumenterad god administrativ vana.

Det är viktigt att du har goda erfarenheter av arbetsledning med ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. Även annan erfarenhet av att leda och samordna verksamhet med administrativ och teknisk personal är värdefull.

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Är du rätt person kan vi erbjuda dig ett utmanande och utvecklande chefsuppdrag, vid en avdelning med ett brett ansvarsområde, där service, stöd och hög kvalitet står i fokus.

Du ges möjligheten att leda och utveckla en verksamhet i en internationell och kunskapsintensiv miljö, tillsammans med engagerade medarbetare. Goda anställningsvillkor, gemenskap och personlig utveckling.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansökan skickas via universitetets rekryteringsverktyg Varbi. Din ansökan ska innehålla:

  • personligt brev
  • CV
  • för anställningen relevanta intyg och examensbevis, som intygar anställningar och utbildningar
  • kort beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll
  • kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Sista ansökningsdag 2019-10-31
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning, månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Karlstad
Län: Värmlands län
Land: Sverige
Referensnummer: REK2019/194

Kontakt

Kjell Magnusson, dekan , 054-700 1215

Facklig företrädare

Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434

Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714

Tony Ingemarsson, OFR, 054-700 1404

Publicerat: 2019-10-08
Sista ansökningsdag: 2019-10-31

Ansök direkt

Utvalda jobb

logga-kau
Chefsjobb Publicerat 9 okt 2019

Administrativ chef

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar […]
sfr-logo-cmyk_red-3
Chefsjobb Publicerat 8 okt 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Skåne-Blekinge in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö, musik och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Brinner du för att leda, engagera och utveckla människor och verksamheter? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd […]
region_skane
Chefsjobb Publicerat 4 okt 2019

Enhetschef till Geriatrikavdelning

Gör skillnad. Varje dag. – Vi lever allt längre, vilket gör att behovet av geriatrisk vård ökar – det är här framtidens vård finns! På vår avdelning arbetar vi med CGA (Comprehensive Geriatric Assessment) som innebär att vi ser hela patientens behov, även det sociala där vi har kontakt med anhöriga. Här arbetar vi interdisciplinärt […]
509fd262-4026-4613-9b20-9641d3c0b55b
Chefsjobb Publicerat 2 okt 2019

Sektionschef för trafik och infrastrukturutveckling

Nu söker vi en öppen och kommunikativ ledare till en mångfacetterad grupp som tillsammans jobbar för att lösa regionens framtida behov av SL:s kollektivtrafik. Om tjänsten Som ny sektionschef för trafik och infrastruktur på vår avdelning för strategisk utveckling är arbetet innehållsrikt och varierande. Bland annat bidrar du till arbetet med att långsiktigt utveckla SL-trafiken, […]
ladda-ned-3
Chefsjobb Publicerat 26 Sep 2019

1:a linjens chef/ Platschef röntgen

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! Bild- och funktionsmedicin Dalarna är en gemensam basenhet med röntgenenheter i Avesta, Falun, Mora, Ludvika samt Mammografiverksamheten. Upptagningsområdet omfattar Dalarnas 280 000 fasta invånare och ett stort antal turister sommar- och vintersäsong. Målsättningen […]
sfr-logo-cmyk_red-2
Chefsjobb Publicerat 25 Sep 2019

Verksamhetschef

Vill du vara med och ta folkbildningen och Studiefrämjandet Stockholm in i framtiden med särskild inriktning mot natur, djur, miljö och kultur för att aktivt främja en hållbar utveckling? Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.  Studiefrämjandet är en ideell […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 3 Sep 2019

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. […]

Chefsjobb