uu_logo

Datum: 9 sep, 2019
Företag: Uppsala Universitet
Plats: Uppsala
Sista ansökningsdag: 25 sep, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Personal- och HR-chefer

Ansök direkt Tipsa en vän

HR-strateg chefsutveckling

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället.

Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

HR-avdelningen befinner sig i en spännande och intensiv utvecklingsfas och söker en HR-strateg chefsutveckling som vill vara med och utveckla universitetets chefer. Chefsutvecklingen bedrivs utifrån beprövad och forskningsbaserad metodik.

HR-avdelningen är organiserad efter universitetets vetenskapsområden och stödjer verksamheten inom områdena; kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik och villkor samt hälsosamt arbetsliv. HR-avdelningens uppdrag är att bidra till att göra Uppsala universitet till en attraktiv arbetsgivare. Vi sitter i nya moderna lokaler i Segerstedthuset, där universitetets förvaltning är samlad.

Arbetsuppgifter:

Som HR-strateg chefsutveckling ska du bidra till att stärka chefernas kompetens i arbetsgivarfrågor och ledar-/medarbetarskap. Du stödjer universitetets chefer i sin utveckling genom att samordna och leverera professionellt och konsultativt stöd.

Utgångspunkten är verksamhetens behov samt universitetets mål och strategier. Du planerar och genomför chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser för chefer inom universitetet, såväl självständigt som i samarbete med andra.

Du rapporterar till HR-direktören och arbetar i team med bl.a. chefsutvecklare och en utbildningssamordnare. I arbetet ingår också ansvar för behovs- och målgruppsanalys, initiering, kravställning och uppföljning av de chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser som HR-avdelningen ansvarar för. Du handleder och utbildar chefer, såväl enskilt som i grupp.

Du genomför insatser för  ledningsgruppsutveckling och bistår med stöd i organisationsutvecklingsarbete. Du kommer att arbeta aktivt med samarbeten såväl inom universitetet som med externa leverantörer.

Du är kontaktperson för medverkande i utvecklingsinsatserna samt kravställare vid upphandlingar av chefsstöd, chefs- och ledarutbildning. Du kommer också att samordna, planera och leda utvecklingsarbeten inom området för att hitta samsyn och finna vägen framåt.

Kvalifikationskrav:

Du har relevant akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot HR, beteendevetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig i kombination med för anställningen relevant arbetslivserfarenhet.

Du har vidare flera års aktuell erfarenhet av att leverera konsultativt stöd till chefer, handledning, kvalificerad chefs- och ledningsgruppsutveckling. Du har också erfarenhet av genomförande av chefsutbildningar och att ge stöd i organisationsutvecklingsarbete.

Du har mycket god kunskap om metodik, arbetssätt och former för uppföljning inom området chefsutveckling samt inom beteendevetenskap, organisationsfrågor och systemteoretiskt förhållningssätt.

Du håller dig också ajour med aktuell forskning inom dessa områden. Du har ett relevant nätverk och erfarenhet av att utveckla goda samarbetsformer med interna såväl som externa aktörer.

Du har lätt att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska samt är en van användare av IT-stöd. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som god samarbetsförmåga och hög servicekänsla.

Du är utvecklingsinriktad, initiativtagande och uppnår goda resultat. Du är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare är du förtroendeingivande, ser helheten, har en god förmåga att analysera och är lösningsfokuserad.

Du är trygg i dig själv och den konsultativa rollen och har mycket god pedagogisk förmåga såväl som god förmåga att knyta kontakter och bygga långsiktiga relationer.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av planering och genomförande av chefsutbildnings- och utvecklingsinsatser till chefer i offentlig sektor, särskilt universitets- och högskolesektorn.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför

verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ann Peyron, 0708-78 42 26, ann.peyron@sourceexecutive.se eller Jenny Håkansson, 0731-45 59 97, jenny.hakansson@source-executive.se på Source Executive Recruitment, som vi samarbetar med i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan senast den 25 september 2019, UFV-PA 2019/2748.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige
Ref. nr.: UFV-PA 2019/2748
Facklig företrädare: Seko Universitetsklubben seko@uadm.uu.se
ST/TCO tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet saco@uadm.uu.se
Sista ansökningsdag: 2019-09-25

Ansök direkt

Utvalda jobb

rvn-logotyp_farg_jpg
Chefsjobb Publicerat 19 Sep 2019

Enhetschef till BB/Förlossning

Arbetsplatsbeskrivning Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i […]
scb-002
Chefsjobb Publicerat 9 Sep 2019

Kommunikationschef

Arbetsbeskrivning Kommunikationschefen är direkt underställd generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Kommunikationsavdelningen består av 55 medarbetare och är organiserad i 3 enheter. Placering kan vara i Örebro eller Stockholm. Kommunikationsavdelningens uppdrag är en del av SCB:s kärnverksamhet. SCB:s vision är Vi ger samhället användbar statistik att lita på. Relevant statistik ska förmedlas till samhället på […]
uu_logo
Chefsjobb Publicerat 9 Sep 2019

HR-strateg chefsutveckling

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har […]
img_5b50a5102a6d3-2
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2019

Arbetsmarknadschef

Arbetsplatsbeskrivning Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig. Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och […]
img_5b50a5102a6d3-2
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2019

Förvaltningschef – Serviceförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig. Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och […]
lst-logo-centrerad
Chefsjobb Publicerat 4 Sep 2019

Avdelningschef för samhällsutveckling

Om arbetsplatsen Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling viktiga samhällsområden. Vår vision är Vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer. Avdelningen för […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 3 Sep 2019

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. […]
telge
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2019

Avdelningschef Försäljning och kundservice

Södertälje växer och det betyder många nya, spännande uppdrag och utmaningar för oss på Telge Återvinning. Nu söker vi en avdelningschef inom försäljning och kundservice som ska leda ett kunnigt och serviceinriktat gäng på tio medarbetare. Din dag på jobbet – avdelningschef Försäljning och kundservice Telge Återvinning Som chef inom försäljning och kundservice får du […]

Chefsjobb