lst-logo-centrerad

Datum: 4 sep, 2019
Företag: Länsstyrelsen
Plats: Västerås
Sista ansökningsdag: 23 sep, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Avdelningschef för samhällsutveckling

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet.

I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling viktiga samhällsområden. Vår vision är Vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

Avdelningen för samhällsutveckling ansvarar för funktionerna social hållbarhet, jämställdhet, integration, mänskliga rättigheter samt samhällsskydd och beredskap som inkluderar skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar.

Avdelningen är indelad i tre funktioner med en funktionsledare för respektive funktion som bistår avdelningschefen vid planering, genomförande och uppföljning av verksamheten. Uppdraget innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Som chef på avdelningen för samhällsutveckling ansvarar du för att driva och utveckla verksamheten utifrån en helhetssyn och den gemensamma värdegrunden för staten. Du får det övergripande ansvaret för avdelningens personal, budget, arbetsmiljö och verksamhetsresultat.

Som chef för avdelningen för samhällsutveckling ingår du i Länsstyrelsens ledningsgrupp som leds av landshövdingen och där länsrådet samt övriga avdelningschefer ingår och medverkar.

Verksamheten innehåller samordning av verksamheter med länsövergripande karaktär och innebär kontakter med många aktörer i länet. Du kommer att samverka med Region Västmanland, länets kommuner, närliggande län och nationella myndigheter.

Länsstyrelsen i Västmanlands län leder arbetet kring ett antal länsövergripande samverkansråd med stort engagemang från olika aktörer i länet. Tre bland dessa, regionala rådet för krisberedskap, jämställdhetsrådet och integrationsrådet samordnas och administreras av avdelningen för samhällsutveckling.

Råden består av både personer i ledande befattning från länets olika organisationer, men också av sakkunniga, som tillsammans driver den övergripande utvecklingen kring krisberedskap, jämställdhet och integration framåt. Ordförande för råden är landshövdingen.

Kvalifikationer

I din ansökan vill vi att du beskriver hur du uppfyller nedanstående krav:

  • relevant högskole- eller universitetsutbildning med akademisk examen
  • erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar
  • erfarenhet av arbete, där samverkan med olika intressenter förekommer
  • förmåga att bygga relationer och underhålla nätverk
  • erfarenhet av att leda experter och självgående medarbetare
  • förmåga att arbeta strukturerat, planera, kommunicera och ta beslut

Följande kompetenser är meriterande för tjänsten

  • erfarenhet av arbete vid myndighet
  • erfarenhet av avdelningens verksamhetsområden

För att lyckas i chefsrollen hos oss behöver du arbeta strukturerat och vara resultatinriktad med rätt kombination av kvalitet och effektivitet. Du är en ledare som kan jobba strategiskt med stort engagemang och kommunikativ förmåga.

Du behöver kunna formulera dig väl såväl muntligt som skriftligt. Arbetet omfattar både strategiska och praktiska moment, vilket innebär att du behöver trivas med att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar.

Vi värdesätter och har hög ambition för att ha en god och trivsam arbetsmiljö för vår personal och ser att du bidrar till detta. Du skapar ett positivt engagemang hos medarbetarna genom ett öppet arbetsklimat där medarbetarna kan utvecklas och ta ansvar. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Du blir tillsvidareanställd med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:   112-4511-2019

Övrigt

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompeten¬s-utveckling, friskvård och flexibel arbetstid. Länsstyrelsen har en jämställdhets- och likabehandlingsplan och vi välkomnar sökande med olika bakgrund och ålder.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2019-09-23
Arbetsplats: Västmanlands län
Kommun: Västerås
Yrkeskategori: Sektionschef, offentlig förvaltning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner

Ulrica Gradin
Länsråd 073-04 42 16
Gunnel Ek-Lundqvist
HR-chef 070-610 62 18

Fackliga företrädare

Karin Sandberg
SACO-S 010-224 90 00
Anna Onsten Molander
ST 010 – 224 90 00

Ansök direkt