lst-logo-centrerad

Datum: 4 sep, 2019
Företag: Länsstyrelsen
Plats: Västerås
Sista ansökningsdag: 23 sep, 2019
Kategorier: Ledarskap / Management, Offentlig sektor

Ansök direkt Tipsa en vän

Avdelningschef för samhällsutveckling

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet.

I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling viktiga samhällsområden. Vår vision är Vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

Avdelningen för samhällsutveckling ansvarar för funktionerna social hållbarhet, jämställdhet, integration, mänskliga rättigheter samt samhällsskydd och beredskap som inkluderar skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar.

Avdelningen är indelad i tre funktioner med en funktionsledare för respektive funktion som bistår avdelningschefen vid planering, genomförande och uppföljning av verksamheten. Uppdraget innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Arbetsuppgifter

Som chef på avdelningen för samhällsutveckling ansvarar du för att driva och utveckla verksamheten utifrån en helhetssyn och den gemensamma värdegrunden för staten. Du får det övergripande ansvaret för avdelningens personal, budget, arbetsmiljö och verksamhetsresultat.

Som chef för avdelningen för samhällsutveckling ingår du i Länsstyrelsens ledningsgrupp som leds av landshövdingen och där länsrådet samt övriga avdelningschefer ingår och medverkar.

Verksamheten innehåller samordning av verksamheter med länsövergripande karaktär och innebär kontakter med många aktörer i länet. Du kommer att samverka med Region Västmanland, länets kommuner, närliggande län och nationella myndigheter.

Länsstyrelsen i Västmanlands län leder arbetet kring ett antal länsövergripande samverkansråd med stort engagemang från olika aktörer i länet. Tre bland dessa, regionala rådet för krisberedskap, jämställdhetsrådet och integrationsrådet samordnas och administreras av avdelningen för samhällsutveckling.

Råden består av både personer i ledande befattning från länets olika organisationer, men också av sakkunniga, som tillsammans driver den övergripande utvecklingen kring krisberedskap, jämställdhet och integration framåt. Ordförande för råden är landshövdingen.

Kvalifikationer

I din ansökan vill vi att du beskriver hur du uppfyller nedanstående krav:

  • relevant högskole- eller universitetsutbildning med akademisk examen
  • erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar
  • erfarenhet av arbete, där samverkan med olika intressenter förekommer
  • förmåga att bygga relationer och underhålla nätverk
  • erfarenhet av att leda experter och självgående medarbetare
  • förmåga att arbeta strukturerat, planera, kommunicera och ta beslut

Följande kompetenser är meriterande för tjänsten

  • erfarenhet av arbete vid myndighet
  • erfarenhet av avdelningens verksamhetsområden

För att lyckas i chefsrollen hos oss behöver du arbeta strukturerat och vara resultatinriktad med rätt kombination av kvalitet och effektivitet. Du är en ledare som kan jobba strategiskt med stort engagemang och kommunikativ förmåga.

Du behöver kunna formulera dig väl såväl muntligt som skriftligt. Arbetet omfattar både strategiska och praktiska moment, vilket innebär att du behöver trivas med att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar.

Vi värdesätter och har hög ambition för att ha en god och trivsam arbetsmiljö för vår personal och ser att du bidrar till detta. Du skapar ett positivt engagemang hos medarbetarna genom ett öppet arbetsklimat där medarbetarna kan utvecklas och ta ansvar. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Du blir tillsvidareanställd med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:   112-4511-2019

Övrigt

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompeten¬s-utveckling, friskvård och flexibel arbetstid. Länsstyrelsen har en jämställdhets- och likabehandlingsplan och vi välkomnar sökande med olika bakgrund och ålder.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2019-09-23
Arbetsplats: Västmanlands län
Kommun: Västerås
Yrkeskategori: Sektionschef, offentlig förvaltning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner

Ulrica Gradin
Länsråd 073-04 42 16
Gunnel Ek-Lundqvist
HR-chef 070-610 62 18

Fackliga företrädare

Karin Sandberg
SACO-S 010-224 90 00
Anna Onsten Molander
ST 010 – 224 90 00

Ansök direkt

Utvalda jobb

rvn-logotyp_farg_jpg
Chefsjobb Publicerat 19 Sep 2019

Enhetschef till BB/Förlossning

Arbetsplatsbeskrivning Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling. Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i […]
scb-002
Chefsjobb Publicerat 9 Sep 2019

Kommunikationschef

Arbetsbeskrivning Kommunikationschefen är direkt underställd generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Kommunikationsavdelningen består av 55 medarbetare och är organiserad i 3 enheter. Placering kan vara i Örebro eller Stockholm. Kommunikationsavdelningens uppdrag är en del av SCB:s kärnverksamhet. SCB:s vision är Vi ger samhället användbar statistik att lita på. Relevant statistik ska förmedlas till samhället på […]
uu_logo
Chefsjobb Publicerat 9 Sep 2019

HR-strateg chefsutveckling

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har […]
img_5b50a5102a6d3-2
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2019

Arbetsmarknadschef

Arbetsplatsbeskrivning Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig. Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och […]
img_5b50a5102a6d3-2
Chefsjobb Publicerat 6 Sep 2019

Förvaltningschef – Serviceförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning Vill du jobba på en plats med optimism och framåtanda? Där saker och ting händer och där du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Falkenbergs kommun något för dig. Falkenberg är en stad på attraktiva västkusten som befinner sig i ständig utveckling. Vi bygger nya bostadsområden, utvecklar våra verksamheter och fler och […]
lst-logo-centrerad
Chefsjobb Publicerat 4 Sep 2019

Avdelningschef för samhällsutveckling

Om arbetsplatsen Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling viktiga samhällsområden. Vår vision är Vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer. Avdelningen för […]
lantmateriet
Chefsjobb Publicerat 3 Sep 2019

Chef för controllerfunktionen

Vi erbjuder dig Som chef på Lantmäteriet förväntas du driva förändringar genom att skapa förutsättningar för delaktighet och en god dialog. Du förväntas uppnå resultat genom en tydlig arbetsgivarroll i kombination med skapat förtroende och tillit till andra. Som chef för controllerfunktionen ges du stora möjligheter att vara delaktig och påverka vidareutvecklingen av Lantmäteriets verksamhetsstyrningsprocess. […]
telge
Chefsjobb Publicerat 30 Aug 2019

Avdelningschef Försäljning och kundservice

Södertälje växer och det betyder många nya, spännande uppdrag och utmaningar för oss på Telge Återvinning. Nu söker vi en avdelningschef inom försäljning och kundservice som ska leda ett kunnigt och serviceinriktat gäng på tio medarbetare. Din dag på jobbet – avdelningschef Försäljning och kundservice Telge Återvinning Som chef inom försäljning och kundservice får du […]

Chefsjobb