stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm

Datum: 12 feb, 2018
Företag: Stockholms stad, Utbildningsförvaltningen
Plats: Stockholm
Sista ansökningsdag: 4 mar, 2018
Kategorier: Ledarskap / Management, Pedagogiska arbeten

Ansök direkt Tipsa en vän

Avdelningschef till förskoleavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi vill att barnen på förskolan ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på förskolan är avgörande för att barnen ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att förskolan ska lyckas med sitt uppdrag.

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad är du med och formulerar tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Arbetsplatsbeskrivning

Förskoleavdelningen innefattar tre enheter; stab, kvalitetsenheten och myndighetsenheten. Ledningen består av en avdelningschef, två enhetschefer och en stabschef. Avdelningschefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till utbildningsdirektören.

Uppdragsbeskrivning

I samarbete med stadsdelsförvaltningarna ska utbildningsförvaltningen utveckla stadens förskolesamordning och vidareutveckla stadens kvalitetsarbete inom förskolan. Fokus för uppdraget är kompetensutveckling av förskolepersonal, kompetensförsörjning och rekrytering av förskollärare, systematiskt kvalitetsarbete och planering av lokalförsörjningsbehov. Övriga ordinarie uppdrag på avdelningen är tillståndsgivande till fristående förskolor, råd och stöd samt inspektion av dessa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för pedagogisk utveckling och god kunskap om förskolan, gärna även grundskolan, dess lagstiftning och styrdokument. Du har en gedigen erfarenhet av förskolans verksamhetsfrågor på alla nivåer. Vidare förstår du och har erfarenhet av vad det innebär att arbeta inom en politiskt styrd verksamhet och trivs med det. Du ser ett engagemang i de framtida utmaningarna inom ramen för stadens vision om ”Ett Stockholm som håller samman”. Du har erfarenhet av chefsuppdrag på hög nivå och drivs av en vilja att ständigt förbättra verksamheten. Vi söker en ledare som är resultatorienterad och har förmåga att såväl fatta beslut som att genomför dem. Du vet hur man skapar goda resultat inom uppsatta ramar. Som person är du prestigelös person och trygg i dig själv. Som ledare är du drivande, analytisk och strategisk. Du har lätt för att samverka med andra – såsom medarbetare inom den egna förvaltningen, andra förvaltningar, stadsdelsområden och externa aktörer.

Utbildning

Du har relevant akademisk utbildning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som avdelningschef i Stockholms stad och utbildningsförvaltningen med ett sexårsförordnande på den aktuella tjänsten.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/916

Kontakt
Lena Holmdahl, förvaltningschef, 08-508 33 617
Michael Martinson, chefsrekryterare, 08-508 33 015

Facklig företrädare
Kjell Sjöberg, Sveriges skollarförbund, 076-825 25 83
Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-12 21 743
Ragnar Sjölander, LR, 070-760 19 30

Sista ansökningsdag: 2018-03-04

Utbildningskrav: Högskola/universitet

Ansök direkt

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

stralsakerhet1
Chefsjobb Publicerat 19 Feb 2018

Chef till enheten för nukleär icke-spridning

Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till vårt kontor i Solna söker vi en enhetschef som kan leda arbetet med att förhindra spridning av kärnvapen. Dina arbetsuppgifter Som enhetschef har du både verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för planering, uppföljning och rapportering samt för utveckling av […]
sensus
Chefsjobb Publicerat 15 Feb 2018

Sensus region Skåne-Blekinge söker regionchef 

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter, ledare och deltagare. Sensus lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning. Sensus har ca 400 anställda, mer än 12000 ledare och ett 50-tal lokalkontor. Sensus region Skåne-Blekinge har ett 50-tal anställda […]
stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm
Chefsjobb Publicerat 12 Feb 2018

Avdelningschef till förskoleavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm. Vi vill att barnen på förskolan ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på förskolan är avgörande […]
83f4f41d2d3ee5445c7c29c0711a4f43
Chefsjobb Publicerat 9 Feb 2018

Ledarna söker erfaren och kommunikativ IT-chef

Vi behöver förstärka ledarskapet på vår IT-enhet. Vi står inför en spännande resa att skapa ett ännu mer effektivt verksamhetsstöd för våra medarbetare samt digitala tjänster för våra ca 93 000 medlemmar, som är chefer inom olika branscher och verksamheter i hela landet. Vi har påbörjat en teknisk transformation från en äldre miljö till nästan […]
malmostad1
Chefsjobb Publicerat 8 Feb 2018

Kommunikationschef till stadsbyggnadskontoret

Om arbetsplatsen I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar […]

Chefsjobb