1498141_ny_logo_sv_high-2

Datum: 9 jan, 2018
Företag: Göteborgs Universitet
Plats: Göteborg
Sista ansökningsdag: 28 jan, 2018
Kategorier: Administrativ chef, Ledarskap / Management

Ansök direkt

Administrativ chef

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 500 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen – ekonomi och juridik – samt fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Företagsekonomiska institutionen är den största institutionen vid Handelshögskolan och bedriver omfattande utbildning och forskning inom ämnena företagsekonomi och ekonomisk geografi. Institutionen, som är lokaliserad till Vasagatan 1 i Göteborg, har totalt 157 anställda varav 28 anställda doktorander, samt ett antal samverkansdoktorander och internationella gästforskare. Utöver institutionens omfattande utbildningsuppdrag bedrivs forskning som finansieras med medel från bl.a. Vinnova, Vetenskapsrådet, Formas och Energimyndigheten. Institutionen är uppdelad i fyra sektioner: Industriell och finansiell ekonomi & Logistik, Management & Organisation, Marknadsföring och Redovisning. Institutionen har även flera centrumbildningar: Centre for Retailing, Centrum för Affärssystem, Centre for Business in Society, Centrum för regional analys, Centrum för turism, Centre for International Business Studies samt Centrum för global human resource management. Institutionen söker nu en administrativ chef.

Arbetsuppgifter

Som administrativ chef är du ansvarig för organisering, kvalitetssäkring och utveckling av administrationen vid företagsekonomiska institutionen. Institutionens administration består av 22 personer som arbetar med studievägledning, utbildningsadministration, handläggning av forskarutbildning, ekonomi, kommunikation samt HR. Som administrativ chef har du personalansvar för denna grupp.

Du kommer att vara direkt underställd prefekt och ingå i institutionens ledningsgrupp. Du skall utgöra ett kvalificerat ledningsstöd åt prefekt och övriga medlemmar av institutionsledningen i administrativa frågor och vara ansvarig för att ledningens frågor bereds korrekt. I arbetsuppgifterna ingår såväl strategiskt arbete i långsiktiga och institutionsövergripande frågor som operativt arbete av mer administrativ karaktär. Du skall kvalitetssäkra och skapa goda strukturella förutsättningar för samarbetet mellan institutionens stöd- och kärnverksamhet. Du förväntas understödja samarbetet och etablera nätverk mellan funktioner inom institutionen samt med andra institutioner, fakultet och universitetets gemensamma förvaltning. Du ansvarar för ärenden som inrapporteras via GURIA (universitetets systemstöd för riskanalys, incident- och avvikelsehantering) samt institutionens lokalfrågor.

Du skall trivas med att finnas mitt i verksamheten och tycka om att kommunicera med människor, både internt inom universitetet och i extern samverkan. Du bör också trivas med att hantera förändringar och driva utvecklingsprocesser, eftersom detta präglar en stor del av verksamheten inom universitetet. Att genom kontinuerlig kompetensutveckling hålla dig själv och berörda medarbetare uppdaterade gällande de regelverk, riktlinjer och visioner som styr universitetets verksamhet är en förutsättning för den aktuella tjänsten.

Kvalifikationer

 • – Du skall ha akademisk examen inom ekonomi, HR, samhällsvetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifternas utförande.
 • – Du skall ha flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom administration i större organisation. Erfarenhet av kvalificerat arbete inom administration vid universitet/högskola är meriterande, likaså kunskaper om lärares/forskares verksamhet och villkor.
 • – Du skall ha erfarenhet av arbetsledning samt mycket god förmåga att prioritera, delegera och fatta tydliga beslut.
 • – Du skall ha mycket god dokumenterad förmåga att samordna och driva processer från start till implementering och slutförande. Du skall kunna bidra med ett helhetsperspektiv i en händelse- och detaljrik verksamhet.
 • – Du skall ha mycket god förmåga till strategiskt arbete kring mål och visioner och ett genuint intresse för verksamhets- och kvalitetsutveckling.
 • – Du förväntas ha mycket god kommunikativ förmåga att kunna leda diskussioner, analysera underlag, föredra ärenden för ledningsgrupp, institutionsråd och andra beredningsorgan. Då verksamheten vid såväl institution som fakultet är starkt präglad av internationaliseringsarbete, skall du ha förmåga att uttrycka dig obehindrat och väl på svenska och engelska i både tal och skrift.
 • – God datorvana och erfarenhet av Officepaketet är ett krav. Erfarenhet av de system som används vid universitetet är meriterande, t.ex. Primula, Agresso eller Retendo.
 • – Du skall vara lösningsfokuserad med mycket god samarbets- och social förmåga. Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Tillsvidareanställning, 100 % heltid. Placering vid Företagsekonomiska institutionen, Vasagatan 1 i Göteborg.

Övrigt
Rekryteringsprocessen kommer att bestå av intervjuer av ett urval kandidater, följt av djupintervjuer som inkluderar case, samt referenstagning under februari månad. Den sökande skall i samband med en eventuell intervju inkomma med kontaktuppgifter till fyra referenser, varav tre skall utgöra personer i arbetsledande ställning. Referenser kommer att inhämtas av arbetsgivaren efter genomförda djupintervjuer.

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal, www.gu.se, genom att klicka på ”Ansök”.

Ansökans innehåll
Ansökan skall innehålla följande dokumentation:

 • Personligt brev
 • CV
 • Kopior av utbildningsbevis, betyg och andra relevanta handlingar

Sista ansökningsdag
2018-01-28

Kontaktuppgifter gällande anställningen
Patrik Ström, prefekt
Företagsekonomiska institutionen
E-mail: patrik.strom@handels.gu.se
Tel: 031-786 1404

Henrik Agndal, proprefekt
Företagsekonomiska institutionen
E-mail: henrik.agndal@handels.gu.se
Tel: 031-786 4559

Information om arbetsgivaren
För information om Företagsekonomiska institutionen, Handelshögskolan och Göteborgs universitet, hänvisas till följande länkar:

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden

Utvalda jobb

1498141_ny_logo_sv_high-2
Chefsjobb Publicerat 9 Jan 2018

Administrativ chef

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 500 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen – ekonomi och juridik – samt fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i […]
rgklogo
Chefsjobb Publicerat 29 Dec 2017

Avdelningschef, Statens Internbank

Vill du ansvara för den statliga betalningsmodellen som kräver effektiva och säkra betalningar samt vara med och utveckla den inför framtidens utmaningar?  Som chef för avdelningen Statens internbank ansvarar du för att förvalta och utveckla den statliga betalningsmodellen som omfattar regelverk, avtal, kontostrukturer och system som stöder myndigheternas betalningar av bland annat statliga löner, pensioner, bidrag […]
stralsakerhet1
Chefsjobb Publicerat 22 Dec 2017

Chef till enheten för ledningssystem

Ref: SSM2017-5871 Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till vårt nya huvudkontor i Katrineholm söker vi nu en chef till enheten för ledningssystem, som vill vara med och bygga upp verksamheten. Enheten är nybildad och tillhör avdelningen för verksamhetsstöd, som även består av enheterna ekonomi, HR och […]
stralsakerhet
Chefsjobb Publicerat 22 Dec 2017

Chef till juridiska enheten

Ref: SSM2017-5882 Vill du arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Till vårt kontor i Solna söker vi nu en enhetschef som vill bidra till att skapa nya arbetssätt och former för samverkan på vår juridiska enhet. Tjänsten är placerad i Solna, där fyra av enhetens sju medarbetare också är […]
dv_sv_rod_ligg_vek
Chefsjobb Publicerat 22 Dec 2017

Regionchef södra Sverige

Distriktsveterinärerna är en affärsdriven verksamhet inom Jordbruksverket med uppdraget att garantera tillgång till veterinär service dygnet runt, året om i hela Sverige. Med fokus på djurens hälsa arbetar vi inom smitt- och djurskydd samt bedriver affärsverksamhet genom att erbjuda kvalificerad allmänpraktik för lantbrukets djur, häst och sällskapsdjur. Distriktsveterinärerna har 470 anställda på 84 mottagningar i […]
download-5
Chefsjobb Publicerat 19 Dec 2017

Filialchef

Stena Recycling gör återvinning till en hållbar affär. Med 1 500 engagerade medarbetare i Sveriges ledande återvinningsbolag skapar vi varje dag långsiktiga lösningar för såväl våra kunder som för samhället i stort. Stena Recycling är en del av Stena Metallkoncernen. www.stenarecycling.se Stena Recycling söker dig som vill kombinera hållbarhet och ledarskap i en framtidsbransch! Är […]

Chefsjobb