Chefs betyg på Bengt Svenson

Ledarstil: 4
En typisk dialogchef. En god lyssnare som är social och bra på att skapa kontakt. Han är ödmjuk, lättsam, vänlig och prestigelös – och försiktig, kanske för försiktig och alltid »by the book«. Han är ingen karismatisk chef och kan uppfattas som tråkig och lite stelbent.

Delegering: 4
Han är ingen kontrollmänniska och har inga problem med att delegera fullt ut. Men det finns begränsade möjligheter till delegering i en organisation som polisen, där det finns en formell och lagbunden delegationsordning.

Beslutsfattande: 3
Snabba beslut i trängda lägen är inte Bengt Svensons bästa gren. Han vill ha konsensus och diskuterar gärna och med många. Väger för- och nackdelar innan han fattar beslut, är mån om att skaffa sig en helhetsbild, men drar inte i långbänk. Han följer regelboken och har svårt att gå utanför dess ramar.

Rekrytering: 3
Han har rekryterat både personer som han arbetat med tidigare och de han inte alls känner. Många chefer inom polisen sitter på tidsbegränsade mandat och de högsta cheferna utses av regeringen. Han har inte flyttat på någon i ledningsgruppen, rekryteringarna har skett när någon har slutat.

Kommunikation: 3
Reflekterar och tänker efter innan han pratar. Uppfattas av många som lite surrig, kan tappa tråden. Men han har utvecklats sedan han blev rikspolischef och klarar nu tv-soffor och större framträdanden hyfsat bra. Men någon skicklig retoriker är han inte.

Konflikthantering: 3
Han skyr konflikter och kan ångra ett beslut som går någon emot. Har ett häftigt humör, och kan bli heligt förbannad, men är inte en chef som skäller ut sina medarbetare. Han har utvecklat en taktisk fingertoppskänsla som gör att han kan trixa sig fram utan att reta upp någon. Återstår att se om den strategin hjälper honom att få igenom sin vilja.

Motivation: 4
Han brinner för polisens verksamhet och kan få människor med sig. Genom att fråga efter andras åsikter har han ökat takhöjden, numera vågar folk säga vad de tycker. Kul att jobba med, men han får inte medarbetarna att göra vågen av entusiasm.

Personligt:
4
En trygg östgöte. Trevlig, lätt att ha att göra med och omtyckt. Har ett stort kontaktnät som han vårdar väl – inte bara av egennytta eller professionella skäl, utan av genuin omtanke. Han besväras av att han har så kort stubin.

Totalt: 28 poäng

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
Torbjörn Lindgren, Invono
Annonssamarbete Chef + Invono

4 vanor att sno från lyckade ledningsgrupper

Digitaliseringen i svenska bolag når inte alltid ända upp i toppen. Ledning och styrelse ligger ofta efter i sina arbetssätt. ”Man lever inte som man lär”, säger Torbjörn Lindgren på Invono.

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden