Chefs betyg på Bengt Svenson

Ledarstil: 4
En typisk dialogchef. En god lyssnare som är social och bra på att skapa kontakt. Han är ödmjuk, lättsam, vänlig och prestigelös – och försiktig, kanske för försiktig och alltid »by the book«. Han är ingen karismatisk chef och kan uppfattas som tråkig och lite stelbent.

Delegering: 4
Han är ingen kontrollmänniska och har inga problem med att delegera fullt ut. Men det finns begränsade möjligheter till delegering i en organisation som polisen, där det finns en formell och lagbunden delegationsordning.

Beslutsfattande: 3
Snabba beslut i trängda lägen är inte Bengt Svensons bästa gren. Han vill ha konsensus och diskuterar gärna och med många. Väger för- och nackdelar innan han fattar beslut, är mån om att skaffa sig en helhetsbild, men drar inte i långbänk. Han följer regelboken och har svårt att gå utanför dess ramar.

Rekrytering: 3
Han har rekryterat både personer som han arbetat med tidigare och de han inte alls känner. Många chefer inom polisen sitter på tidsbegränsade mandat och de högsta cheferna utses av regeringen. Han har inte flyttat på någon i ledningsgruppen, rekryteringarna har skett när någon har slutat.

Kommunikation: 3
Reflekterar och tänker efter innan han pratar. Uppfattas av många som lite surrig, kan tappa tråden. Men han har utvecklats sedan han blev rikspolischef och klarar nu tv-soffor och större framträdanden hyfsat bra. Men någon skicklig retoriker är han inte.

Konflikthantering: 3
Han skyr konflikter och kan ångra ett beslut som går någon emot. Har ett häftigt humör, och kan bli heligt förbannad, men är inte en chef som skäller ut sina medarbetare. Han har utvecklat en taktisk fingertoppskänsla som gör att han kan trixa sig fram utan att reta upp någon. Återstår att se om den strategin hjälper honom att få igenom sin vilja.

Motivation: 4
Han brinner för polisens verksamhet och kan få människor med sig. Genom att fråga efter andras åsikter har han ökat takhöjden, numera vågar folk säga vad de tycker. Kul att jobba med, men han får inte medarbetarna att göra vågen av entusiasm.

Personligt:
4
En trygg östgöte. Trevlig, lätt att ha att göra med och omtyckt. Har ett stort kontaktnät som han vårdar väl – inte bara av egennytta eller professionella skäl, utan av genuin omtanke. Han besväras av att han har så kort stubin.

Totalt: 28 poäng

Relaterade artiklar

cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Viktoria Lindhé på &frankly berättar om frågorna som ger varningar om farlig stress. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 frågor som kan vända jobbstressen

En av tre har ingen ork kvar för att göra något alls efter jobbet. Något som chefen ofta inte vet om. En ”välmåendepuls” med några snabba frågor gör det enklare att få koll – och agera i tid.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.