Finalister Årets Digitaliseringsledare 2018

03:50
silvia-ernhagen-2
Silvia Ernhagen

Kommunikations- och påverkanschef, BRIS

”Att möta barnen på barnens arena är en av nycklarna för framgång. När barnen sätter agendan för hur de vill kommunicera och söka hjälp skapar hon trygghet. Har öppnat nya digitala vägar – här kan barn till exempel uttrycka sina känslor i form av emojis. Ett arbete som skapat ringar på vattnet både i Sverige och utomlands.”
04:32
mats-sna%cc%88ll
Mats Snäll

Digitaliseringschef, Lantmäteriet

”Hur kan digitalisering ske i en organisation som grundades 1628? Denna visionära ledare har gjort det genom att omsätta teknik till verklig nytta. En chef som outtröttligt och systematiskt arbetat med teknik, juridik och verksamhetsutveckling. Att tolka framtiden och översätta till användarens språk har varit en av nycklarna. En ledare med tydlig pedagogisk förmåga att driva digitalisering och få med sig alla på resan.”
04:30
peyman-vahedi
Peyman Vahedi

Rektor, Ådalsskolan i Kramfors kommun 

”Brist på resurser har inte bromsat denna chefs omfattande digitaliseringsarbete. Har nått otroliga resultat även i medarbetarnöjdhet. Mod, driv och tydlighet har varit hörnstenarna. En förändringsledare som är både kravställande och stöttande. Det här är en chef som kombinerar bredd i kompetensen med djupt tekniskt kunnande och ett stort patos.”

Priset Årets Digitaliseringsledare

Priset delas ut av Atea. Syftet är att belöna en modig och insiktsfull ledare som framgångsrikt lett sin verksamhet i den digitala transformationen. Vinnaren utses på Chefgalan den 8 mars.

Därför står Atea bakom priset

”Digitaliseringens möjligheter genomsyrar hela samhället. Men det är inte bara en möjlighet – det är även en nödvändighet. Om Sverige ska kunna bibehålla sin internationella konkurrenskraft, måste vi dra nytta av digitaliseringens fulla potential.

IT-avdelningarna i våra företag och organisationer har ofta den tekniska kompetensen för att förstå digitaliseringen, men för att verkligen klara av att förändra, krävs att linjecheferna i kärnverksamheten ser möjligheterna och har modet att leda genom förändringen.
Vi vill med detta priset visa på hur viktigt samarbetet är mellan it och kärnverksamhet för att vi ska ta tillvara på digitaliseringens möjligheter och för att vi tillsammans ska bygga Sverige med it.”

Carl-Johan Hultenheim, vd, Atea Sverige

Atea logga

Prisets syfte

Syftet med priset är att belöna en modig och insiktsfull ledare som sett möjligheterna i digitaliseringen och framgångsrikt lett sin verksamhet och sina medarbetare i den digitala transformationen.

Priset delas ut av Atea.

Årets priskategorier på Chefgalan

Kriterier

 • Pristagaren har sett möjligheten i digitaliseringen, anammat denna och med framgång lett sin verksamhet genom den digitala transformationen.
 • Pristagaren har skapat goda resultat genom digitaliseringen.
 • Pristagaren har effektiviserat och/eller skapat en offensiv konkurrenskraft i sin organisation.
 • Pristagaren har visat på nytänkande och tagit digitaliseringen till nya områden.
 • Pristagaren är en linjechef utanför IT-avdelningen.
digitalisering

Jurygrupp

 • Carl-Johan Hultenheim, vd, Atea Sverige (Ordförande)
 • Ann-Marie Ovin, cio, Vinge
 • Anders Olsson, cio, Gävle Kommun
 • Susanne Gyllhamn, cio, Telge
 • Peder Sjölander, cio, Pensionsmyndigheten
 • Peter Axelborn, cio, Försäkringskassan
 • Daniel Forslund, innovationslandstingsråd, Stockholms läns landsting

Se finalisterna i övriga priskategorier