feedback

Chefer — så blir ni ännu bättre

Svenskarna trivs på jobbet och de flesta är nöjda med chefen. Men här är tre saker dina medarbetare vill ha mer av.

Fler än sex av tio, 64 procent, av medarbetare runtom i Sverige ser fram emot varje ny arbetsdag. 20 procent kan till och med se sig själva stanna i mer än 10 år på sin arbetsplats.

Undersökningsföretaget Netigate har sammanställt resultaten av medarbetarundersökningar som gjorts under 2014 för 80 arbetsplatser med totalt cirka 10 000 anställda. Tillsammans utgör de ett snitt av den svenska arbetande befolkningen.

De flesta medarbetarna, 73 procent, känner förtroende för sin närmaste chef. Medan 63 procent har förtroende för högsta chefen. Kompetens anses vara den viktigaste förtroendehöjande egenskapen.

Men det finns några områden där medarbetarna ser stor förbättringspotential. Saker som ständigt återkommer i liknande undersökningar.

1) Medarbetare vill ha mer feedback. Och tydligare mål från cheferna. Hela 30 procent av medarbetarna uppger att det var mer än ett år sedan, eller att de aldrig haft ett utvecklingssamtal. Och 43 procent tycker att närmaste chefen brister i att sätta tydliga mål för arbetet man själv utför.

2) Nästan var tredje person upplever att tiden inte räcker till för att utföra sina arbetsuppgifter och var fjärde tycker inte att stressfrågor tas på allvar på arbetsplatsen.

3) Medarbetarna vill ha mer kompetensutveckling. Det ser ut att löna sig då hela 61 procent tror sig kunna göra ett markant bättre jobb med rätt kompetensutveckling.

Värt att notera för chefer är också att unga medarbetare i högre grad känner sig understimulerade och vill ha mer variation i sina arbeten. Fyra av tio kan heller inte övergripande redogöra för företagets mål och visioner.

När Netigate analyserar vad som har störst påverkan på det totala resultatet i en medarbetarundersökning hamnar framtidstron på den egna organisationen och ledarskapet i topp.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
topp100-2018
 

Chef.se en av de bästa sajterna i Sverige – för femte året i rad

Chef.se hamnar återigen på listan över Sveriges fem bästa tidskriftssajter, när IDG presenterar prestigefyllda Topp 100-listan.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
psykopat
 

Vad gör man med en psykopat?

Bakom den sympatiska fasaden lurar en människa med psykopatisk personlighet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden