bill-fischer

”Cheferna är sina egna värsta fiender”

Hur kan man vara kreativ i tuffa tider?
”Det är ju då man behöver vara kreativ. Om du tittar på exempel som Dell eller Nokia så ser du att det är på grund av brister i ledarskapet som de har misslyckats. Och dessa beror på att organisationen inte har kunnat vara tillräckligt aggressiv när förändring har krävts. ’Vi såg våra konkurrenter komma mot oss, men vi kunde inte göra något, våra fötter satt fast i cement’, säger de. Det handlar om rädsla; rädslan att förändra. De flesta begränsas i sin kreativitet av sin egen organisation.”

Din nya bok Reinventing Giants (som utkommer i början av april) handlar om Haier Corporation, världens största tillverkare av hushållsmaskiner. Hur kommer det sig?
”Hellre än att titta på något hitech-företag som håller till i Silicon Valley valde vi ett kinesiskt företag som ägnar sig åt kylskåp. De har gång på gång lyckats förnya sig själva och sitt sätt att arbeta, eftersom de har flyttat ut ansvaret till alla nivåer i organisationen. De har tagit bort de organisatoriska barriärer som hindrade idéer från att flöda och de skapade en marknad för talang inom organisationen. Om du har en bra idé kan du bjuda på den och kanske få möjlighet att själv sköta projektet.”

LÄS OCKSÅ: Stor och snabb – visst går det

Hur ser dessa organisatoriska barriärer vanligtvis ut?
”Antingen är det hierarkier eller tystnad. Och allt handlar om att skydda sig, antingen sin auktoritet eller sin expertis. Man tänker ’det här är mitt ansvar’, i stället för ’det finns många här som kan det här bättre, jag bjuder in dem’. De vill inte exponera vad de känner, vill inte visa att de är beroende av andra. Men chefer måste förstå att de inte längre är experterna.”

LÄS OCKSÅ: Så gör du arbetsplatsen mer positiv och effektiv

Men hur ska cheferna gå till väga?
”De kan välja mellan att antingen ta på sig bördan att försöka förstå allt själva eller ta hjälp utifrån. Att inkludera andra är mycket kraftfullt. Men då kräver det att man övervinner sin rädsla. Vi är våra egna fiender.”

Relaterade artiklar

utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
sakersage
Kommunikation

3 gånger chefen ska vara tyst under ett möte

Att vara chef innebär att du måste behärska konsten att veta när du ska driva ett möte framåt – och när det är bäst att vara tyst och släppa fram andra. Här är några råd för att lyckas!
axfoodlouise
Teamutveckling

Matjätten ökade mångfalden – med hjälp av algoritmer

Från högar av ansökningar i butikerna till centraliserad rekrytering med algo­ritmer.

inflytande
Arbetsmiljö

Undersökning: Så stort inflytande har kollegerna – i våra liv

Känns det som att jobbet styr ditt liv? En undersökning visar nu att bara familj och vänner har större inflytande än kollegerna.
utanfor
Teamutveckling

Rädd att lämna någon på jobbet utanför – inför ”schysstombud”

Syften med den gemensamma AW:n är att få ihop gruppen – men risken är ändå stor att någon medarbetare känner sig utanför. Därför inför mediebyrån Oh My en ny roll på företaget: Ett ”schysstombud”. 
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

es2
Krönikor

Cissi Elwin: Jag kunde inte hålla tårarna borta

Cissi Elwin skriver vad företag kan göra för att minska segregationen i samhället.