bill-fischer

”Cheferna är sina egna värsta fiender”

Hur kan man vara kreativ i tuffa tider?
”Det är ju då man behöver vara kreativ. Om du tittar på exempel som Dell eller Nokia så ser du att det är på grund av brister i ledarskapet som de har misslyckats. Och dessa beror på att organisationen inte har kunnat vara tillräckligt aggressiv när förändring har krävts. ’Vi såg våra konkurrenter komma mot oss, men vi kunde inte göra något, våra fötter satt fast i cement’, säger de. Det handlar om rädsla; rädslan att förändra. De flesta begränsas i sin kreativitet av sin egen organisation.”

Din nya bok Reinventing Giants (som utkommer i början av april) handlar om Haier Corporation, världens största tillverkare av hushållsmaskiner. Hur kommer det sig?
”Hellre än att titta på något hitech-företag som håller till i Silicon Valley valde vi ett kinesiskt företag som ägnar sig åt kylskåp. De har gång på gång lyckats förnya sig själva och sitt sätt att arbeta, eftersom de har flyttat ut ansvaret till alla nivåer i organisationen. De har tagit bort de organisatoriska barriärer som hindrade idéer från att flöda och de skapade en marknad för talang inom organisationen. Om du har en bra idé kan du bjuda på den och kanske få möjlighet att själv sköta projektet.”

LÄS OCKSÅ: Stor och snabb – visst går det

Hur ser dessa organisatoriska barriärer vanligtvis ut?
”Antingen är det hierarkier eller tystnad. Och allt handlar om att skydda sig, antingen sin auktoritet eller sin expertis. Man tänker ’det här är mitt ansvar’, i stället för ’det finns många här som kan det här bättre, jag bjuder in dem’. De vill inte exponera vad de känner, vill inte visa att de är beroende av andra. Men chefer måste förstå att de inte längre är experterna.”

LÄS OCKSÅ: Så gör du arbetsplatsen mer positiv och effektiv

Men hur ska cheferna gå till väga?
”De kan välja mellan att antingen ta på sig bördan att försöka förstå allt själva eller ta hjälp utifrån. Att inkludera andra är mycket kraftfullt. Men då kräver det att man övervinner sin rädsla. Vi är våra egna fiender.”

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

apollo
Digital HR

Bommade igen sista butiken – så blev Apollo digitala

Digitaliseringen har inneburit att de traditionella charterbolagen befinner sig på en helt ny marknad. Apollo är mitte uppe i en anpassning till den nya verkligheten – och djupt involverade i det arbetet är HR-avdelningen. 
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
aktivitet
Personlig effektivitet

4 punkter: Det här krävs för att få produktiva medarbetare

Vill du ha produktiva medarbetare? Då finns det fyra punkter som är extra effektiva om ni vill testa aktivitetsbaserade kontor, visar en svensk studie.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden