Årets scengäster

Hélène Barnekow

vd, Microsoft Sweden
Techproffset

I en mansdominerad bransch ställer hon stenhårda krav för att bryta den traditionella maktstrukturen. Om det inte finns både män och kvinnor som kandidater till en ny tjänst ger hon medarbetarna bakläxa. Hélène Barnekow backar aldrig, även under tufft motstånd. Och det har visat sig lönsamt. Både för företagen hon lett och för hennes egen spikraka karriär. Till Chefdagen kommer Microsoft Sverige-vd för att berätta hur hon bygger de starka och långsiktiga team som krävs för att företag ska bli hållbara och framgångsrika.
Crister Fritzson

vd, SJ
Tåg-generalen

Det borde ju vara strålande tider för SJ:s vd. Flygskammen och en ökad medvetenhet om hur bråttom det är att ställa om får allt fler ressugna att välja tåg. Men med enorma sparkrav, nya konkurrensutsättningar och kritik över förseningar och inställda tåg är han ändå en av Sveriges mest utskällda chefer. Vilket ansvar har chefen för Statens Järnvägar över att Sverige kan erbjuda och säkerställa hållbart resande? Och hur arbetar han konkret som chef för att det snabba, enkla och prismässigt rimliga resandet internationellt ska ta riktig fart. Även för dem som vill resa mer bekvämt.
Anders Svensson

vd, ICA Sverige
Livsmedelsbossen

Livsmedelsbranschen pekas ut som en av de allra största miljöbovarna. En av nyckelspelarna är Icas Sverige –vd och ordföranden i Svensk Handel Anders Svensson. Han chefar över 1 300 butiker och har makten över var tredje matkasse som svenskarna släpar hem. Han har drivit prisvinnande initiativ som ”Mitt Klimatmål”. Men han står inför tuffa utmaningar och ska som ledare navigera mellan hårdare hållbarhetskrav och regleringar, mer medvetna och krävande konsumenter och fortsatta krav på ökande lönsamhet.
Rickard Gustafson

vd, SAS

Mer info kommer.

Håll utkik! Fler talare presenteras inom kort.

aa9i3931

Dagens program i korthet

Kl. 8.15 Frukost och registrering
Kl. 9.00 Program på scen
Kl. 10.25 Kaffepaus
Kl. 10.50 Program på scen
Kl. 12.00 Lunch
Kl. 13.00 Program på scen
Kl. 14.20 Kaffepaus
Kl. 14.45 Program på scen
Kl. 16.00 Mingel

Vi reserverar oss för mindre justeringar i programmet.

Köp din biljett idag!