Chefdagen_700_png

Datum: 13 oktober 2016

Tid: 8.30–16.00, med efterföljande mingel

Plats: Rival, Mariatorget 3, Stockholm

Moderator: Cissi Elwin

Pris: 5 995 SEK exkl moms I priset ingår för- och eftermiddagsseminarier, frukost, lunch, fika, mingel och goodiebag.

KÖP BILJETT

 

Våra medarrangörer

loggolimpa-chefdagen

Digitalisera eller dö – men vad betyder det för mig? 

Hur digital är du och din organisation? Hur digital borde du vara? Hur ska du komma dit?

Vi har förstått att digitaliseringen ritar om kartan för våra verksamheter. Vi vet att det finns en massa smarta möjligheter att bli både effektivare och bättre. Vi anar nya affärer, kunder, användningsområden och insikter. Men hur gör man?

På Chefdagen på Rival får du möta några av Sveriges  främsta experter på digitalisering. De förklarar, förenklar och ger dig de bästa verktygen för att säkerställa att du ligger i framkant. Du får också lyssna på  flera av de just nu mest omtalade och framgångsrika ledarna som personligt berättar om både sina framgångar och misslyckanden i den digitala transformationen.

Chefdagen arrangeras av Chef för 18:e året i rad.

Ledande experter ger dig konkreta verktyg för en bättre chefsvardag.

Låt dig inspireras av spännande gäster på scen.

 Nätverka och skapa värdefulla kontakter med andra chefer. Välkommen!

chefdagen_bard

Alexander Bard
Årets digitala superprofil

Många känner honom kanske i första hand som jurymedlem i Idol och skaparen av Army of Lovers. Men han är också internetgurun som för 20 år sen satt i TV4:s morgonsoffa och förklarade, med hyfsat stor träffsäkerhet, hur vi skulle använda internet i framtiden och i år blev han utnämnd till Årets digitala superprofil (underökningen Kommunikatören som genomförs för tolfte gången av konsultföretaget Hammer & Hanborg). Under många år har Bard varit rådgivare i digitala frågor till stora världsföretag och han är en internationellt mycket eftertraktad föreläsare. Nu kommer han till Chefdagen och berättar om vilka digitala revolutioner som står för dörren.

Chefdagen_Par

Pär Svärdson
Sveriges e-handelskung

När han gick i småskolan startade han djuraffär och vid fyllda 15 bildade han sitt första aktiebolag. Nu är han 46 år och har hunnit med att starta och sälja nätbokhandel Adlibris för att investera i sitt senaste projekt – nätapoteket Apotea som på 5 år har gått från en omsättning på 11 miljoner till förra årets 585 miljoner. Det är inte för inte som Pär kallas för Sveriges e-handelskung och hans bästa tips när det gäller att starta företag är: ”Det är inte så viktigt vilken affärsidé man har, det viktiga är att man genomför den.”

chefdagen_lisa

Lisa Gunnarsson
Basar över världens viktigaste chefsnätverk

På kort tid har Linkedin vuxit och blivit såväl världens viktigaste yrkesnätverk som ett komplement till – men kanske också ett hot mot – traditionella rekryteringsfirmor och headhunters. Linkedins vision är att skaffa ekonomiska möjligheter för alla sina medlemmar och oftast betyder det jobb. Efter att ha lyssnat till en vän som arbetar på Migrationsverket som talade om de svåra utmaningar de nyanlända står inför, startade Lisa – inom ramen för Linkedin – www.welcometalent.se, ett initiativ som gör det enklare för arbetsgivare att lägga upp praktikplatser och enklare för nyanlända att hitta dem.

ann_marie_begler

Ann-Marie Begler
Den modiga myndighetschefen

När regeringen tillsatte Ann-Marie Begler som ny generaldirektör för Försäkringskassan hösten 2015, framhävdes hennes stora vana vid förändringsarbete samt hennes modiga ledarskap. Att Ann-Marie inte duckar för tuffa utmaningar märktes när hon i sitt tidigare arbete som chef för Skolinspektionen tog det tuffa och ifrågasatta beslutet att stänga internatskolan Lundsberg efter att en mobbningsskandal uppdagats.
På Försäkringskassan har hon att hantera de stigande ohälsotalen där Försäkringskassan är en viktig aktör samt de digitala förändringar som det offentliga Sverige står inför.

Chefdagen-Sven

Sven Hagströmer
Visionär drake som satsar digitalt

Sven Hagströmer är en av Sveriges mest välkända finansmän, inte minst genom Hagströmer & Qviberg AB som han startade tillsammans med förre kompanjonen Mats Qviberg.
Sedan 2012 driver Sven Hagströmer investmentbolaget Creades och han är ordförande i Avanza som han grundade för snart 20 år sedan. Han sitter också i styrelser som t.ex digitalbyrån Doberman och den av honom grundade stiftelsen AllBright som arbetar för ökad jämlikhet i näringslivet. Sven är också en av initiativtagarna till Berättarministeriet som driver skrivarverkstäder i områden med hög arbetslöshet. På Chefs scen kommer han att berätta om hur den 100-procentigt digitala banken Avanza lyckats slå sig in och ta position i den mycket traditionella bankvärlden.

Sonat Burman-Olson

Sonat Burman-Olson sticker inte under stol med att hon gillar makt. ”Många laddar ordet med negativa känslor. Men om man laddar det positivt – tänk vad man kan förändra!”.
Och förändring har Sonat Burman-Olson verkligen åstadkommit sedan hon för två år sedan rekryterades från den framgångsrika konkurrenten ICA och blev VD för den problemtyngda dagligvarujätten Coop. Hennes mål var att verksamheten skulle gå med vinst 2017, men redan 2015 visade Coop svarta siffror.

Vilken typ av ledarskap krävs när verksamheten måste göra en totalomställning och hur viktig har digitaliseringen varit för Coops framgång, är några av de frågor Sonat Burman-Olson kommer att svara på under Chefdagen.