Hej!

Välkommen till Chefboken. Logga in i högra hörnet högst upp på sidan (via menyn i vänstra hörnet i mobilen) för att få tillgång till det senaste numret och hela arkivet. Har du inget inlogg? Skapa ett konto här.

Med Chefboken får du allt det här:

De viktigaste ledarskapsböckerna sammanfattade.
Läs eller lyssna på 19 min.
Tillgång till biblioteket med över 100 titlar.
 Rabatt på den senaste boken via Adlibris.

 

Är du inte prenumerant ännu? Beställ här.

Redaktörer

maria-gerlofsonMARIA GERLOFSON är ekonom, certifierad coach, journalist och författare, samt bokredaktör på Chef. Hon är konsult i kommunikation, ledarskap och kreativitet i företaget Act and Grow. Maria var tidigare chefredaktör på Tidningen PS! och LevaPS! om personlig utveckling och psykologi. Hon har varit redaktör på Tidningen Ledarskap och Platsforum Management på Svenska Dagbladet. Hon har även varit improvisationsskådespelare och teaterlärare. Hon är också författare till böckerna”Mod – Stå upp för dig själv” och ”Coachboken”, tillsammans med Anja Lindberg. Maria Gerlofson är 55 år och bor på Södermalm i Stockholm med man och tre tonårsdöttrar. Hon är gärna i stugan i Roslagen och helst ute på en kobbe i solen med en bra bok. Favoritläsning är böcker som handlar om hjärnan och människors beteenden, helst skrivna av forskare som kan formulera sig tydligt, levande och roligt.

bjorn_hedensjoBJÖRN HEDENSJÖ är journalist med bakgrund på tidningar som Dagens Industri, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Han är också snart färdig psykolog och författare till två böcker inom populärpsykologi – en om sömn (En perfekt natt) och en om stress (Tid att leva).

Förutom många års praktisk arbetslivserfarenhet som chef har Björn ett starkt intresse för ledarskapsfrågor och ledarskapspsykologi. Björn läser gärna om arbetslivets psykologi och framtidsfrågor, men har också nästan alltid något skönlitterärt på nattygsbordet. Han bor för närvarande i Cambridge, USA med sin fru, son och dotter, och skriver sitt examensarbete i ett forskningsprojekt på Harvarduniversitetet.