Chefakademin söker Gruppchef utbildningsleverans

Kom och jobba med oss! Chefakademin söker nu en gruppchef inom utbildningsleverans, med ansvar för att leda, samordna och utveckla arbetet kring administration, service och genomförande av utbildningar.

Jobba på Chefakademin
Publicerad
Tre personer skrattar tillsammans på ett kontor.

Har du erfarenhet av administration, verksamhetsutveckling, lärande och utveckling? Går du i gång på att hitta och införa smarta lösningar för att skapa en bra kund- och lärupplevelse kombinerat med en hög inre effektivitet? Om du dessutom drivs av att skapa ett team som kan prestera bättre än summan av individer så kan det här vara ditt nästa jobb.

Chefakademin är det självklara valet för Sveriges ledare när det kommer till ledarskapsutbildning och kompetensutveckling. Utbildningsbenet har anor från 1931 (senast under varumärket Mgruppen) och mediebenet har Nordens största ledarskapstidning: Chef.

Vi står nu inför en spännande tillväxtresa. För att fler organisationer och ledare ska kunna utvecklas med oss vill vi hitta smartare sätt att distribuera vår service och leverans för utbildningar. Som gruppchef för utbildningsleveransen kommer du att ansvara för de administrativa processerna och servicen kopplat till våra högkvalitativa utbildningar.

Rollbeskrivning

Rollen innebär en chefsbefattning som är direktrapporterande till chef för affärsområde utbildning. Avdelningen består i dag av fyra programansvariga, sju koordinatorer, en Office Manager och en IT-ansvarig.  Tillsammans med programansvariga och utbildningschefen ingår du i utbildningsledningen. Du kommer att vara ansvarig för att leda, samordna och utveckla arbetet för Chefakademins utbildningar vad gäller administration, leverans och service.

Uppgifter och ansvar

 • Personalansvar för samtliga koordinatorer i enlighet med de förväntningar som finns för chefer på Chefakademin exempelvis lönesättning, månatliga uppföljningssamtal och årliga utvecklingssamtal.
 • Daglig arbetsledning av individer och team inom ansvarigt verksamhetsområde.
 • Verksamhetsansvar för rutiner kopplat till praktiskt genomförande av våra utbildningar såsom konferensanläggningar, utbildningslokaler, material och rutiner för distansgenomföranden.
 • Ansvarig för att utveckla arbetssätt som bidrar till högre inre effektivitet med bibehållen kundnöjdhet för affärsområdets olika verksamhetsgrenar: öppna utbildningar, företagsanpassade upplägg och Executive MBA. 
 • Ansvarig för rutiner för att systematiskt uppmärksamma och hantera förbättringar för gemensamt lärande och hög kvalitet.
 • Ansvarig för säkerställande av aktiviteter som sker före, under och efter en utbildning i service och kommunikation så att kundupplevelsen blir tillfredställande.
 • Driva utveckling av LMS och andra digitala system som stöttar lärupplevelsen.
 • Tillsammans med utbildningschef och avdelningen driva utveckling av affärsområdet som helhet.
 • Tillsammans med övriga gränssnitt i organisationen samordna arbetet utifrån tilldelat ansvarsområde.
 • Själv genomföra operativt arbete som koordinator i den omfattning som sker i överenskommelse med utbildningschef.
 • Samarbeta med övriga avdelningar för att utveckla verksamheten i samråd med Chefakademins ledning.

Önskad kompetens

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att leda utvecklingsarbete av individer, team och administrativa processer. Erfarenhet från utbildningsbranschen är meriterande. Som person är du bra på att kommunicera, lyssna, samarbeta och sätta dig in i dina medarbetares arbetsvardag. Du har förståelse för detaljer i kedjan men kan samtidigt se den större bilden för att skapa en motiverande målbild i förändringsarbete. Du är en dokumenterat bra ledare och är uppskattad för att leda såväl individer som team i en önskad riktning. Som ledare involverar du dina teammedlemmar i dialog och skapar delaktighet som leder till engagemang och motivation i arbetet. Prestigelöshet kombineras med höga ambitioner och en positiv tro på individer, team och arbetet.

Dessutom ser vi att du:

 • har erfarenhet av att arbeta med administration, ekonomi och service,
 • har arbetat med att digitalisera och automatisera processer och flöden för ökad effektivisering,
 • stor kompetens inom olika digitala verktyg liksom hela Officepaketet,
 • kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift,
 • är proaktiv och har erfarenhet av att jobba med ständiga förbättringar och är den som ser nya lösningar för att jobba smartare.
 • är en tydlig och en bra beställare mot leverantörer och interna intressenter,
 • har lätt för att samarbeta med andra och kan navigera mellan olika intressenter i en organisation.

Tjänsten är tills vidare och på heltid placerad på vårt nyrenoverade kontor på Fridhemsplan. Vi tillämpar provanställning.

Om Chefakademin

På Chefakademin förenas vi som jobbar med passion för lärande, utveckling och ledarskap. Vårt hjärta klappar för chefer och är Sveriges största kunskapshubb för chefs- och ledarskapsfrågor. Outtröttligt har vi varit drivande för att utveckla det svenska ledarskapet sedan 1931 och kommer fortsätta att nå samma mission men på nya sätt.

På Chefakademin jobbar ca 50 medarbetare i olika roller inom utbildning, redaktionen, marknad, sälj eller ekonomi.  Varje måndag träffs vi för frukost och uppskilling genom att vi själva eller externa gäster ökar vardagslärande och bygger kultur i önskad riktning.  Vi eftersträvar en öppen, platt och transparent kultur med en flexibilitet mellan distans- och kontorsarbete.

Ansökan

Skicka din ansökan till rekrytering@chefakademin.se. Intervjuer sker löpande, så skicka din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2023-05-01. Vid frågor är du välkommen att ta kontakt med rekryterare Margaretha Kühne på meta@kuhne.se eller på telefon 070-581 21 19.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.