Program Chef 2022

13.00 Välkomna

Dagens moderatorer:

  • Nisha Besara – Chefredaktör, Chef
  • Cissi Elwin – VD, Chefakademin (fd. Chefredaktör, Chef)
13.10 Möt finalisterna i Årets Chef

 

 

 

 

 

  • Ida Texell – Kommundirektör, Upplands-Bro Kommun
  • Magnus Uhlin – Direktor, Västerås Stadsmission
  • Maria-Pia Hope – vd, Vinge
13.15 Hur f*n ska vi chefa nu?

Har du också ställt dig den frågan nu när restriktionerna är borta och alla ska (eller ska vi det?) gå tillbaka till kontoret igen. Då är du inte ensam! Sju av tio anser att pandemin förändrat deras arbetsliv för all framtid. Hur bygger vi en attraktiv arbetsplats nu samtidigt som vi behåller våra medarbetare och lyssnar in deras nya krav och önskemål? Tillsammans med Micael Dahlén, ekonomiprofessor Handelshögskolan i Stockholm, Katarina Berg, HR-chef Spotify och Lena Lid Falkman, lektor i arbetslivsvetenskap Karlstad universitet, ritar vi upp kartan och går igenom vad som krävs för att navigera i framtidens arbetsliv.

 

 

 

 

 

 

13.35 Bråttom att agera chefer – innan alla säger upp sig

Folk byter jobb som aldrig förr och det pratas globalt om att The big quit nu kommer på allvar, efter pandemin. Bara i USA sa fyra miljoner anställda upp sig under september månad 2021, enligt Forbes. Trenden märks även i Sverige där arbetstagarens marknad råder. Brilliant Futures data visar en nedåtgående trend i medarbetarnas energi och samma trend syns även i förtroendet för ledningsgrupperna och synen på arbetsgivarvarumärke. Sofie Johansson, analytiker och affärsutvecklingschef Employee Experience, Brilliant Future, ger avgörande tips till chefer och ledningsgrupper för att behålla medarbetarna i det nya arbetslandskapet.

 

Kunskapspartner: 

13.50 - 14.10 PAUS
14.10 Mouna Esmaeilzadeh

Vid tre års ålder var hon nära att dö under flykten från Iran. Kanske är det därför hon blivit besatt av att leva – och att knäcka koden till åldrandet för att vi ska kunna leva i tusentals år. Mouna Esmaeilzadeh är hjärnforskaren, läkaren, entreprenören och tv-personligheten som vid 28 års ålder grundade den internationellt erkända SciLife Clinic. Hon blev känd för att tidigt nyttja potentialen med AI, robotik och genteknik inom vården, var med och tog fram det första antikroppstestet mot covid-19, har jobbat med mänskliga rättigheter för FN och utsetts till en av de mäktigaste inom medtech. Denna svenska powerkvinna syns överallt men lyckas samtidigt hålla en låg profil. Vem är hon egentligen? Möt Dr Mouna i en exklusiv intervju.

14.25 Friskfaktorerna som spelar roll och chefen som friskfaktor

Feelgoods Jobbhälsorapport 2021 visar att 70 procent är tillfreds med sin tillvaro och beskriver sin hälsa som bra eller mycket bra. Men den visar också att bara 30 procent uppger ”chef” som friskfaktor, dvs stöd, uppskattning och respekt från chefen. Sambanden mellan trivsel på jobbet och trivsel med tillvaron i stort är tydliga. Jobbhälsorapporten bygger på statistik ur Feelgoods hälso- arbetslivs- och jobbhälsoundersökning som årligen genomförs av ca 20 000 personer . Ju fler friskfaktorer en person har desto lägre är risken för sjukfrånvaro. Faysal Rawandozi, chefspsykolog Feelgood, presenterar insikter från rapporten och ger sina bästa tips till chefer för att bli en friskfaktor på arbetsplatsen.

 

Kunskapspartner:

14.40 Resursslöseri utan dess like - är kompetensbristen bara en myt?

Forskning visar att blandade grupper fattar bättre beslut, och därmed når större affärsmässig framgång. Ändå har nio av tio chefer i börsens ledningsgrupper svensk bakgrund. Tre av fyra chefer är män. Och ålderismen gör att vi går miste om både yngre och äldre kompetens. Pinsamt, chefer! Men hur ska man göra för att råda bot på den bristande mångfalden i chefsleden? Maija Inkala, talesperson på stiftelsen Allbright, delar med sig av fem oumbärliga tips för att nå mångfald – och därmed framgång – på alla nivåer. Och var cheferna måste börja förändra för att lyckas.

 

14.55 Upskill och reskill - vi måste lära nytt och det nu!

Behoven av kompetensutveckling bara ökar och kommer slå i taket efter pandemin, spår världens experter. Ändå har bara hälften av cheferna någon tid alls avsatt för eget lärande. Pär Lager, lärandeexpert och senior kurssamordnare och lärare på Försvarshögskolan, ser att gapet växer större än någonsin mellan de organisationer som lever kvar i det gamla sättet att lära, och de som använder ny teknik och nya metoder. Men hur lyckas man med det nya? Hur blir man ett av de där bolagen som ligger i framkant istället för att bli omsprungen? Pär Lager har satt ihop en trendspaning unikt för Chef 2022 – och delar med sig av sina avgörande tips för att lyckas med kompetensbehoven.

 

15.10 Så kan framtidens chefer säkra den digitala transformationen

Många chefer har fått upp ögonen för cyberattacker under det senaste året, med ökad hotbild och sårbarhet. Rent krasst måste vi skifta mindset och inte tänka att vi kommer kunna skydda oss mot IT-attacker i framtiden, utan snarare stärka vår förmåga att minimera följderna av attackerna när de väl inträffar, vår ”cyber resilience”. Detta behöver vi bli mycket bättre på och Alexander Westerling, vd för Helo och Pulsen Integration, ger sina bästa tips på hur vi kan bli framgångsrika digitala ledare som samtidigt svarar upp mot de ökade cyberhoten.

 

Kunskapspartner:

15.25 Anna Wikland, Sverigechef Google

Som Googlechef i Sverige är hon en av de banbrytande toppchefer som visar vägen för ett framgångsrikt, digitalt ledarskap. Hon hade koll på cybersäkerhet långt innan det var ett begrepp på allas våra läppar och jobba på distans, det hade hon uppfunnit redan före pandemin. Men hur har hennes eget ledarskap påverkats de senaste två åren? Och vilka områden måste hon själv uppskilla sig inom för att axla ledarskapet i det nya arbetslivet? Möt Anna Wikland i en exklusiv intervju.

15.45 Karriärcoaching live - ska jag också byta jobb nu?

72 procent av ledarna trivs med chefsrollen. Samtidigt säger drygt en av fem chefer att pandemin fått dem att ”övervintra” på sitt jobb och att de helst skulle vilja byta arbetsgivare och kanske till och med bransch. Karriärcoacherna är överens om att vi kan få se större rörlighet på arbetsmarknaden efter pandemin än tidigare. Men vilka karriärsdrag är smartast 2022? Hur kommer rekryterare och arbetsgivare värdera meriter och resultat som påverkats av pandemin? Vår namnkunniga panel med bland andra Lena Olving, tidigare börs-vd och numera styrelsearbetare, retorikexpertern Sofia Kacim och Henrik Martin, Stardust Consulting trendspanar – och svarar på dina frågor i chatten.

 

16.00 - 16.20 PAUS
16.25 Krisledarskap och hotet från Ryssland: Årets chef 2021 om sitt speciella vinnarår

Snart har det gått ett år sedan Micael Bydén, Sveriges Överbefälhavare, utsågs till Årets chef 2021. Ingen kunde då ana att det skulle bli ännu ett helt år av pandemiledarskap, att det militära hotet från Ryssland skulle accelerera så kraftigt under året och att svenska företag och organisationer skulle utsättas för flera omfattande cyberattacker. Hur har det varit att leda svenska Försvarsmakten under de här omständigheterna? Hur har Årets chef själv tacklat utmaningarna och vad spår han för utveckling framåt – för sig själv, för landets chefer och för Sverige? Möt ÖB Micael Bydén i en unik intervju.

Så löd motiveringen till Årets Chef 2021

”Med ett unikt värderingsstyrt ledarskap har han styrt från nedskärningar till tillväxt och ökat förtroendet såväl internt som externt. Denna chef har framgångsrikt arbetat för mångfald och bidragit till att verksamheten idag ses som en attraktiv arbetsplats. Med en närvaro utöver det vanliga i såväl det lilla mötet, som i det stora sammanhanget, värnar han den mellanmänskliga relationen och samlar respekt i alla led. En modern, modig och mogen förändringsledare av rang”. 

16.50 Prisutdelning Årets Chef

   

17.00 Slut

Mingelmiddag för dig som deltar på plats på Vasateatern

Mobilitetspartner

Kunskapspartner

Brilliant är en av marknadens främsta datadrivna undersöknings- och actionplattformar för kund- och medarbetarupplevelser. Med över 20-års erfarenhet och 80 anställda förser vi kunder i över 75 länder med agerbara insikter kring människor som utgör deras affär.

www.brilliantfuture.se

Läs mer

Helo och Pulsen Integration utgör tillsammans kärnan i ett digitalt kluster som spänner över en stor bredd av kompetensområden. Vi jobbar med allt från affärs- och konceptutveckling till digital identitet och cybersäkerhet - alltid med ambitionen att vara den partner som hjälper kunderna att förflytta sin bransch. Helo och Pulsen Integration finns idag på flera platser i Sverige och Finland. Våra kunder är allt från start-ups och stora bolag till en tredjedel av landets kommuner.

www.helo.se | www.pulsen.se

Läs mer

Feelgood är sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi arbetar varje dag för att skapa friska organisationer som når sina mål, är lönsamma och där människor mår bra. Vi stöttar allt från enskilda medarbetare och chefer till arbetsgrupper och organisationen som helhet. För det hänger ihop.

www.feelgood.se

Läs mer