cissiounn-1
Cissi Elwin och Unn Edberg.

Pressmeddelande: Chef rekryterar Unn Edberg som ny vice vd

”Det här är en drömrekrytering”, säger Cissi Elwin, VD och chefredaktör på Chef om att Unn Edberg blir ny vice VD från och med årsskiftet.

”Vi driver en förändringsprocess och växer nu snabbt inom nya områden som tex uppdragsjournalistik och nätverk. Dessutom har vi just lanserat en premium-tjänst som ger våra prenumeranter ett helt nytt erbjudande med skräddarsydd hjälp i vardagen.

Vi behöver bli fler för att kunna ta tillvara alla de möjligheter som finns. Det är som om Unn är gjord för detta, med sina kunskaper om publicistik, magasinsproduktion, digital utveckling och affärer. Dessutom känner hon ju Chef väl sen sina år som redaktionschef på tidningen. Och så har hon själv varit Chef ett antal år och vet in på huden vad det innebär. Det är helt enkelt perfekt. Vi blir ett starkt team här på Chef!”

Unn Edberg har en gedigen erfarenhet från dagspress och magasin, bland annat från Metro, Civilekonomen, Företagaren och Chef. Hon har också varit tf VD på tidningsdesign-och innehållsbyrån A4. Senast har hon byggt upp Finansliv, som vid sidan av magasinet har flera uppskattade event, digitala kurser och en nylanserad sajt.

Dessutom är Unn Edberg ordförande i Sveriges Tidskrifter, vice ordförande i Utgivarna samt sitter i styrelsen för Dagstidningen Norran.

”Jag ser verkligen fram emot att få arbeta på Chef – ett fantastiskt varumärke som har utvecklats enormt under senare år med Cissi Elwin som publisher. Jag brinner för affärsutveckling inom mediebranschen och på Chef finns förutsättningarna för att lyckas.

Ledarskapsfrågorna blir allt viktigare i takt med att globaliseringen och digitaliseringen som sätter arbetslivet under ökad förändringspress. Att få vara med och stötta Sveriges chefer i att bli ännu bättre ledare är en viktig och spännande uppgift.”

Unn Edberg tillträder den 1 januari 2016 och ersätter Margaretha Kühne som går i pension.

För mer information, kontakta Cissi Elwin, chefredaktör och vd.

Relaterade artiklar

grafisk
Jobba på Chef

Grafisk formgivare sökes till Chef

Chef söker en grafisk formgivare med erfarenhet av både print och webb som har jobbat både redaktionellt och med marknadsföring.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

maria-artikel1
Chefboken

Fem smarta chefsverktyg för självledarskap

Det ges ut tusentals ledarskapsböcker varje år fulla av tips och verktyg för hur du som chef kan leda dig själv på ett smartare sätt. Det är inte lätta att varken välja eller komma ihåg dem! Ledarskapscoachen Maria Gerlofson har valt ut fem av dem att använda som inspiration för att få bättre flyt i ditt jobb som chef.
digital1
Om chef

Nu erbjuder Chef köp via e-faktura

1 april 2019 infördes en ny lag om e-fakturering för inköp i offentlig sektor. Chef kan erbjuda e-fakturering i formatet PEPPOL (BIS Billing 3.0). Så här går det till.
powerful_content
Chefboken

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.
guldfisk2
Webbkurser

Forskning: Kunskap i små portioner passar digitala hjärnan

Det påstås att den digitala livsstilen har gjort vårt uppmärksamhetsspann kortare än en guldfisks. Även om detta inte stämmer så visar forskning att vi har lättare att ta till oss kunskap i kortare stötar.
chefboken4-content
Chefboken

Så skapar du en orädd organisation

Traditionell företagskultur — där det handlar om att passa in och komma överens — är dömd att misslyckas i den nya kunskapsekonomin. Framgång kräver istället ett flöde av idéer, nytt och kritiskt tänkande. Harvardforskaren Amy C Edmondson skriver i sin bok "The Fearless Organization" om hur chefer skapar orädda organisationer.
nyanumret_mars_artikel
Tidningen Chef

I nya numret av Chef

Marsnumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen: ✓ Galaspecial med Sveriges bästa chefer ✓ Personlig intervju med Bertil Hult – mannen bakom utbildningsimperiet EF ✓ ”Sätt hållbarhet på schemat för framtidens chefer” – fem punkter för förändring ✓ Klarar Ulf Kristersson att leda M ur krisen?