cb9-contentartikel

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Vad handlar ”Högpresterande innovationsteam” om?

Boken är fullproppad med handfasta verktyg för hur man skapar innovationsteam i en organisation. Den är väldigt tydligt strukturerad och kan användas som en manual, men fungerar också som inspirerande läsning för den som är intresserad av innovationsfrågor.

Har författaren en bakgrund inom innovation?

Mikael Johnsson har själv forskat inom området, och har dessutom arbetat med innovationsfrågor ute i verkliga företag och organisationer. Han har tidigare skrivit ”Sälj skinnet innan björnen är skjuten”, som handlar om hur man konkret gör för att utveckla en idé mot marknaden.

Månadens Chefboken! Prova 3 nr av Chefboken för endast 199 kr

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Vad kan tipsen i boken handla om, rent konkret?

Hur kultur och ledarskap ska fungera för att främja innovation, fem steg att följa i tur och ordning när det är dags att bilda teamet, och vad som utmärker teammedlemmar i högpresterande innovationsteam. För att nämna något.

Något konkret exempel ur boken på när den gav dig en aha-upplevelse kring innovativa team?

Att man faktiskt kan lära sig att bli grym på innovation. Vissa är mer naturligt lagda åt det här hållet, men att man inte behöver oroa sig om man inte är det. Precis som man kan lära sig att cykla kan man utveckla sin innovationsförmåga. Att våga ta risker är ett viktigt steg.

Vem är boken användbar för?

Som författaren påpekar är det en bok för beslutfattare i organisationer som behöver tänka nytt, ”do or die” är en verklig utgångspunkt i många branscher idag.

Vad fastnade du själv mest för?

Jag tyckte om att boken var väldigt ”hands on” och full av tydliga steg-för-steg-instruktioner som gör det här ibland lite abstrakta ämnet väldigt konkret. Resonemanget om att vanliga sättet att bilda team på arbetsplatser är ett stort slöseri med tid tyckte jag också var övertygande. Med författarens metod sätter man tidigt normer för hur innovationsteamet ska fungera som gör att det blir högpresterande mycket tidigare än det annars skulle ha blivit.

Chefboken är din smarta genväg

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Läs mer

Relaterade artiklar

cb-daretolead-webb2
Chefboken

Vi behöver vara modiga ledare, men är för fega

Det behövs modigare ledare och företagskulturer för att lyckas i en komplex, snabbt föränderlig omgivning, med svåra utmaningar och ett omättligt behov av innovation.
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

content-cb12
Chefboken

Här är ledarskapet bakom klyschorna

Vad hittar man om man ger sig ut på jakt efter de beteenden som verkligen ligger bakom chefers framgång? Om man struntar i ledarskapsklichéerna, och tittar på hårda data. Det bestämde sig Elena Lytkina Botelho och Kim Rosenkoetter Powell, författare till ”The CEO Next Door”, för att göra.
contentartikel
Chefboken

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.
chefboken-webbejlogga
Chefboken

Digitalisering handlar om människor

Hur ska traditionella företag överleva när unga företag snabbt hittar digitala lösningar för att möta kundernas behov? Det räcker sällan att förbättra produkten eller fokusera på ny teknik.
cb_rebeltalent_webb_logga1
Chefboken

Var en rebell och nå framgång

Gör uppror mot rutiner, regler och begränsningar så blir du mer innovativ och framgångsrik, får högre status och har roligare på köpet. Till stöd har du mängder av forskning om rebelltalanger. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson de sätten att blir mer rebellisk.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
chefboken-nr67-1800-minuslogga
Chefboken

Led med hjärnan!

Få mer energi, öka din prestation och bli en bättre ledare med hjälp av det senaste inom hjärnforskningen. Friederike Fabritius och Hans W Hagemann samlat praktiska och konkreta tips i boken The Leading Brain – neuroscience hacks to work smarter, better, happier. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson de bästa tipsen.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden