cb9-contentartikel

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Vad handlar ”Högpresterande innovationsteam” om?

Boken är fullproppad med handfasta verktyg för hur man skapar innovationsteam i en organisation. Den är väldigt tydligt strukturerad och kan användas som en manual, men fungerar också som inspirerande läsning för den som är intresserad av innovationsfrågor.

Har författaren en bakgrund inom innovation?

Mikael Johnsson har själv forskat inom området, och har dessutom arbetat med innovationsfrågor ute i verkliga företag och organisationer. Han har tidigare skrivit ”Sälj skinnet innan björnen är skjuten”, som handlar om hur man konkret gör för att utveckla en idé mot marknaden.

Månadens Chefboken! Prova 3 nr av Chefboken för endast 199 kr

Vad kan tipsen i boken handla om, rent konkret?

Hur kultur och ledarskap ska fungera för att främja innovation, fem steg att följa i tur och ordning när det är dags att bilda teamet, och vad som utmärker teammedlemmar i högpresterande innovationsteam. För att nämna något.

Något konkret exempel ur boken på när den gav dig en aha-upplevelse kring innovativa team?

Att man faktiskt kan lära sig att bli grym på innovation. Vissa är mer naturligt lagda åt det här hållet, men att man inte behöver oroa sig om man inte är det. Precis som man kan lära sig att cykla kan man utveckla sin innovationsförmåga. Att våga ta risker är ett viktigt steg.

Vem är boken användbar för?

Som författaren påpekar är det en bok för beslutfattare i organisationer som behöver tänka nytt, ”do or die” är en verklig utgångspunkt i många branscher idag.

Vad fastnade du själv mest för?

Jag tyckte om att boken var väldigt ”hands on” och full av tydliga steg-för-steg-instruktioner som gör det här ibland lite abstrakta ämnet väldigt konkret. Resonemanget om att vanliga sättet att bilda team på arbetsplatser är ett stort slöseri med tid tyckte jag också var övertygande. Med författarens metod sätter man tidigt normer för hur innovationsteamet ska fungera som gör att det blir högpresterande mycket tidigare än det annars skulle ha blivit.

Chefboken är din smarta genväg

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Läs mer

Relaterade artiklar

maria-artikel1
Chefboken

Fem smarta chefsverktyg för självledarskap

Det ges ut tusentals ledarskapsböcker varje år fulla av tips och verktyg för hur du som chef kan leda dig själv på ett smartare sätt. Det är inte lätta att varken välja eller komma ihåg dem! Ledarskapscoachen Maria Gerlofson har valt ut fem av dem att använda som inspiration för att få bättre flyt i ditt jobb som chef.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

powerful_content
Chefboken

Så skapar du en Netflix-kultur

Patty McCord är kvinnan bakom den speciella och framgångsrika kultur som bidragit till Netflixs succé. Nu kommer boken Powerful där hon avslöjar radikalt annorlunda sätt att leda människor. I månadens Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson tankarna bakom Netflix kultur.
chefboken4-content
Chefboken

Så skapar du en orädd organisation

Traditionell företagskultur — där det handlar om att passa in och komma överens — är dömd att misslyckas i den nya kunskapsekonomin. Framgång kräver istället ett flöde av idéer, nytt och kritiskt tänkande. Harvardforskaren Amy C Edmondson skriver i sin bok "The Fearless Organization" om hur chefer skapar orädda organisationer.
cb3_content
Chefboken

Talangprogram gör folk omotiverade

Hur ska organisationer lyckas utveckla och behålla talanger? Det är en fråga som allt fler ställer sig. Många investerar i program för att attrahera, utveckla och behålla de duktigaste medarbetarna. Men de leder sällan till önskat resultat.
ledarskapsparadoxen_content_3
Chefboken

Ledarskapsparadoxen utmanar chefer att tänka nytt

Det viktigaste verktyget för en framgångsrik ledare är insikten om att ledarskap inte handlar om enkla lösningar — utan om paradoxer. I en intelligent och ofta rolig bok om ledarskap tvingar hyllade föreläsare, forskaren och författaren Alf Rehn läsaren ur de vanliga tankespåren.
content-cb12
Chefboken

Här är ledarskapet bakom klyschorna

Vad hittar man om man ger sig ut på jakt efter de beteenden som verkligen ligger bakom chefers framgång? Om man struntar i ledarskapsklichéerna, och tittar på hårda data. Det bestämde sig Elena Lytkina Botelho och Kim Rosenkoetter Powell, författare till ”The CEO Next Door”, för att göra.
contentartikel
Chefboken

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.