cb9-contentartikel

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Vad handlar ”Högpresterande innovationsteam” om?

Boken är fullproppad med handfasta verktyg för hur man skapar innovationsteam i en organisation. Den är väldigt tydligt strukturerad och kan användas som en manual, men fungerar också som inspirerande läsning för den som är intresserad av innovationsfrågor.

Har författaren en bakgrund inom innovation?

Mikael Johnsson har själv forskat inom området, och har dessutom arbetat med innovationsfrågor ute i verkliga företag och organisationer. Han har tidigare skrivit ”Sälj skinnet innan björnen är skjuten”, som handlar om hur man konkret gör för att utveckla en idé mot marknaden.

Månadens Chefboken! Prova 3 nr av Chefboken för endast 199 kr

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Vad kan tipsen i boken handla om, rent konkret?

Hur kultur och ledarskap ska fungera för att främja innovation, fem steg att följa i tur och ordning när det är dags att bilda teamet, och vad som utmärker teammedlemmar i högpresterande innovationsteam. För att nämna något.

Något konkret exempel ur boken på när den gav dig en aha-upplevelse kring innovativa team?

Att man faktiskt kan lära sig att bli grym på innovation. Vissa är mer naturligt lagda åt det här hållet, men att man inte behöver oroa sig om man inte är det. Precis som man kan lära sig att cykla kan man utveckla sin innovationsförmåga. Att våga ta risker är ett viktigt steg.

Vem är boken användbar för?

Som författaren påpekar är det en bok för beslutfattare i organisationer som behöver tänka nytt, ”do or die” är en verklig utgångspunkt i många branscher idag.

Vad fastnade du själv mest för?

Jag tyckte om att boken var väldigt ”hands on” och full av tydliga steg-för-steg-instruktioner som gör det här ibland lite abstrakta ämnet väldigt konkret. Resonemanget om att vanliga sättet att bilda team på arbetsplatser är ett stort slöseri med tid tyckte jag också var övertygande. Med författarens metod sätter man tidigt normer för hur innovationsteamet ska fungera som gör att det blir högpresterande mycket tidigare än det annars skulle ha blivit.

Chefboken är din smarta genväg

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Läs mer

Relaterade artiklar

contentartikel
Chefboken

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.
elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

chefboken-webbejlogga
Chefboken

Digitalisering handlar om människor

Hur ska traditionella företag överleva när unga företag snabbt hittar digitala lösningar för att möta kundernas behov? Det räcker sällan att förbättra produkten eller fokusera på ny teknik.
cb_rebeltalent_webb_logga1
Chefboken

Var en rebell och nå framgång

Gör uppror mot rutiner, regler och begränsningar så blir du mer innovativ och framgångsrik, får högre status och har roligare på köpet. Till stöd har du mängder av forskning om rebelltalanger. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson de sätten att blir mer rebellisk.
chefboken-nr67-1800-minuslogga
Chefboken

Led med hjärnan!

Få mer energi, öka din prestation och bli en bättre ledare med hjälp av det senaste inom hjärnforskningen. Friederike Fabritius och Hans W Hagemann samlat praktiska och konkreta tips i boken The Leading Brain – neuroscience hacks to work smarter, better, happier. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson de bästa tipsen.
bjorn_hedensjo_bocker
Chefboken

Björn Hedensjö: "Hoppa över Machiavelli"

Det finns ledarskapsklassiker som citeras gång på gång och som vi gärna återkommer till. Men Chefbokens redaktör Björn Hedensjö tycker att du kan hoppa över Machiavelli och Sun Tzu och listar istället nio ständigt aktuella ledarskapsböcker.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

the-culture-code-webb
Chefboken

Boken som avslöjar hemligheterna bakom framgångsrika grupper

Vad är det egentligen som utmärker riktigt framgångsrika grupper – och vad kan jag göra för att mitt team ska bli mer på det sättet? Chefbokens redaktör Björn Hedensjö har läst The Culture Code som är månadens Chefboken.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden