cb9-contentartikel

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.

Vad handlar ”Högpresterande innovationsteam” om?

Boken är fullproppad med handfasta verktyg för hur man skapar innovationsteam i en organisation. Den är väldigt tydligt strukturerad och kan användas som en manual, men fungerar också som inspirerande läsning för den som är intresserad av innovationsfrågor.

Har författaren en bakgrund inom innovation?

Mikael Johnsson har själv forskat inom området, och har dessutom arbetat med innovationsfrågor ute i verkliga företag och organisationer. Han har tidigare skrivit ”Sälj skinnet innan björnen är skjuten”, som handlar om hur man konkret gör för att utveckla en idé mot marknaden.

Månadens Chefboken! Prova 3 nr av Chefboken för endast 199 kr

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Vad kan tipsen i boken handla om, rent konkret?

Hur kultur och ledarskap ska fungera för att främja innovation, fem steg att följa i tur och ordning när det är dags att bilda teamet, och vad som utmärker teammedlemmar i högpresterande innovationsteam. För att nämna något.

Något konkret exempel ur boken på när den gav dig en aha-upplevelse kring innovativa team?

Att man faktiskt kan lära sig att bli grym på innovation. Vissa är mer naturligt lagda åt det här hållet, men att man inte behöver oroa sig om man inte är det. Precis som man kan lära sig att cykla kan man utveckla sin innovationsförmåga. Att våga ta risker är ett viktigt steg.

Vem är boken användbar för?

Som författaren påpekar är det en bok för beslutfattare i organisationer som behöver tänka nytt, ”do or die” är en verklig utgångspunkt i många branscher idag.

Vad fastnade du själv mest för?

Jag tyckte om att boken var väldigt ”hands on” och full av tydliga steg-för-steg-instruktioner som gör det här ibland lite abstrakta ämnet väldigt konkret. Resonemanget om att vanliga sättet att bilda team på arbetsplatser är ett stort slöseri med tid tyckte jag också var övertygande. Med författarens metod sätter man tidigt normer för hur innovationsteamet ska fungera som gör att det blir högpresterande mycket tidigare än det annars skulle ha blivit.

Chefboken är din smarta genväg

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Läs mer

Relaterade artiklar

cb_rebeltalent_webb_logga1
Chefboken

Var en rebell och nå framgång

Gör uppror mot rutiner, regler och begränsningar så blir du mer innovativ och framgångsrik, får högre status och har roligare på köpet. Till stöd har du mängder av forskning om rebelltalanger. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson de sätten att blir mer rebellisk.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
chefboken-nr67-1800-minuslogga
Chefboken

Led med hjärnan!

Få mer energi, öka din prestation och bli en bättre ledare med hjälp av det senaste inom hjärnforskningen. Friederike Fabritius och Hans W Hagemann samlat praktiska och konkreta tips i boken The Leading Brain – neuroscience hacks to work smarter, better, happier. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson de bästa tipsen.
bjorn_hedensjo_bocker
Chefboken

Björn Hedensjö: "Hoppa över Machiavelli"

Det finns ledarskapsklassiker som citeras gång på gång och som vi gärna återkommer till. Men Chefbokens redaktör Björn Hedensjö tycker att du kan hoppa över Machiavelli och Sun Tzu och listar istället nio ständigt aktuella ledarskapsböcker.

the-culture-code-webb
Chefboken

Boken som avslöjar hemligheterna bakom framgångsrika grupper

Vad är det egentligen som utmärker riktigt framgångsrika grupper – och vad kan jag göra för att mitt team ska bli mer på det sättet? Chefbokens redaktör Björn Hedensjö har läst The Culture Code som är månadens Chefboken.
bokhylla-content
Chefboken

Experten: Här är de viktigaste ledarskapsböckerna 2018

Skaffa dig koll och imponera med insikter. Här är ledarskapsböckerna som alla chefer borde ha koll på 2018.
En styrelse som driver innovation kan bli bolagets nya superkraft.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

Styrelsen – så blir den företagets superkraft

Styrelsen behövs för att göra svenska bolag mer innovativa. Driv från styrelserummet kan göra hela skillnaden – och lyfta svenska företag. ”För att kunna bli en strategisk resurs för innovation behöver styrelser utveckla sig", säger Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden