Bengt Svenson svarar: »Stelbent bara när jag dansar«

»Jag gläds åt att det sägs att jag brinner för polisens verksamhet. För så är det. Därför försöker jag lyssna och hämta in synpunkter på hur saker kan bli bättre. Mot den bakgrunden är det som sägs om hög takhöjd roligt.

Däremot känner jag inte igen att jag skulle vara så försiktig. Jag vill ständigt förbättra och blir otålig om det inte händer snabbt. När saker inte fungerar som de borde, kan jag visa humör, det är sant. Men det sker alltmer sällan – vilket måste bero på att verksamheten blir bättre och inte på att jag med åren tappar glöd.

Det är riktigt att jag försöker lösa frågor utan konflikter och det tänker jag fortsätta med. Jag tror att det är bäst om saker kan lösas utan strider som tar energi och tid. Ibland går det inte, och då räds jag inte en fight. Att sådana fighter oftast inte märks så mycket utåt tar jag som ett gott betyg.

Det sägs att jag kan uppfattas som tråkig och lite stelbent. Jag har aldrig tänkt på mig själv som stelbent annat än i dans, men jag får ta till mig och försöka att bli mer medryckande och inspirerande.«

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.