Så utses vinnaren i Årets Chef

Hundratals nominerade kandidater ska bli till en vinnare. Processen från nominering, via djupresearch till prisutdelningen 2021 är lik den rekrytering som genomförs till tunga befattningar i näringslivet.

chefgalannystjarna

1. Nomineringsprocessen

Juryarbetet bakom Chefgalan är en gedigen process som pågår under flera månader. Arbetet börjar redan på våren då jurymedlemmarna handplockas till jurygruppen som står bakom utmärkelsen Årets Chef.

Nomineringsprocessen pågår under en månad från mitten på augusti till mitten på september och under denna period skickas det ut frågeformulär till de nominerade kandidaterna.

Formulären sammanställs och säkerställs och blir sedan underlag till det första jurymötet. Av 100-tals nominerade kandidater ska juryn enas om fem kandidater som går vidare till nästa steg.

chefgalan_diamanten_mindre-2

2. Urval och finalister

De fem kandidater som juryn valt ut under det första mötet får gå igenom samma process som under en chefrekryteringsprocess. Denna process genomförs av vår researchpartner. Intervjuerna sammanställs och blir sedan underlag för det sista och avgörande jurymötet då jurygruppernas uppgift är att välja ut tre finalister varav en vinnare för respektive priskategori.

Utöver researchbolagets material som består av kvalitativa och kvantitativa analyser så kollar dessutom juryn hur de nominerade lever upp till de nio punkter för ett gott ledarskap som Chef har formulerat. Det blir ofta ganska heta diskussioner om hur tungt olika meriter ska väga. Till sist är det juryordförande som har sista ordet. Endast ett fåtal personer vet vilka som är vinnare. Vinnarna presenteras på evenemanget Årets Chef i mars 2021.