Så var Chefgalan 2017

Torsdag 9 mars 2017 samlade Chefgalan chefer på alla nivåer och från alla branscher på Grand Hôtel i Stockholm. Under galan lyfte Chef, tillsammans med våra medarrangörer, fram och belönade de chefer som utmärkt sig i sitt ledarskap. Årets tema var Out of the comfort zone – att leda i tider av omvälvande förändringar

Vinnare 2017

Årets Chef

Cilla Benkö, vd Sveriges Radio.

”När omvärlden förändras är det den som står stilla som halkar efter. Hon har skapat relevans och framgångar i världsklass i en tid då media blir mer fragmenterad, där alternativen till radio har exploderat. Hennes passion för uppgiften är lika stor som omsorgen om medarbetarna. Tacklar en komplex och svårstyrd organisation med tydlighet och integritet och skapar en närhet till medarbetarna. Har ett stort fokus på utveckling och att få medarbetarna att själva se poängen med den.”

Priset delas ut av Chef

Möt Cilla i vår segerintervju

Årets Hederspris

Amelia Adamo. ”Denna power-mappies osvikliga känsla för kvinnors behov av såväl kunskap som flärd och hennes genuina kärlek till läsarna har gjort henne till en av våra mest framgångsrika affärskvinnor. Stå på egna ben, tjäna dina egna pengar, utbilda dig, ta plats, har vår egen Oprah Winfrey predikat och gett ­generationer av kvinnor råg i ryggen. Som färgstark förebild har Amelia Adamo tagit en plats i offentligheten som vi hoppas hon aldrig lämnar.”

Priset delas ut av Chef

Läs intervjun med Amelia

Årets digitaliseringsledare

Monica Eckerdal, Svenska kyrkan

”Monica har genom digitalisering skapat resultat som inte är möjliga att övervärdera. Från ett begränsat initialt uppdrag har kandidaten i en traditionstyngd miljö, på eget initiativ och med enormt tålamod verkat genom digital vardagsteknik för att göra skillnad och rädda liv. Hon har överbryggat geografiska hinder och mött människor där och när de behöver det som mest.”

Priset Årets delas ut av Atea

Läs mer

Årets framtidschef

Tarek Malak, vd Malak AB

Han har utifrån en tuff bakgrund, med små medel, en stark drivkraft, entreprenörskap och ärlighet både byggt en växande rörelse och genom sitt personliga engagemang gjort skillnad i lokalsamhället

Priset delas ut av Försvarsmakten

Läs mer

Årets innovativa ledarskap

Johanna Frelin, vd Tengbom.

”Ett ledarskap som kännetecknas av det innovativa, det överraskande och det annorlunda. Hennes sätt att skapa utveckling och förändring leder medarbetarna i nya tankebanor, bringar förutsättningar för nya diskussioner och gör därmed ett tydligt avtryck i sin bransch”

Priset delas ut av Ledarna

Läs mer

Årets hr-chef

Katarina Berg, Spotify

”Katarina står ut som en orädd hr-chef som inte bara lyckats utveckla och förbättra hr:s position i ett snabbväxande bolag utan även åstadkommit resultat som stärker deras företagskultur, employer brand och skapat positiva rubriker och intresse internationellt. Hon är nominerad för att hon har utmanat gängse sanningar inom hr-området, hittat nya lösningar och driver ett hr-arbete som är synonymt med kundlöfte och företagskultur.”

Priset delas ut av Workday

Läs mer

Årets mångfaldschef

Annika Viklund, Vattenfall

”En bangbom-person som har åstadkommit konkret förändring i en ingenjörsdriven komplex och internationell samt mansdominerad bransch. Förebild och ambassadör inom och utom den organisation hon verkar, samt speglar samhället internt i företaget. Hon är långtifrån en ensaksperson och driver alla frågor samtidigt. Hon lever under devisen ‘Olikheter berikar – det är inte alltid lättare men det blir alltid bättre.”

Priset delas ut av Sodexo

Läs mer

Årets hälsofrämjande chef

Henrik Bunge, Björn Borg

”Med en stark tro på att alla människor kan göra vad som helst vill den här ledaren skapa den optimala myllan för sina medarbetare att bli sitt bästa jag. Genom ett coachande ledarskap stöttar han medarbetarna att fylla på sina depåer av träning, sömn, relationer och bra kost. Medarbetarnas fysresultat har förbättrats med 300 procent och värdet på företaget har fördubblats.
Ett ledarskap som präglas av tydlighet och tät dialog med medarbetarna och som innefattar ett systematiskt hälsoarbete på både grupp- och individnivå, där hälsa vävs in i affärsplanen.”

Priset delas ut av Rejlers

Läs mer

Stort tack till våra medarrangörer

Navigio-logo
atea_400
fmk
ledarna
rejlers
sodexo_300
workday_600

Chefs liverapportering från Galan