Så var Chefgalan 2016

För 14:e året i rad arrangerade Chef Chefgalan för att utse Sveriges bästa chefer! Onsdag 9 mars 2016 samlade vi chefer på alla nivåer och från alla branscher på Grand Hôtel i Stockholm. Under galan lyfte vi, tillsammans med våra medarrangörer, fram och belönade de chefer som utmärkt sig i sitt ledarskap.

Vinnare 2016

Årets Chef 2016

Ingvar Larsson, koncernchef Lindex

Räddat medarbetarna från brinnande kontor. Var bara hälften så gammal som dem han ledde på första chefsjobbet. Oavsett utmaning har Ingvar Larsson, vd för Lindex, alltid bemött dem med ett lugn. Hans ledarskapsskola? Idrotten.

Läs mer

Chefgalans Stora hederspris 2016

Jan Carlzon

Kärleksfullt ledarskap + medarbetare som mår bra. Receptet låter enkelt, men när Jan Carlzon skrev sin bok för 30 år sedan var det banbrytande. I dag är Riv Pyramiderna en bibel för många chefer.

Läs mer

Årets Ledarutvecklare

Ida Karlberg Gidlund, vd, Teach for Sweden

Ida Karlberg Gidlunds mission är tydlig: En bra lärarutbildning ger skickliga lärare. Skickliga lärare hjälper fler elever. När 13 000 niondeklassare saknar betyg finns inga genvägar. Alla ska med. På Chefgalan den 9 mars utsågs hon till Årets Ledarutvecklare 2016.

Läs mer

Årets Hälsofrämjande chef

Torbjörn Eriksson, vd och grundare, Tenant & Partner

Torbjörn Eriksson satsade på att bygga en organisation som skapar vilja till hälsa. Mentalt och fysiskt är lika viktigt. Numera drivs mycket av hälsoarbetet på medarbetarnas eget initiativ.

Läs mer

Årets Framtidschef

Anna Wikland, affärsområdeschef Google

Från svaga siffror till bäst i klassen. På kort tid skapade Anna Wikland Nordens vassaste team. Nu höjer hon blicken och blir chef över Google Sverige.

Läs mer

Årets HR-chef

Veronica Rörsgård, executive VP HR & IT, Skanska

Genom idogt arbete ute i organisationen och i ledningen har Veronica Rörsgård kopplat hr till affärsnytta. Och så har hon visat hur mångfald på alla sätt bidrar till att göra Skanska bättre.

Läs mer

Snabbfakta om Chefgalan

Vad? För 14:e året i rad arrangerade Chef Chefgalan för att utse Sveriges bästa chefer. Årets tema var Svenskt ledarskap i toppklass – vad är hemligheten?

Var? Onsdag 9 mars 2016 samlade vi chefer på alla nivåer och från alla branscher på Grand Hôtel i Stockholm.

När? På Chefgalan 2016 satte vi fokus på svenskt ledarskap och mötte några av de största inspiratörerna och mest framgångsrika cheferna som delade med sig av sina bästa tips och sina personliga berättelser om både toppar och dalar.

Svenskt ledarskap i toppklass – vad är hemligheten?

På Chefgalan 2016 var fokus på svenskt ledarskap och några av de största inspiratörerna och mest framgångsrika cheferna som delar med sig av sina bästa tips och sina personliga berättelser om både toppar och dalar.

Trots att Sverige är ett litet land med bara 9 miljoner invånare har vi producerat flest internationella storföretag per capita i hela världen. Electrolux, Astra Zeneca, Volvo, Ericsson, Ikea, HM är bara några exempel. De senaste åren har vi också blivit glödheta på start-up scenen. Företag som Skype, Spotify, Klarna och King har stärkt bilden av Sverige som ett av världens mest innovativa länder. Det är därför den svenska ledarstilen väcker allt mer intresse internationellt. Vaga chefer och konsensus var länge bilden av svenskt chefskap, men i dag anses öppenhet, inkludering och extremdelegering vara de främsta vapnen för global succé.

talarbild700_2

Årets talare 2016

Erik Hamrén, Svenska fotbollslandslagets förbundskapten

Mia Törnblom, ledarskapscoach

Jan Carlzon, tidigare SAS-vd

Johan Dennelind, vd, TeliaSonera

Suad Ali, expert på Sveriges flyktingkvot, Migrationsverket

Lars Strannegård, rektor, Handelshögskolan, med flera