kritik1

”Anställd kritiserar alla mina beslut – vad gör jag?”

Chefen Oskar upplever att en anställd ifrågasätter alla beslut som han tar. Nu får han hjälp av experten för att få med sig medarbetaren.

FRÅGA: En av mina medarbetare gör allt för att underminera mitt ledarskap. Hon ifrågasätter och kritiserar varje beslut jag tar. Det här har pågått i ett halvår och jag har verkligen ansträngt mig. Jag har försökt lyssna, inspirera och motivera, men det spelar ingen roll vad jag gör. Hon är fortsatt negativ och lätt hånfull, och nu börjar den negativa stämningen sprida sig.

Hur får jag med mig henne och resten av gruppen?

/Oskar

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

SVAR: Ett svårt problem. Jag har några tips, du verkar redan ha provat det första. Att bekräfta hennes bra beteenden. Har du bekräftat beteendena? Vi bekräftar ofta resultat eller generella saker som egenskaper, det har inte samma effekt.

När det positiva inte har effekt kanske det är dags för mer negativa konsekvenser?

Ta tjuren vid hornen. Boka in ett samtal och säg precis vad du känner. Ta upp några konkreta exempel. Lyssna aktivt på hennes reaktion och fråga vad hon kan ändra. Hur tänker hon hantera att hon inte gillar sin chef? Få henne att förstå att det är hennes problem, inte ditt.

Ta sedan allt hon säger på allvar samt spela lite ovetande. Att ta allt på allvar innebär att ta allt hon säger och gör på allvar, även det hånfulla. ”Hur menar du nu?”

Tanken är att du reagerar på alla hennes beteenden och tar tag i dem, goda som dåliga. Goda belönas och dåliga släpps inte.

Genom att agera på allt får hennes beteenden konsekvenser. Antingen lugnar hon ner sig eller så blir det värre och det ger ofta något mer konkret att gå vidare med.

Samtidigt är det viktigt att du odlar en bra relation till gruppen genom att få var och en att känna sig personligt bekräftad. Du får med dig gruppen genom att få med dig individen.

/Leif E Andersson, ledarskapsutvecklare

Relaterade artiklar

expert-2
Experterna

Expert: Hantera konflikter med chefer

P-O är ordförande i en förening. Nu tvingas han samarbeta med två ledare som inte delar hans syn på ledarskap. Chefs expert ger svar hur han ska hantera problemet. 
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
josea
Experterna

3 tips: Så bygger du nätverk – på jobbet

Att som chef bygga nätverk är viktigt. Men hur gör man utan att kliva en högre chef på tårna? Chefs ledarskapsexpert ger 3 tips.
adasdasaa
Experterna

”Hög lön – eller ta drömjobbet?”

Hög lön eller ta drömjobbet – med betydligt lägre lön? Det dilemmat står chefen Pierre inför, som nu får hjälp av Chefs expert.

harskare
Experterna

”Min medarbetare undergräver min auktoritet”

Chefen Susanne känner sig tillplattad av en av sina medarbetare. Hon undrar hur hon ska hantera härskartekniker. Läs expertens svar!
fikapaus
Experterna

”Hur får jag bort sötsakerna på mitt jobb?”

Bullfaten och tårtorna slukas på arbetsplatsen. Går det att som nytillträdd chef bryta den fikatraditionen – utan att bli impopulär? Experten ger svar.

Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
splittrad
Experterna

"Anställd driver eget – och är splittrad"

En anställd som – förutom sitt ordinarie jobb – driver enskild firma är inte ovanligt. Men vad gör en chef när personen blir splittrad av det? Nu svarar Chefs expert, stjärnadvokaten Fredrik Dahl, på frågan.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden