Anders Borg får höga poäng på sitt ledarskap

Ledarstil ★★★★
Leder analytiskt, informellt och kollegialt. Utgår från att alla är lika pålästa som han själv, men tålamodet brister ibland med dem som inte är lika snabba som han själv. Generös med positiv feedback, men också kravställande och resultatinriktad. Tvingar alla att hänga med i hans tempo, men kan förlora humöret när de inte gör det. Ger credit för bra idéer och tackar för extra insatser.

Delegering ★★★
Litar mest på sig själv, delegerar aldrig det yttersta ansvaret. Återkopplar och kontrollerar. Närvarande i de frågor som han ser som viktigast. De frågor som är viktiga för helheten, men som han inte kan, släpper han helt. Beskrivs som så galen i detaljer att han ibland riskerar att inte se helheten.

Beslutsfattande ★★★★
Arbetar efter parollen »fatta beslut långsamt och verkställ dem snabbt«. Sover gärna en extra natt på stora beslut. Sätter ner foten om han känner att han har underlag, och »foten sitter som i cement« när han väl satt ner den. Står för sina beslut även när det blir fel. Då gör han om tills det blir rätt.

Rekrytering ★★★★
Är inte rädd för att värva dem som kan lika mycket som han själv. Rekryterade strategiskt i opposition för att staben skulle kunna växa med uppgiften i en regering efter en valseger. Går mycket på formella meriter – för mycket, anser kritikerna.

Kommunikation ★★★★★
Tydlig, går direkt på sakfrågor utan att ödsla tid på rundsnack och krusiduller. Stilen anses nödvändig för att klara arbetsbelastningen. Lyssnar på vad alla har att säga och argumenterar för sin sak utifrån det. Upplevs som tillgänglig. Externt hamrar han medvetet in sitt budskap och metaforer som »tjäle i ekonomin« och »vargavinter«.

Konflikthantering ★★★★
Bestämd, tydlig och lösningsorienterad. Låter sina statssekreterare ta det mesta av personalkonflikterna, men är inte rädd för att ta i frågorna själv. Står stark mot påtryckningar, alla vill ha pengar av finansministern. Lyckas oftast säga nej utan att skapa onödiga konflikter (förre försvarsministern Mikael Odenberg undantagen).

Motivation ★★★★★
Tar sig an uppgifter som »ett frustande lokomotiv«, vilket smittar. Prioriterar att få alla att känna sig delaktiga. Ser sitt arbete som en »värnplikt« för Sveriges bästa, lyckas förmedla samma känsla av att alla »jobbar för att göra Sverige bättre«. Mycket noga med att tacka alla han jobbar med.

Personligt ★★★★★
En öppen person som inte bara har omprövat moderaternas politik, utan även sina egna värderingar och som vuxen »kommit ut« både som kristen och feminist. Ogillar offentlighet, syns aldrig på premiärer. Ser sin hästsvans och ring i örat som »den sista resten av frihet« som ministerrollen erbjuder. Jobbar dygnet runt under veckorna när han bor i Stockholm. Ser familjen som sitt största ansvar.

Totalt: 34 poäng

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.