Seminarium: Hur kan företag vinna slaget om kompetensen?

Datum: Tisdag 2 juli

Tid:
 11.00–11.45

Plats: Korsgatan 24

Arrangör: Chef + Sodexo

Kontakt: Sara Marczak, Chef
070-891 55 54

Eva Kristensson, Sodexo

Hur kan företag vinna slaget om kompetensen?

Konkurrensen om kompetensen är påfallande i många branscher. Att vinna jakten på rätt arbetskraft är en överlevnadsfråga. Var hittar man dem som ska göra jobbet och hur behåller man dem? Det är arbetstagarnas marknad och företagen måste bättre förstå vilka man behöver och vad som attraherar dem.

I en tid av kompetensbrist med åldrande befolkning och pensionsavgångar är arbetsgivarvarumärket viktigare än någonsin. Framtidens talanger drivs av ett högre syfte när de väljer arbetsgivare. De attraheras av företag vars värderingar de delar och som har en tydlig hållbarhetsplan. Utveckling, meningsfullhet och balans mellan arbete och fritid är för många viktigare än hög lön. Företagen behöver se över sina rekryteringsmetoder för att inte riskera att välja bort någon på felaktiga grunder. De behöver skapa en inkluderande kultur där de anställda trivs.

Företag som jobbar aktivt med mångfald lyckas bättre med sin kompetensförsörjning och är mer lönsamma. Samtidigt går utvecklingen snabbt, framför allt den digitala. För att vara anställningsbar krävs en ständig kompetensutveckling. Vem har ansvaret för att det sker? I ett samtal med några av de främsta experterna inom employer branding och hållbart ledarskap diskuterar vi utmaningar, möjligheter och best practise.

I panelen:

Petter Stordalen

Grundare, Nordic Choice Hotels

Cilla Benkö

vd, Sveriges Radio

Azita Shariati

vd, Sodexo Sverige

Tove Möller

Diversity, Inclusion and CSR, Swedavia

Moderator: Cissi Elwin

vd och chefredaktör, Tidningen Chef

Chefs scen i Almedalen