Seminarium: Resursinnovation – nästa steg för det svenska startup-undret

Tid: Onsdag 4 juli kl. 11.15-12

Plats: Korsgatan 24

Arrangör: Samhall + Chef

Kontakt:
Unn Edberg, vice vd Chef
0766-243452

Resursinnovation – nästa steg för det svenska startup-undret

När allt fler företag och branscher brottas med kompetensbrist har vi inte råd att sätta människor på paus. Resursen nyanlända, långtidssjukskrivna, funktionsnedsatta och arbetslösa behövs för att vara med och driva motorn Sverige framåt. Att se på kunskaper och förmågor med nya ögon blir ledningsutmaningen som gör skillnad mellan vinna och försvinna. Här har småföretagen fattat galoppen, men storbolagen står fortfarande ofta och tvekar.

I det här seminariet sätts vårt lands världsberömda innovationsförmåga på prov. Nu tar vi det svenska startup-undret till nästa nivå – där innovationskraft används för att frigöra mänsklig potential.

Vi tar oss an utmaningar med certifieringstrassel, avlägsnar bromsklossar och gör stelbenta processer mer flexibla. Vilka genvägar behövs? Vilka värden måste stå orubbligt fast? En namnkunnig panel skissar upp den kortaste vägen från uträknad till inkluderad och från utanförskap till innanförskap.

I panelen:

Mikael Damberg

Närings- och innovationsminister

Monica Lingegård

vd Samhall

Per Strömberg

vd ICA Group

Ishtar Touailat

Head of Innovation Incubation, Tieto Data-Driven Business

Moderator: Unn Edberg

vice vd Chef

Hitta Chef i Almedalen

Vi finns på Korsgatan 24

Välkommen till Chefs scen, med Almedalens intressantaste seminarier om ledarskap måndag den 2 juli och onsdag den 4 juli.

Adressen i Google maps