Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Allt fler chefer vill svettas och lyxa på semestern

Hälsa
Text:
Publicerad
Bild ur arkivet: Hotelldirektören Pernilla Gravenfors och Mari Rutgersson tar en löprunda på fjällstigarna utanför Åre.

Redan för några år sedan började träningsresor utomlands bli populära. Nu har konceptet utvecklats ytterligare. Den senaste trenden är aktivitetshelger med guldkant. Och många som nappat är chefer.

Att ta sig ut i naturen på helgresan är ett sätt att ge den trötta chefshjärnan ny energi, menar Johanna Danielsson, turism- och reseexpert på analysföretaget Kairos Future.

”De flesta i dag har yrken där hjärnan måste vara på topp hela tiden. Vi har gått från informationssamhälle till tankesamhälle. Vi måste kunna konceptualisera och samla ihop all information till en helhet. När vi dessutom har ont om tid på fritiden, gäller det att hitta sätt att återhämta sig så effektivt som möjligt. På den här typen av resor får man maximal återhämtning per tidsenhet.”

Hon tror också att trenden hänger ihop med ett ständigt sökande efter unika reseupplevelser.

”Resan blir en del av det personliga varumärkesbyggandet, och man kopplar det till sin jobbvärld. Då spelar det inte bara roll vart man åker, utan även vad man gör på semestern.”

På hotellet Copperhill Mountain Lodge i Åre till exempel, ser man tydligt att deras besökare vill ha fysiska utmaningar på semestern, utan att göra avkall på komforten. Därför erbjuder man bland annat löparläger, men även cykel, yoga och vandringshelger.

”Först ska det gärna vara lite lerigt och ansträngande. Sedan vill man belöna sig, ta av de smutsiga skorna, dricka ett glas vin och kanske få en spabehandling”, säger Pernilla Gravenfors, vd på Copperhill.

Hon tror också att det börjar bli en trend att söka sig till stillhet i stället för folkliv på semestern.

”Jag tycker mig se en attitydförändring. Man vågar överge Sandhamn och Båstad på sommaren, struntar i brännan och satsar i stället på att få en stund tillsammans med familjen i naturen.”

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden