5 tips: Så får du chefen att investera i dig

HELA DENNA TEXT ÄR EN ANNONS
Sveriges bästa Executive MBA-program – 3 år i rad: Läs vad deltagarna säger här

1. Kompetensutveckling ger högre marknadsvärde. Om du som chef får högre värde på marknaden genom gedigen kompetensutveckling, innebär det ofrånkomligen även att företagets varumärke stärks, såväl gentemot marknaden som för ägare och kollegor. Det visar också att arbetsgivaren satsar på sina anställda och kan ses som en form av employer branding.

2. Företaget undviker konsultkostnader. Att utveckla sina processer på ledningsnivå kan vara kostsamt, och inte sällan krävs dyr konsulthjälp för att nå hela vägen fram. Att bygga kunskap internt stärker organisationen och kan eliminera några konsultfakturor på vägen.

3. Masteruppsatsen innebär genomlysning. Den avslutande masteruppsatsen på Executive MBA-programmet ska helst ta upp ett aktuellt ämne från det egna företaget. Arbetsgivaren får alltså en strategisk analys i handen, grundat i akademiska och vetenskapliga tillvägagångssätt. Inte sällan leder uppsatsernas slutsatser till att gamla, ineffektiva och ohållbara arbetsprocesser kan ersättas av nya.

4. Arbetsgivaren får tillgång till ett unikt nätverk. Att delta i Executive MBA-programmet vid SBS på Stockholms universitet innebär att du ingår i ett unikt nätverk. Bara under kursernas genomförande arbetar du nära närmare 40 personer från andra branscher, med lång erfarenhet, egna gedigna nätverk och med befattningar på ledningsnivå. Dessutom ingår alla efter genomfört program i ett eget alumni-nätverk som i dagsläget består av flera hundra tidigare deltagare. Det nätverket är starkt och värdefullt.

”Får du chansen att gå
utbildningen ska du ta den” 
Läs varför Torbjörn Jacobsson från Marginalen Bank rekommenderar utbildningen

5. Du hjälper bolaget att rusta sig inför en hållbar framtid. Har din arbetsgivare en uttalad hållbarhetsstrategi som sträcker sig förbi pliktskyldiga CSR-initiativ? Om inte, är det här ett utmärkt tillfälle att stärka den interna hållbarhetskompetensen – Executive MBA-programmet vid SBS har nämligen kraftigt ökat inslagen av hållbarhet och etik som röd tråd genom hela utbildningen. Detta kan lägga grunden till ett nytt förhållningssätt till befintliga och framtida affärer.

Nicola Lindwe, områdeschef för Datacentret inom Försäkringskassans IT-produktion, avslutade EMBA-programmet under våren 2015.

Vad tycker du är bra argument gentemot en arbetsgivare för att få genomföra Executive MBA-programmet?
− Ett argument är att arbetsgivaren får mer kompetens i samma person och kan undvika att ta in en konsult för ett managementuppdrag. Utbildningen behöver heller inte vara helt genomförd innan man kan ta på sig ett uppdrag för arbetsgivarens räkning, utan man kan dela med sig av sin kunskap till organisationen kontinuerligt under hela utbildningen. Dessutom har man tillgång till ovärderlig samlad kunskap som finns bland deltagarna i MBA-gruppen − alla brinner för att sätta tänderna i utmaningar och att hjälpa varandra. Ett annat argument är att man kan ta på sig ansvar av mer övergripande karaktär.

Har utbildningen förändrat något i din egen roll?
− Ja, jag har redan fått en ny roll med mer ansvar från min arbetsgivare, vilket jag uppskattar. Jag anser det vara nödvändigt att utmanas för att fortsätta göra nytta, och om en befintlig arbetsgivare inte har möjlighet att tillmötesgå det behovet tror jag att många deltagare som genomfört MBA-utbildningen kommer att söka utmaningar någon annanstans. Den typen av människor som genomför MBA-utbildningen har stark drivkraft att ständigt utveckla sig själva, samt de verksamheter och miljöer de befinner sig i.

Anmäl dig och få mer information om utbildningen kostnadsfritt

DENNA TEXT ÄR PRODUCERAD AV OP COMMUNICATION 

Relaterade artiklar

chefjul
Hållbarhet

Långledig läsning från Chef

Snart stundar ledighet och tid för långläsning. Här tipsar Chef om några av våra bästa artiklar och reportage från året som gått – allt krönt av vår mest delade och lästa artikel under året: en kaxig krönika signerad Petter Stordalen.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

miljopartiet-kris
Hållbarhet

Chef testar Gustav Fridolin och Åsa Romson

Aktuellt.”Vi ställer våra platser till förfogande.” Det meddelade Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson på en presskonferens måndag förmiddag. Chef har tidigare testat de två språkrörens ledarförmågor. Här är resultatet.
halsa-boter
Hållbarhet

Böter ger bäst träningsresultat

Ett ekonomiskt straff fungerar bättre än att få pengar i belöning som motivation. Det visar ny forskning som jämförde vem som motionerade mest – de som fick pengar för det, eller de som förlorade pengar om de inte tränade.
chef1-2
Evenemang

Ingvar Larsson, koncernchef Lindex, är Årets chef 2016

Räddat medarbetarna från brinnande kontor. Var bara hälften så gammal som dem han ledde på första chefsjobbet. Oavsett utmaning har Ingvar Larsson, vd för Lindex, alltid bemött dem med ett lugn. Hans ledarskapsskola? Idrotten. På Chefgalan 9 mars utnämndes han till Årets Chef 2016.
ida-texell08-web
Hållbarhet

”Jag älskar att stretcha mig själv intellektuellt”

Ida Texell, 35, valdes till Årets ledare inom offentlig sektor av Framtidsverket 2015. I höstas hoppade hon på en Executive MBA på Stockholms universitet. Läs om hur det är att vara chef i en mansdominerad bransch, om utbildningen och hennes inre drivkrafter.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

ipadfatolj
Hållbarhet

Ledarskapsutbildning med hållbarhet som röd tråd

Ledarskapsutbildningar med hållbarhet som röd tråd växer inte på träd. På Executive MBA-programmet vid SBS på Stockholms universitet har man sedan länge insett vikten av en hållbar omställning i näringslivet. – Vi kallar det för hållbarhetsetik, säger Johan Lembke, operativ chef för Executive Education vid Stockholm Business School.