synlig

3 tips: Så maxar du din synlighet på arbetsmarknaden

För att bli upptäckt på arbetsmarknaden måste du synas. Här är några konkreta råd för hur du ska gå till väga.

En anledning till att vissa varumärken är så starka är att de syns överallt, samtidigt. Det är till exempel svårt att logga in på datorn utan att känna Googles närvaro. Genom att öka din synlighet kan du förbättra dina karriärmöjligheter.

Här är några handfasta knep:

1) Publicera dina perspektiv

Genom självpublicering kan du dela dina åsikter och ditt kunnande inom ditt yrkesfält. Det kan innebära något så arbetskrävande som att skriva en bok, eller så enkelt som att dela en Instagram-post. Vad ska du då skriva om? Fundera på vilka frågor folk återkommande ställer dig i din yrkesvardag. Frågorna kan tyda på att fler är intresserade av din åsikt.

mistagen

Läs också: Vd:ar avslöjar: Största misstagen vi gjorde – i början

2) Tala inför publik

Genom att framträda inför publik har du möjlighet att bygga ett renommé kring din expertis och dina kunskaper. Tycker du det är jobbigt att tala inför folk? Börja med att söka tillfällen i liten skala, i din egen organisation. Ju mer du tränar, desto säkrare och naturligare blir du på scen.

3) Bli en källa

Ytterligare ett sätt att öka din synlighet är att dela med dig av din kunskap till dem som aktivt söker expertperspektiv, särskilt journalister. Kanske sitter du på en nyhet som vore intressant för andra? Enklast är att lyfta luren, fråga om journalisten har en minut och sedan gå direkt på kärnan.

Källa: Forbes

sparken

Läs också: Forskning: Högre risk att en kvinnlig vd får sparken

Relaterade artiklar

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!
Karriär

Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

Så du uppfyller inte varenda kvalifikation som drömarbetsgivaren radar upp i jobbannonsen? Sluta deppa – sök ändå!

Google - en drömarbetsplats för många unga.
Karriär

Här vill unga i Sverige helst jobba

För femte året i rad har svenska studenter och akademiker i början av sin karriär rankat de mest attraktiva arbetsgivarna. På förstaplatsen: En, vad det verkar, orubblig techjätte.

ishtarmoter
Karriär

Ishtar Touailat: 8 tips till dig som är ny chef

Chefs krönikör har utsetts till både supertalang, en av näringslivets mäktigaste och framtidens kvinnliga ledare – men hon har också en gång varit ny som chef. Här är hennes bästa tips.

studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
klyscha
Karriär

Här är klyschorna du vill undvika i jobbansökan

Lägg lite möda på formuleringarna nästa gång du söker jobb. Det kan hjälpa dig att sticka ut från mängden, enligt karriärrådgivaren Jessica Dinkel.
Fredrik Wallin är häkteschef på Kronobergshäktet.
Karriär

Häkteschefen: ”A$AP Rocky-ryktena fick eget liv på nätet”

Han hamnade i hela världens blickfång över en natt – och hans arbetsplats kommenterades av USA:s president Donald Trump. Chef träffade Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin i efterspelet av A$AP Rocky-affären.
Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.
Karriär

Stor pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.
Kreativitet kan utgöra ett hinder för karriären.
Karriär

Checklista: Är du för kreativ för ditt eget bästa?

Kreativitet och förmågan att ”tänka utanför boxen” lyfts ofta fram som ett måste för att lyckas – titta bara på Elon Musk. Men kan stark kreativitet tvärtom lägga krokben för karriären?