synlig

3 tips: Så maxar du din synlighet på arbetsmarknaden

För att bli upptäckt på arbetsmarknaden måste du synas. Här är några konkreta råd för hur du ska gå till väga.

En anledning till att vissa varumärken är så starka är att de syns överallt, samtidigt. Det är till exempel svårt att logga in på datorn utan att känna Googles närvaro. Genom att öka din synlighet kan du förbättra dina karriärmöjligheter.

Här är några handfasta knep:

1) Publicera dina perspektiv

Genom självpublicering kan du dela dina åsikter och ditt kunnande inom ditt yrkesfält. Det kan innebära något så arbetskrävande som att skriva en bok, eller så enkelt som att dela en Instagram-post. Vad ska du då skriva om? Fundera på vilka frågor folk återkommande ställer dig i din yrkesvardag. Frågorna kan tyda på att fler är intresserade av din åsikt.

mistagen

Läs också: Vd:ar avslöjar: Största misstagen vi gjorde – i början

2) Tala inför publik

Genom att framträda inför publik har du möjlighet att bygga ett renommé kring din expertis och dina kunskaper. Tycker du det är jobbigt att tala inför folk? Börja med att söka tillfällen i liten skala, i din egen organisation. Ju mer du tränar, desto säkrare och naturligare blir du på scen.

3) Bli en källa

Ytterligare ett sätt att öka din synlighet är att dela med dig av din kunskap till dem som aktivt söker expertperspektiv, särskilt journalister. Kanske sitter du på en nyhet som vore intressant för andra? Enklast är att lyfta luren, fråga om journalisten har en minut och sedan gå direkt på kärnan.

Källa: Forbes

sparken

Läs också: Forskning: Högre risk att en kvinnlig vd får sparken

Relaterade artiklar

sokajobb
Karriär

Åldern – ett problem för jobbsökande 40-åringar

Vad är avgörande för vem som får jobbet vid en rekrytering?
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.
arligasvar
Karriär

5 ärliga svar som gör succé på intervjun

Vänd de kritiska frågorna till din fördel.

starups
Karriär

4 skäl till att din startup går i konkurs – trots en briljant idé

En stor andel av alla startups går i konkurs. Detta trots att det bakom företaget finns duktiga personer och i många fall, en bra produkt. Här är några skäl till att det ändå fungerar.
overraskning
Karriär

Vd:ar berättar: 3 saker med jobbet – som överraskade

Nästan hälften av alla vd:ar uppger att yrkes­rollen inte var vad de trodde innan de tillträdde.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

herman1
Karriär

Han gick från fågelskådning – till utskällt toppjobb

Ett gediget naturintresse har fört Herman Sundqvist hela vägen till general­direktörsstolen på Skogsstyrelsen. Det började med fåglar, hemma i byn Avan i Norrbotten.