spela

Spelar i band på jobbet

Förslaget att lära sig spela ett nytt instrument på arbetstid mottogs med stor entusiasm på We Consulting. Några av medarbetarna bildade ett band och övade i fyra månader.

Och med en helt ny gemenskap, många lärdomar och skratt senare uppträdde de för sina kolleger.

”Alla har tyckt att det var en rolig grej och bandet blev riktigt sammansvetsat, säger Mats Rönnlund, vd på We Consulting, som testade musik-metoden på ett av sina tio kontor.

Läs också: Så mycket tjänar svenska chefer – hur ligger du till?

”Vi satsar mycket på fysisk träning och har kopplat det till ett välgörenhetsprojekt där vi skänker mer pengar ju mer vi tränar. Men fysisk träning är inte för alla, vi ville därför hitta ett alternativ för att engagera fler.”

Forskning visar att musik ökar välbefinnandet, minskar stressen och motverkar inflammationer och infektioner. Dessutom ökar den kreativa och emotionella förmågan.

”Kontoret har blivit roligare. Alla, även de som inte var med i bandet, har fått ett alternativt sätt att vila hjärnan på i stället för att gå till löpbandet eller gymmet.”

Läs också: Fem metoder som hjälper till i beslutsfattandet

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

ad
Arbetsmiljö

Därför raderar hon de anställdas mejl

Är mejlkorgen överfylld efter helgen eller semestern?

feedback_webb
Annonssamarbete Chef + Workday

Feedback ÄNNU viktigare än du tror

Vill man ha nöjda kunder så gäller det att börja med nöjda medarbetare. Då är feedback en nyckel. ”Vi ser en pay-it-forward-effekt”, säger Mattias Bolander på Workday.
gronska
Arbetsmiljö

Flytta in grönskan på kontoret – 7 tips

Förläng och förstärk effekten av sommarens uteliv genom att flytta in grönskan på kontoret. Det stärker medarbetarna både fysiskt och psykiskt, visar ett stort antal studier.
utekontor
Arbetsmiljö

Wow! Här är Sveriges första kontor – mitt i naturen

Natursköna tapeter i all ära – men i Växjö har man gått ett steg längre. Här finns nämligen Sveriges första kontor som ligger utomhus. Syftet? Ökad kreativitet och mindre stress för medarbetarna.
henrik-bunge2
Arbetsmiljö

Henrik Bunge, vd Björn Borg: ”Jodå, man kan faktiskt tvinga folk att träna”

Årets hälsofrämjande chef. Alla kan bli sitt bästa jag, det är hans bestämda uppfattning. Henrik Bunge tubbar sina medarbetare att sträva mot sina personliga mål för fysisk hälsa och personlig utveckling.
huvudvark
Arbetsmiljö

”Vad kan jag göra åt stresshuvudvärken?”

Chefen Sanna tampas med en situation som tyvärr många kan känna igen sig i: ”Jag känner ofta att jag inte riktigt räcker till. För att orka bättre har jag börjat träna mer och det har hjälpt lite grann, men det senaste halvåret har jag allt oftare ont i huvudet.” Läs expertens svar!
adobe
Arbetsmiljö

Lista: Världens 10 trevligaste företag

Empati är viktigare än någonsin för ett framgångsrikt företagande. Det korrelerar med tillväxt, produktivitet och intäkt per anställd, enligt en artikel i Harvard Business Review.
lurar-2
Arbetsmiljö

Öka ditt fokus med ljudbubblor

Ljudbubblor kan lindra stressen på jobbet, visar ny forskning av Lena Pareto, filosofie doktor i datalogi, på Högskolan Väst.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden