Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Nyheter i höstens hetaste ledarskapsutbildning

Hållbarhet
Text: Redaktionen
Publicerad

HELA DENNA TEXT ÄR EN ANNONS

Executive MBA (EMBA) är en ledarskapsutbildning som främst riktar sig till chefer på mellan- eller seniornivå i företag och organisationer. Helst ska man ha 10-15 års arbetserfarenhet bakom sig för att till fullo tillägna sig programmets olika delar. Totalt handlar det om 16 kurser som genomförs på deltid under 21 månader.

Sedan starten 2011 har EMBA-programmet vid Stockholm Business School (SBS) på Stockholms universitet växt från 16 till 40 deltagare i en tid då många liknande program har det kämpigt.

”Uppsatsen blev underlag till vårt strategiarbete” – Johan Höglund, chef på Philips, berättar vad utbildningen gav honom. Läs mer här… 

− Vi är inte vinstdrivande, så det finns ingen anledning för oss att fokusera bara på kvantitet. Jag tror att det delvis är därför vår Executive MBA blivit så bra, menar Ian Richardson, fil dr, studierektor och Director of Executive Education vid SBS.

Han menar att den höga nivån på deltagare – i snitt 15 års relevant yrkeserfarenhet − kräver en ännu högre nivå på programmets föreläsare och personal. Men trots att SBS Executive MBA blivit utnämnt till Sveriges bästa tre år i rad, satsas det stort till höstens intagning 2015. Bland annat återfinns ett ökat fokus på hållbarhet och HR.

− Den största skillnaden är att vi har utökat lektionstiden, vilket var en stor utmaning eftersom vi vet att svenskarnas helger är nästan heliga. Nu träffas vi varannan vecka, på torsdag klockan 13-21 och dagen efter mellan 9-17. Ökningen i timmar − och i antalet kurser − är två av åtgärderna vi genomför för att bättre anpassa oss efter globala standarder. Vår målsättning är att inom kort uppnå en internationell ackreditering.

Läs fler intervjuer med deltagare om utbildningen

Trots det internationella perspektivet tror Ian Richardson inte på att helt genomföra programmet på engelska i framtiden.

− Nej, vi verkar i Sverige, för svenska chefer. Vi har fortfarande 30 procent av undervisningen på engelska och strävar efter att de lärarna ska vara så bra som möjligt. Det viktiga är att kunna diskutera fritt och lära sig tänka på ett visst sätt. Då vill vi inte att språket ska vara ett hinder.

DENNA TEXT ÄR PRODUCERAD AV OP COMMUNICATION

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden