tidskriftsdagen-1
Chefs redaktionschef Kristofer Steneberg tillsammans med webbredaktörerna Maria André och Calle Fleur på Tidskriftsgalan. Foto: Anette Persson.

Chef.se utnämnd till Årets tidskrift och Årets bästa tidskriftssajt

I november 2013 korades Chef.se till vinnare i kategorin Årets tidskrift – digitala medier på Tidskriftsgalan i Stockholm. Chefs webbredaktörer Calle Fleur, Maria André och redaktionschef Kristofer Steneberg mottog priset.

Motiveringen lyder: ”Alltid aktuell och tydlig. Den här sajten har bredd och djup med reportage, egna tjänster och guider, dessutom tillgängligt på ett kommersiellt smart sätt. Hos Årets digitala tidskrift märks det att ledarskap handlar om människan. Vinnare är Chef.se!”

Uppdatering 24/1 2014: I januari 2014 utnämnde tidningen Internetworlds expertjury Chef.se till Årets bästa tidskriftssajt.

Chefs webbredaktörer Maria André och Calle Fleur mottog det prestigefyllda priset på den artonde upplagan av Topp 100-galan på Nalen i Stockholm.

Nomineringen lyder:

“Nylanserad snygg och pigg sajt som visar på ett bra sätt hur mindre mediaaktörer kan skapa sig ett avtryck på nätet. Med vältänkt struktur, innehåll och tilltal lyckas Chef.se få även den med måttligt intresse för ledarskapsfrågor att bli engagerad.”

 

Vill du också annonsera på Sveriges bästa tidskriftssajt?

 

Nya Chef.se lanserades i januari 2013 efter flera månaders hårt arbete. Hemsidan stöptes om i grunden och är i dag den självklara startpunkten för alla som intresserar sig för ledarskapsfrågor i Sverige. Chef.se erbjuder praktisk vägledning och inspirerande långläsning för chefer och beslutsfattare – med en hel del material som inte återfinns i papperstidningen.

Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen och prisutdelare på Tidskriftsgalan 2013, intervjuades av Chef efter prisutdelningen:

”Alla försöker hitta ett innehåll, en presentation och en affärsmodell som fungerar i de digitala kanalerna. Att då tilldelas priset Årets tidskrift digitala medier är inte bara roligt och ett bevis på att man gjort något viktigt och bra, utan också en indikation på att man har hittat någonting som hela framtidens journalistik kommer att vila på. Och det tror jag kommer inspirera er till framtida satsningar”, säger Thomas Mattsson.

Är du avundsjuk?
”Ja, lite avundsjuk faktiskt. Det är väl alla på de som vinner det finaste priset.”

De som i huvudsak arbetar med Chef.se är Maria André, webbredaktör, Calle Fleur, webbredaktör och projektledare, samt redaktionschef Kristofer Steneberg. Sajten har utvecklats i samarbete med Intellecta Corporate, med projektledaren Jonatan Fried och strategen Björn Hedensjö i spetsen.

Läs mer om arbetet med nya Chef.se här.

På Tidskriftsgalan 2013 var även Chefs reporter Fredrik Emdén nominerad till Årets journalist 2013. Motiveringen löd: ”Mitt i. Precis med den detaljen som direkt fångar det unika med just den här personen, den här historien, börjar han sitt levande, bejakande berättande. Och lyckas gång efter annan få de framstående personer han porträtterar att bjuda på pusselbitar som ger en bild de aldrig tidigare visat. Fredrik Emdén nomineras till Årets journalist för att han är en av Sveriges mest spännande pennor och för att han lyckats få flera av Sveriges mest betydelsefulla maktmänniskor att visa vem de är, på riktigt. Långt under den stela kavajen.”

Fredrik Emdén har arbetat på tidningen Chef sedan 2008. Han är redaktör för Chef.Boken och ansvarig för merparten av Chefs omtalade cheftest.

”Jag är så enormt stolt över alla medarbetare på Chef. Det här är en bekräftelse på att vi är på rätt väg, men arbetet har bara börjat. Nu kör vi!”, säger Chefs publisher Cissi Elwin Frenkel.

Läs mer: Se alla vinnarna på Tidskriftsgalan 2013.

Läs mer: Årets bästa tidskriftssajt – Chef

 

Se en video från prisutdelningen på Tidskriftsgalan här:

 

Se Chefs videointervju med Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen och prisutdelare Tidskriftsgalan 2013:

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

Om chef

Chef i Almedalen: Det snackades det om

På Chefs scen i Almedalen pågick de viktigaste samtalen om ledarskap i en ny tid. Följ med i liverapporteringen i efterhand.
Sponsrat Chef + Linkedin

Proffsknepen: Så lockar du talanger på Linkedin

Rekryteringsjättarna Spotify och Experis vet hur man hittar talanger och maximerar effekten av Linkedin. Här delar de med sig av lärdomarna som ger ett försprång i talangjakten.
Evenemang

Chefs scen – hetast i Almedalen!

Hetaste seminariet i hela Almedalen. På måndagen klev Petter Stordalen, ägare av Nordic Choice Hotel och Cissi Elwin, chefredaktör för Tidningen Chef, upp på scen för att prata om trender. Något som också trendade mest i populära appen Almedalsguiden.
Om chef

Välkommen till nya Chef.se

Nu blir det ännu roligare att vara chef! På nya Chef.se får du alla genvägar, tjänster, verktyg och mallar du behöver för att ta dig vidare i jobbvardagen – och i karriären. Här är de största nyheterna.
Tidningen Chef

I nya numret Chef

Majnumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.

Tidningen Chef

En glad sommar önskar vi på Chef

Sommaren är här och Chefs redaktion tar en semesterpaus. Här är 10 artiklar för att växa som chef under sommaren.

Sponsrat Chef + SBS Executive MBA

Receptet: Så blir du en hållbar chef

Chefer som kan hållbarhet är en viktig pusselbit som ofta saknas.
Lägg hela pusslet. Ta stegen som behövs – för att lära dig leda hållbart.

Chefboken

Lär dig styra andra – utan att öppna munnen

Hur får du andra att göra som du vill? Det kan vara enklare än du anar – faktiskt nästan skrämmande lätt.

Chefbokens redaktör Maria Gerlofson har sammanfattat nya boken För-Påverkan, som är månadens Chefboken och guld värd för säljare och chefer som vill påverka.

Om chef

Vi behöver dig! Gå med i Chefs läsarpanel

Vi behöver dig för att göra en bättre tidning. Vi vill därför bjuda in dig till Chef-panelen, där du samlar poäng som du kan byta in mot produkter.
Evenemang

Annika Viklund: ”Blandning ökar vinsten”

Årets mångfaldschef. Annika Viklund har ökat andelen kvinnliga chefer till 50 procent och fått in flera olika nationaliteter i ledningsgruppen. Hon får med sig med­arbetarna och chefer när hon visar att mångfald skapar kundnytta.
Evenemang

Johanna Frelin: ”Våra byggnader ska skapa en bättre värld”

Årets innovativa ledarskap. Hon utformade företagets framtidsstrategi som en rymdresa och hon tog en buddistmunk till hjälp i hälsoarbetet. För Johanna Frelin är kreativitet en del av affärsnyttan.
Evenemang

Tarek Malak: ”Ikea försökte värva min personal”

Årets framtidschef. Från häktet till företagsvärlden. Tarek Malak lyckades vända en stökig ungdom till värdefulla erfarenheter. I dag engagerar han sig i lokalsamhället och bjuder hemlösa till sin restaurang på julafton.
Evenemang

I nya numret: Hon är Årets Chef 2017

Marsnumret av Chef är ute nu! Här är det bästa ur tidningen.
Arbetsmiljö

Henrik Bunge, vd Björn Borg: ”Jodå, man kan faktiskt tvinga folk att träna”

Årets hälsofrämjande chef. Alla kan bli sitt bästa jag, det är hans bestämda uppfattning. Henrik Bunge tubbar sina medarbetare att sträva mot sina personliga mål för fysisk hälsa och personlig utveckling.
Arbetsmiljö

Katarina Berg, Spotify: ”Svensk hr tog mig till Vita huset”

Årets hr-chef. Hon tog strategisk hr till nya nivåer när hon införde betald föräldra­ledighet på företaget globalt. Så sprider Årets hr-chef svensk hr i världen.
Evenemang

Monica Eckerdal: ”Kyrkan räddar liv på nätet”

Årets digitaliseringsledare. När världen förändras måste kyrkan följa med. Det insåg Årets Digitaliseringsledare när hon startade chattrum och byggde upp själa­vård på nätet. Numera talar kyrkan med ungdomar på ungdomars vis.