Sök efter lediga jobb

Hitta Sveriges bästa chefsjobb. Sök efter jobb i hela landet, och i alla branscher.Vill du synas här? Klicka här för mer information.

Se alla chefsjobb

Din karriär

Foto: Pexels

3 sätt att bädda för din exit

Du är sugen på att gå vidare i din karriär, men är inte riktigt redo för att börja söka jobb. Hur förbereder du dig innan du tar klivet fullt ut? Themuse.com har listat tre sätt.

Illustration: Susanne Engman

Visa dig svag – och stärk ditt självförtroende

Ett gott självförtroende som chef gynnar både dig och dina medarbetare. Men det innebär inte att du alltid måste visa upp dig från din bästa sida. Tvärtom – ett sätt att stärka tron på dig själv kan vara att vara tydlig med vad du inte kan.

Foto: Adobe Stock

3 viktiga egenskaper på K för karriären

Går det att peka ut tre egenskaper som ökar dina chanser att få ett nytt jobb och bättre betalt – och som du dessutom har nytta av under hela din karriär?

vag

Lagom är bäst – även i karriären

Om det är något ord vi svenskar förknippar med oss själva så är det ”lagom”. Och faktum är att just det ordet kan ta dig långt i din karriär.

Din karriär

schackmatt

Mellanchefen förlorare i den nya ekonomin

Experter med djup kunskap och den som har en entreprenöriell inställning till sitt jobb är gigekonomins vinnare. Förväntar du dig istället att en fast anställning ska bana väg för karriär och ekonomisk säkerhet går du bet – liksom om du är mellanchef.

american_football

3 tips: Så når du dina mål lättare

Sätter du upp höga mål, men orkar inte riktigt hela vägen fram? Lugn, forskning visar att det finns några knep att ta till för att nå framgång.

wecandoit

Nej – kvinnor är inte rädda att be om högre lön

I nära tio år har en populär förklaring till att män har högre lön än kvinnor varit att män oftare ber om löneförhöjning. Men nu funkar det inte längre att skylla på kvinnorna själva.

aw

Karriärråden du sällan hör talas om

Under din tid som chef har du garanterat fått höra både ett och två karriärråd som kan hjälpa dig på traven när det gäller att komma längre i din karriär.

Senaste artiklarna om din karriär

Hur många är med och fattar beslut om din anställning? Och hur beter de sig mot varandra? Foto: Adobe Stock

Så läser du av kulturen på intervjun

Det kan hända att man förhastar sig vid ett lockande jobberbjudande – i alla fall om man är tillräckligt motiverad att lämna sitt gamla jobb. Men nog vill du hamna på en arbetsplats som känns rätt för dig? 

Illustration: Susanne Engman

Så säkrar du utvecklingen på ditt nya jobb

Vad vill du och vart är du på väg? Det är två av de frågor du bör ställa dig innan du går vidare till ett nytt jobb. Annars finns risken att du inte får
den karriärutveckling som du har tänkt.

Pontus Frithiof. Foto: Martin Löf.

”Turbulensen gjorde mig till en bättre chef”

Några brända ankor för nästan 30 år sedan kunde ha blivit slutet på hans karriär. I dag tycker krögaren Pontus Frithiof att incidenten har gjort honom till en bättre chef.