ikea_sverige

Ikea: ”Den här frågan släpper vi aldrig”

På Ikea står värderingarna i centrum – bokstavligt talat. Staffan Lindquist, personalchef på Ikea Svenska Försäljnings AB, berättar att Ikea har ”vänt” på hela rekryteringsprocessen: Ikeas behov har helt enkelt underordnats Ikeas värderingar. Därigenom ser man till att få in rätt personer, och rätt mix av personer, i företaget direkt.

Genom täta uppföljningar och kartläggningar ser man sedan till att alla enheter håller sig på rätt spår.

”Det är i värderingarna allting börjar, det är det viktigaste. Men vi är också bra på att ‘walk the talk’. Vi jobbar med de här frågorna hela tiden. Ett av våra mål är till exempel att 50 procent av varuhuscheferna ska vara kvinnor. Vi arbetar aktivt för att lyfta kvinnor till de här positionerna”, säger Staffan Lindquist.

Till sin hjälp har Ikea konkreta mål. När ledningen träffas ägnas alltid en dag åt människor, återväxt och successionsordning. Ikea har flera utvecklingsprogram och arbetar intensivt med att identifiera talanger och få till en balans mellan män, kvinnor och personer med olika etnisk bakgrund i varuhusen.

”Nyckeln till vår framgång på det här området är att vi är ‘på det’ hela tiden. Varuhuscheferna får nyckeltal att förhålla sig till. Ser vi sedan att någon enhet har slagsida i jämställdhets- eller mångfalds­frågor måste de åtgärda det omedelbart. Vi kartlägger detta årligen, för om man hamnar snett i rekryteringen tar det flera år att snurra runt det”, säger Staffan Lindquist.

För att Ikea ska kunna behålla talangfulla medarbetare i olika skeden i livet har man valt att vara tillmötesgående mot medarbetarna, beroende på livssituation.

”Vi är flexibla. Det finns många exempel på personer som kanske velat ta ett steg åt sidan på grund av sin familjesituation. Det är helt okej för oss, de diskvalificerar sig inte på grund av det. Utmaningen är att skapa ett arbetsklimat där medarbetarna känner sig trygga nog att prata om hur de upplever sin arbetssituation”, säger Staffan Lindquist.

Ikeas recept för att lyckas med det? Utvecklingssamtal, där bland annat den egna livssituationen utgör en punkt på agendan. Inte minst försöker Ikea skapa en företagskultur där medarbetare vågar föra en öppen dialog med cheferna om sin utveckling och framtid.

I slutänden handlar det om att växa i en snabbrörlig bransch. Att få in fler kvinnor på ledande positioner är en viktig del i det arbetet, menar Staffan Lindquist:

”Det finns definitivt ett affärsperspektiv i det här, framförallt eftersom vi ska spegla våra kundgrupper. Ikea har en stor kundgrupp som är kvinnor – det är superviktigt att organisationen speglar marknaden. Det är alltid en utmaning att nå dit, men den här frågan kommer vi aldrig att släppa.”

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

Karriär

8 tecken på att du bör byta jobb

Du har maximerat din potential på din nuvarande arbetsplats och det blir allt tuffare att gå upp på morgonen. Här är 8 andra – säkra – tecken på att det är dags att byta jobb.

Sponsrat Chef + Linkedin

Proffsknepen: Så lockar du talanger på Linkedin

Rekryteringsjättarna Spotify och Experis vet hur man hittar talanger och maximerar effekten av Linkedin. Här delar de med sig av lärdomarna som ger ett försprång i talangjakten.
Karriär

Här är svaret på den svåraste intervjufrågan

Du är på väg att landa drömjobbet. Då kommer den klurigaste intervjufrågan: ”Var ser du dig själv om fem år?”. Så här ska du tackla frågan enligt ledande rekryterare.
Karriär

5 punkter: Få jobbet – med drakdödande historia

Du är kallad till intervju och är en av kandidaterna till ditt drömjobb. Men hur fångar du arbetsgivarens uppmärksamhet? Här är fem punkter för att landa jobbet – med en drakdödande historia från ditt yrkesliv.
Karriär

Därför vill ingen kvinna bli Uber-vd

Uber har anklagats för att ha en sexistisk machokultur. Nu ska taxibolaget hitta en ny vd – men trots en rad försök har alla kvinnor som blivit erbjuden jobbet tackat nej.

Karriär

Frida Ohlin, 16, är Sveriges yngsta kommunchef

Kultur- och fritidschefen gick på semester. Då valde Värmdö kommun att plocka in en vikarie från ett annat håll. Valet föll på Frida Ohlin, 16, som i två veckor är Sveriges yngsta kommunala chef.
Sponsrat Chef + SBS Executive MBA

Receptet: Så blir du en hållbar chef

Chefer som kan hållbarhet är en viktig pusselbit som ofta saknas.
Lägg hela pusslet. Ta stegen som behövs – för att lära dig leda hållbart.

Karriär

5 enkla knep: Så maxar du din Linkedin-profil

Underskatta inte din Linkedin-profil när du vill få extra skjuts i karriären. Fem små justeringar kan göra underverk.

Karriär

Liseberg-chefens tuffa pris: Förlorade kärleken

När Lisebergs vd Andreas Andersen tillträdde ville han förändra allt. Motståndet var starkt och kulturkrockarna många. I dag är han ute på andra sidan och älskar sitt jobb. Men han har betalat ett högt pris.

Karriär

4 tips: Kom över din talarskräck på scen

Rädd för att tala inför folk? Då är du inte ensam. Många chefer tycker att det är nervöst. Men med rätt verktyg kan du lära dig att bli både underhållande, trygg och tydlig.

Karriär

Pepparkaks-prinsens tuffa karriärresa: "Gjorde bort mig”

En tuff arvstvist och en misslyckad satsning på en kakfabrik i Vingåker höll på att knäcka ”pepparkaks-prinsen” Christoffer Sai Öberg. Men han valde att kämpa och det är han tacksam över i dag.

Karriär

Toppcheferna som tjänar bäst – hela listan

Två av de tre myndighetscheferna med högst månadslön är kvinnor. Men längre ner på topplistan är det desto fler män, visar en genomgång av Sveriges Radio.
Experterna

”Får alltid stå i skuggan – dags att byta jobb?”

Katarina drunknar i arbete samtidigt som en överordnad tar åt sig äran för hennes arbete. Nu får hon hjälp av Chefs expert för att lösa situationen.
Karriär

Topp 3: Heta kompetenser för chefer just nu

Nytänkande, strategisk och kreativ. Dessa egenskaper är attraktiva som ledare. Men det är helt andra kompetenser som efterfrågas i jobbannonser för chefer just nu.
Karriär

Studenter: Bra chef viktigare än hög lön

En häftig arbetsgivare med status och hög lön är inte viktigast för nyutexaminerade studenter. I stället anser flest att bra kollegor och ett gott ledarskap är avgörande i valet av arbetsgivare, visar en färsk undersökning.
Karriär

Här är 500-topplistan – med bara kvinnliga chefer i u-länder

Män är ofta i kraftig majoritet på globala topplistor över företagsledare. I Fortunes senaste lista var endast 5,4 procent kvinnor. Men nu finns det en alternativ lista – med enbart kvinnliga chefer från utvecklingsländer.