ikea_sverige

Ikea: ”Den här frågan släpper vi aldrig”

På Ikea står värderingarna i centrum – bokstavligt talat. Staffan Lindquist, personalchef på Ikea Svenska Försäljnings AB, berättar att Ikea har ”vänt” på hela rekryteringsprocessen: Ikeas behov har helt enkelt underordnats Ikeas värderingar. Därigenom ser man till att få in rätt personer, och rätt mix av personer, i företaget direkt.

Genom täta uppföljningar och kartläggningar ser man sedan till att alla enheter håller sig på rätt spår.

”Det är i värderingarna allting börjar, det är det viktigaste. Men vi är också bra på att ‘walk the talk’. Vi jobbar med de här frågorna hela tiden. Ett av våra mål är till exempel att 50 procent av varuhuscheferna ska vara kvinnor. Vi arbetar aktivt för att lyfta kvinnor till de här positionerna”, säger Staffan Lindquist.

Till sin hjälp har Ikea konkreta mål. När ledningen träffas ägnas alltid en dag åt människor, återväxt och successionsordning. Ikea har flera utvecklingsprogram och arbetar intensivt med att identifiera talanger och få till en balans mellan män, kvinnor och personer med olika etnisk bakgrund i varuhusen.

”Nyckeln till vår framgång på det här området är att vi är ‘på det’ hela tiden. Varuhuscheferna får nyckeltal att förhålla sig till. Ser vi sedan att någon enhet har slagsida i jämställdhets- eller mångfalds­frågor måste de åtgärda det omedelbart. Vi kartlägger detta årligen, för om man hamnar snett i rekryteringen tar det flera år att snurra runt det”, säger Staffan Lindquist.

För att Ikea ska kunna behålla talangfulla medarbetare i olika skeden i livet har man valt att vara tillmötesgående mot medarbetarna, beroende på livssituation.

”Vi är flexibla. Det finns många exempel på personer som kanske velat ta ett steg åt sidan på grund av sin familjesituation. Det är helt okej för oss, de diskvalificerar sig inte på grund av det. Utmaningen är att skapa ett arbetsklimat där medarbetarna känner sig trygga nog att prata om hur de upplever sin arbetssituation”, säger Staffan Lindquist.

Ikeas recept för att lyckas med det? Utvecklingssamtal, där bland annat den egna livssituationen utgör en punkt på agendan. Inte minst försöker Ikea skapa en företagskultur där medarbetare vågar föra en öppen dialog med cheferna om sin utveckling och framtid.

I slutänden handlar det om att växa i en snabbrörlig bransch. Att få in fler kvinnor på ledande positioner är en viktig del i det arbetet, menar Staffan Lindquist:

”Det finns definitivt ett affärsperspektiv i det här, framförallt eftersom vi ska spegla våra kundgrupper. Ikea har en stor kundgrupp som är kvinnor – det är superviktigt att organisationen speglar marknaden. Det är alltid en utmaning att nå dit, men den här frågan kommer vi aldrig att släppa.”

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

intervjuaa
Karriär

Misslyckas på intervjun – och få ändå jobbet

Slutprovet som står mellan dig och drömjobbet. Men även om du misslyckas på anställningsintervjun kan du ändå få jobbet. Nu förklarar en känd rekryterare varför.

robot_manniska
Annonssamarbete Chef + Företagsuniversitetet

Säg hej till ditt nya lärande

Bli din egen rektor. Fånga osynlig kunskap. Ledare som landar rätt i det nya lärandet har allt att vinna. ”Det här är en karriärdefinierande utmaning för chefer”, menar Daniel Kjellsson, Företagsuniversitetets framtidsstrateg.
linkedina
Karriär

Ny CV-funktion: Så ska Facebook utmana Linkedin

Linkedin är världens största yrkesnätverk. Men kanske inte så länge till. Nu planerar Facebook att utmana plattformen med en ny CV-funktion.
etikett
Karriär

10 tips för vett och etikett på jobbet

Att komma för sent till möten och ”glömma” att svara på jobb­ansökningar kan få större konsekvenser än du tror.
lonen-2
Karriär

Här ska du bo för att få hög lön – 5 punkter

Vill du ha hög lön tidigt karriären? Då ska du satsa på jobba extra under studierna. Var du bor kan också påverka vilken lön du får, visar en ny rapport.
omslag-5
Karriär

Brände ut sig i miljonsatsning – så hittade han tillbaka

Vändpunkten blev ett innovativt entreprenörskap tillsammans hans bangladeshiska ”bror” Tulin Hossain.

test2-4
Annonssamarbete Chef + Optapad

5 saker smarta chefer vet om ergonomi

Få chefer är utbildade i ergonomi. Ändå är det ofta där ansvaret för inköp av ergonomiska produkter landar. Vilse i djungeln av datormöss och specialhjälpmedel? Här är råden som hjälper dig välja rätt.
maud-2
Karriär

Klä dig rätt – för att vässa ditt ledarskap: 3 tips

Stilsäkra vd:n Maud Spencer använder kläderna för att vässa sitt ledarskap – och göra bättre affärer. Och hennes välklädda exempel har spridit sig inom företaget, ända ut på fabriksgolvet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden