Gruppchef till enheten för Apotek och receptfri detaljhandel

Vi söker dig som inspireras av vårt uppdrag och vill leda, utveckla och skapa goda resultat med helhetssyn, engagemang, mod och målfokus. Du vill vara en god företrädare för Läkemedelsverket internt som arbetsgivare och medarbetare samt externt gentemot våra intressenter. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Enheten Apotek och receptfri detaljhandel ansvarar för tillsyn av apotek och receptfri detaljhandel samt tillsyn över läkemedelsreklam i media. På enheten arbetar 26 personer som är indelade i funktionsområden. Gruppen Tillsyn apotek består av elva inspektörer.

Arbetsuppgifter
Dina medarbetare är till största delen självständiga inspektörer inom apoteksområdet som ofta befinner sig på resande fot och ditt uppdrag som gruppchef är att operativt leda dessa mot verksamhetens uppsatta mål. Du har personalansvar vilket innebär att du leder och fördelar arbetet samt följer upp verksamhetens resultat både på grupp- och individ nivå. Vidare kommer du att ingå i enhetens ledningsgrupp bestående av två gruppchefer och enhetschef. Tillsammans ansvarar vi för att tillsynsarbetet bedrivs effektivt och i enlighet med vårt uppdrag. Vi bedriver en aktiv samverkan såväl internt som externt gentemot våra intressenter. Vi ansvarar också för enhetens planering, genomförande och uppföljning av verksamheten.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en bakgrund som erfaren chef och ledare. Du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet samt flerårig yrkeserfarenhet, gärna inom hälso- och sjukvårdsområdet. Enheten befinner sig i en utvecklingsfas varför vi ser det som meriterande med erfarenhet av att ha arbetat med kvalitet- och/eller förbättringsarbete.

Personliga egenskaper
Du har god förmåga och erfarenhet av att leda och motivera din personal och är tydlig i din kommunikation. Du leder mot uppsatta mål genom att vara tydlig, ärlig och prestigeslös. Som ledare har du även förmågan att inspirera, entusiasmera och skapa en tydlig målbild. Vidare är du en förtroendeingivande, beslutsfast och modig ledare som trivs i en initiativtagande roll. Du har ett genuint intresse för dina medarbetare och gruppens välmående och drivs av att se möjligheter för andra att utvecklas. Du har stort intresse för din omvärld och förstår vikten av fortlöpande utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 13 mars 2017
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Apotek och receptfri detaljhandel
Diarienummer: 2.4.1-2017-012438
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju
Enligt nuvarande regler inom Läkemedelsverket anställs chefer med tidsbegränsat chefsförordnande.
Kontakt
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta enhetschef Annika Babra. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se

Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.