Enhetschef till rättssekretariatet

Vill du vara med och påverka spelreglerna för aktörer och konsumenter på en marknad som ständigt är i rörelse? Är du redo att ta nästa steg och har en förmåga att leda och inspirera andra? Då kan du vara den enhetschef vi söker!

Vem söker vi?

Vi söker en enhetschef som kommer att ansvara och leda arbetet på en av enheterna på PTS rättssekretariat, enheten för regler och övrigt rättsligt stöd.

Vi söker dig som har

 • en jur.kand eller motsvarande juristexamen
 • goda kunskaper i allmän förvaltningsrätt
 • erfarenhet av föreskriftsarbete eller annan författningsskrivning
 • erfarenhet av arbetsledning
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 
Meriterande är

 • notarietjänstgöring eller annat domstolsarbete
 • erfarenhet av arbete i överrätt, regeringskansliet eller motsvarande kvalificerat juridiskt arbete
 • annat kvalificerat analys- och utredningsarbete
 • erfarenhet av processföring i domstol
 • kunskaper i EU-rätt och konkurrensrätt
 • erfarenhet av rättsliga frågor inom PTS verksamhetsområde
 • erfarenhet av arbete på myndighet

 
Som person är du självständig, har ansvarskänsla och juridisk integritet. Vi ser framför oss att du kan sätta saker i sitt sammanhang och tappar inte fokus på helheten. Du är lösningsorienterad, initiativrik och drivande och du har en mycket god samarbetsförmåga.

Det är också viktigt att du som ledare kan skapa motivation, delaktighet, engagemang och välfungerande grupper samt har strategisk förmåga och är skicklig på att prioritera och hantera många olika uppgifter samtidigt.

Vilka är arbetsuppgifterna?

Som enhetschef har du i uppgift att leda och fördela arbete på enheten samt samordna rättssekretariatets arbete med föreskrifter och de lagförslag som myndigheten lämnar till regeringen.

I chefsrollen kommer du också att ha:

 • personal- och arbetsmiljöansvar för medarbetarna på enheten
 • ansvar för årlig planering och uppföljning av enhetens verksamhet
 • budgetansvar

 
Enheten kommer i övrigt att arbeta med att ge rättsligt stöd till övriga PTS i såväl verksjuridiska som sakjuridiska frågor. Enheten ansvarar också för att ta fram interna riktlinjer och svara på remisser i frågor som tilldelas enheten.

Vad gör PTS?

PTS bevakar områdena elektronisk kommunikation och post. Med elektronisk kommunikation avses telefoni, internet och radio. PTS arbetar för långsiktig konsumentnytta, långsiktigt hållbar konkurrens, effektivt resursutnyttjande och säker kommunikation.

Rättssekretariatet ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor samt myndighetens rättsprocesser och föreskriftsarbete. Rättssekretariatet handlägger tvistlösningsansökningar och bistår även övriga myndigheten med kvalificerat juridiskt stöd inom myndighetens verksamhetsområde. Arbetet sker i nära samarbete med myndighetens övriga avdelningar.

På rättssekretariatet arbetar för närvarande en chefsjurist och 14 verksjurister samt en assistent på halvtid. Rättssekretariatet ska genomföra en omorganisation vid årsskiftet delas upp i två enheter – enheten för regler och övrigt rättsligt stöd och enheten för rättsprocesser, tvistlösning och övrigt rättsligt stöd. Därför söker vi nu en enhetschef till en av enheterna som kommer att rapportera till avdelningschefen. Den andra chefstjänsten är redan tillsatt.

Enheten för regler och övrigt rättsligt stöd har förutom att samordna föreskriftsarbetet även till uppgift att vid behov uppdatera PTS arbetsordning och delegationsordning, samt att bevaka och publicera nyhetsbrev om rättsutvecklingen på förvaltningsrättens område. På enheten finns också PTS personuppgiftsombud placerat. Fördelningen av uppgifter i övrigt mellan enheterna görs i samråd mellan avdelningschefen och de båda enhetcheferna.

Hur är det att jobba på PTS?

Vi är angelägna om att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare där våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi satsar på intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid. Vi på PTS vill gärna ta tillvara de kvalifikationer som jämn könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Placering är i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast 25 januari 2017. Uppge diarienummer 16-10199 i ämnesraden.

För mer information kontakta HR-specialist Camilla Denijs på tel. 08-678 58 01 eller chefsjurist Karolina Asp på tel. 08-678 57 72.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

 • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.